14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGimnasta Andreea Munteanu, mândria Gorjului

Gimnasta Andreea Munteanu, mândria Gorjului

Plecată din comuna gorjeană Bustuchin, proaspăta campioană europeană la bârnă este prețuită în județul natal. Anul trecut, Andreea a primit titlul de cetățean de onoare al comunei natale, iar sala de sport din Bustuchin îi poartă numele.

Gimnasta Andreea Munteanu, medaliată duminică cu aur la bârnă, la Campionatele Europene individuale de la Montpellier, este deja un nume de instituţie în judeţul Gorj. Sportiva, care va împlini pe 29 mai vârstă de 17 ani, este preţuită în judeţul natal şi în comuna Bustuchin. Astfel, sala de sport din localitate a fost botezată încă de anul trecut cu numele gimnastei. A fost cea mai tânără personalitate din istoria judeţului Gorj ale cărei performanţe au fost recunoscute de comunitatea locală. De asemenea, tot în luna iulie a anului trecut, cu ocazia Zilelor comunei Bustuchin, Andreea Munteanu a primit titlul de Cetăţean de Onoare al localităţii natale şi s-a bucurat de aprecierea tuturor consătenilor, care au participat în număr mare la festivitatea publică organizată de autorităţile locale.

Premiată de CJ, Artego şi CEO

Eforturile campioanei care a început gimnastica de la vârsta de numai cinci ani au fost recompensate şi de alte instituţii şi companii din judeţul Gorj. Este vorba de Consiliul Judeţean Gorj, Artego şi Complexul Energetic Oltenia. Gimnasta Andreea Munteanu, campioană europeană anul trecut cu echipa de senioare a României, a fost premiată anul trecut cu un titlul de excelenţă acordat de Consiliul Judeţean Gorj. Andreea a primit, de asemenea, din partea directorului societăţii Artego Târgu Jiu, Viorel David, precum şi din partea lui Laurenţiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia, un premiu în valoare de 8.000 de lei. Şi în acest an, autorităţile locale şi judeţene se gândesc să răsplătească performanţele campioanei europene de la Montpellier şi să îi acorde distincţii şi mai importante decât anul trecut.

Fraţi talentaţi

Familia Andreei Munteanu a făcut eforturi uriaşe pentru a susţine cariera fetei care a devenit mândria comunei Bustuchin şi a judeţului Gorj. Tatăl Andreei povesteşte că fiica sa a depus o muncă titanică pentru a atinge performanţele actuale, a reprezentat tot timpul cu mândrie judeţul şi a spus mereu că s-a născut în Gorj, unde a făcut primii paşi în lumea gimnasticii româneşti şi europene. Andreea Munteanu nu este singurul copil talentat al familiei Munteanu. Astfel, Cristian Munteanu, fratele în vârstă de 16 ani, studiază cu succes vioara clasică, dar a trecut şi la folclor. De asemenea, sora geamănă a Andreei Munteanu, Adelina, face aerobic la Clubul Sportiv Şcolar „Cetate Deva“, acolo unde este legitimată şi Andreea Munteanu. Şi Adelina visează să devină campioană la disciplina pe care o practică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS