8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChiar şi fără Halep, România s-a calificat în Grupa Mondială a Cupei Fed

Chiar şi fără Halep, România s-a calificat în Grupa Mondială a Cupei Fed

 

Echipa României este în top 8 în lume
Echipa României este în top 8 în lume

 

După victoria Alexandrei Dulgheru, delegaţia tricoloră a încins hora bucuriei (foto: Fed Cup)
După victoria Alexandrei Dulgheru, delegaţia tricoloră a încins hora bucuriei (foto: Fed Cup)

România este în Grupa Mondială, după 3-2 cu Canada, grație punctelor aduse de către Alexandra Dulgheru, două, și de către Andreea Mitu. La Montreal, România nu le-a avut pe Simona Halep, Sorana Cîrstea și pe Monica Niculescu.

 

Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, a învins-o, duminică, pe Francoise Abanda, 260 WTA, aducând României punctul victoriei în întâlnirea cu Canada, scor 3-1, şi calificarea pentru prima dată din 1981 între cele mai bune opt echipe feminine de tenis din lume, în Grupa Mondială a Cupei Fed.

Dulgheru s-a impus, cu scorul de 3-6, 7-5, 6-2, după un meci care a durat două ore şi 11 minute.

România a participat ultima dată în Grupa Mondială în 1992, dar atunci evoluau 16 echipe în principala divizie a competiţiei.

Tot duminică, Andreea Mitu, locul 104 WTA, s-a impus, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, aducând echipa tricoloră în avantaj, scor 2-1. După cea mai importantă victorie a carierei, Andreea Mitu a mărturisit că nu a crezut nici o clipă că o poate învinge pe canadiancă. “”Nu m-am gîndit că voi intra în teren. Irina s-a decis să se păstreze pentru dublu în caz că rezultatul va fi egal. N-aş fi crezut că o pot învinge. Sunt mai mult realistă decât pozitivă. În ultimul set am lăsat emoţiile deoparte. Mi-a fost puţin teamă. Alina Tecşor mi-a spus să nu mă gândesc la scor. Am jucat fiecare punct, încât nu mai ştiam cât e scorul”, a spus Andreea Mitu la Dolcesport.

10408737_1115035161847133_4591351453105394549_n

Sâmbătă, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda, locul 260 WTA, în primul meci al întâlnirii dintre Canada şi România.

În a doua partidă, Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, s-a impus, tot sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-4, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, astfel că România a egalat, 1-1, scorul în întâlnirea cu Canada, după prima zi.

Devenit inutil, meciul de dublu s-a disputat, dar a fost doar pentru palmares. Vedetele Bouchard și Begu nu s-au băgat la joc. Canadiencele Gabriela Dabrowski şi Sharon Fichman au trecut de perechea Andreea Mitu/ Raluca Olaru, cu 6-1, 4-6, 10-5.

 

După o pauză de 34 de ani, România revine în Grupa Mondială a Cupei Fed
După o pauză de 34 de ani, România revine în Grupa Mondială a Cupei Fed

 

Dulgheru: Merităm să fim în grupa mondială

“Sunt foarte bucuroasă. Andreea Mitu a făcut un meci mare. Am fost foarte obosită, am încercat să cred, am zis să am totul. E o suprafaţă ciudată, Abanda e o jucătoare bună, e nu e rea deloc… A fost un moment când nu simţeam bine jocul, asta e, am zis să lupt până la capăt. Am zis că voi câştiga dacă am mai multă răbdare ca ea şi dacă nu, aia e. E o suprafaţă rugoasă. Mă bucur că nu am dat în arbitru, Abanda era ca un pereţel, trebuia să schimb ritmul. Am schimbat tricoul, trebuia, era ud. Merităm să fim în Grupa Mondială, restul vedem mai departe. Fed Cup îmi dă aripi, am câştigat două meciuri, ajung acasă, abia aştept”, a declarat Dulgheru, la Dolce Sport.

România va evolua în 2016, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, alături de una dintre echipele din Rusia, Cehia, Germania, Franţa, Italia, Olanda şi Elveţia. Partidele vor avea loc în sistem eliminatoriu, adversara tricolorelor urmând a fi cunoscută după o tragere la sorţi.

Rezultatele întâlnirii Canada – România

Sâmbătă:

Francoise Abanda – Irina Begu 4-6, 7-5, 6-4

Eugenie Bouchard – Alexandra Dulgheru 4-6, 4-6

Duminică:

Eugenie Bouchard – Andreea Mitu 6-4, 4-6, 1-6
Francoise Abanda – Alexandra Dulgheru 6-3, 5-7, 2-6
Gabriela Dabrowski/ Sharon Fischman – Andreea Mitu/ Raluca Olaru 6-1, 4-6, 10-5

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS