10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDan Pascu: „Sper să învingem Dinamo și la fotbal, și la volei duminică“

Dan Pascu: „Sper să învingem Dinamo și la fotbal, și la volei duminică“

Antrenorul Dan Pascu abia aşteaptă primele meciuri cu Dinamo (Foto: Traian Mitrache)
Antrenorul Dan Pascu abia aşteaptă primele meciuri cu Dinamo (Foto: Traian Mitrache)

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova vor înfrunta rivala de-o viață, Dinamo București, miza fiind medalia de bronz. Primele două meciuri vor avea loc mâine și duminică, în Polivalenta din Bănie. Cum duminică va fi și derbiul la fotbal dintre CSU Craiova și Dinamo, antrenorul voleibaliștilor, Dan Pascu, speră ca dinamoviştii să plece învinși atât la volei, cât și la fotbal.

Pentru al treilea an consecutiv, voleibaliștii de la SCM-U Craiova s-au calificat în „careul de ași“ al campionatului Diviziei A1.
Oltenii nu au reușit să elimine în semifinale pe CSVM Zalăul, fiind învinși cu 3-1, și, la fel ca anul trecut, vor evolua cu Dinamo București pentru medalia de bronz. Primele două meciuri vor avea loc în Sala Polivalentă din Bănie, mâine, de la ora 18.00, și duminică, de la 19.30.
Căpitanul formației craiovene, Laurențiu Lică, a spus că partidele cu Dinamo sunt cele mai importante din acest sezon. Jucătorul a punctat faptul că a încercat să le explice colegilor străini din lot ce înseamnă pentru craioveni rivalitatea cu formația bucureșteană. „Ne pregătim de linia dreaptă a campionatului. Până la urmă, acum se culeg laurii muncii din acest sezon. Săptămâna aceasta am încercat să le vorbesc colegilor mei străini despre rivalitatea dintre Craiova și Dinamo, dar ei știau deja. Încercăm să ne motivăm maximum și ne dorim să încheiem sezonul cu medalia de bronz la gât. Vreau să fructificăm avantajul terenului propriu, pentru că în această fază a competiției un meci pierdut cântărește foarte mult. Nu m-ar deranja deloc să primim medaliile pe terenul celor de la Dinamo, pentru că nu aș vrea să ajungem în meciul cinci. Vreau să tranșăm disputa cât mai repede“, a spus Lică ieri, în cadrul unei conferințe de presă.

„Diferența o va face motivația, ambiția și spiritul de luptă“

Anul trecut, Dinamo a câștigat confruntarea cu Craiova și a cucerit medalia de bronz, iar de data aceasta, Dan Pascu, antrenorul oltenilor, își dorește ca elevii săi să nu mai rateze podiumul: „Sper din tot sufletul să facem jocuri bune și ca jucătorii să fie conștienți de această șansă care ni se oferă, pentru că la urma urmei o medalie este un rezultat bun, într-un campionat care anul acesta a fost foarte disputat, iar lupta strânsă pentru orice loc. Dinamo este o echipă apropiată valoric de noi. Asta o dovedesc și rezultatele din campionat, și locurile ocupate la finalul sezonului regulat, adică noi pe trei, iar ei pe patru, la un singur set diferență. Cred că diferența o va face motivația, dorința de victorie, ambiția, devotamentul și spiritul de luptă“.

Laurențiu Lică este încrezător că el și colegii săi pot cuceri medalia de bronz (foto: Traian Mitrache)
Laurențiu Lică este încrezător că el și colegii săi pot cuceri medalia de bronz (foto: Traian Mitrache)

Și-au revenit după eșecul cu Tomis Constanța

Săptămâna trecută, voleibaliștii craioveni au înregistrat un eșec categoric în semifinalele Cupei României, fiind depășiți de campioana CVM Tomis Constanța, cu scorul de 3-0. Dan Pascu este convins că jucătorii săi și-au revenit din punct de vedere moral după eliminarea din Cupă: „Am făcut un joc slab cu Constanța. Am sperat prea mult și am pierdut cu 3-0. Jucătorii sunt maturi, cu experiență și trebuie să înțeleagă că ne putem reabilita foarte bine prin victorii în meciurile cu Dinamo. Aștept din partea lor o motivație maximă“, a spus Pascu. Lică a dat asigurări că înfrângerea cu Tomis Constanța ține de domeniul trecutului: „Este adevărat că venim după un meci slab în Cupă, dar am încercat să-l uităm cât mai repede. Ne doream mult să jucăm finala Cupei, dar problemele cu care s-au confruntat cei de la Constanța cred că ne-au făcut pe noi să gândim un pic prea departe. Constanța totuși este o echipă de mare valoare, chiar dacă le-a lipsit un jucător de bază“.

Așteaptă suporterii la sală

Săptămâna aceasta va fi dublă confruntare între Craiova și Dinamo, la volei și la fotbal, unde CSU Craiova va primi duminică (ora 17.30) vizita „câinilor“. Dan Pascu își dorește ca ambele echipe craiovene să iese învingătoare din disputele cu rivala de-o viață Dinamo. Cum meciul de volei de duminică va fi după încheierea partidei de fotbal, tehnicianul craiovean și-ar dori ca spectatorii care merg la fotbal, pe stadionul „Extensiv“ să se îndrepte apoi spre Polivalentă, să-i susțină pe voleibaliști. „Jucăm cu Dinamo, o echipă cu care oltenii au o dispută la orice sport. Lucrul ăsta trebuie să ne motiveze și ne obligă să facem tot posibilul să câștigăm. S-a întâmplat să joace și echipa de fotbal CSU cu Dinamo săptămâna aceasta și ar fi minunat să-i învingem atât la volei, cât și la fotbal. Cred că avem șanse mai mari să ne impunem dacă vom fi susținuți de un public numeros, care să ne încurajeze“.
În finala mică se va juca după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri“. Partidele trei și patru sunt programate la București, pe 25 și 26 aprilie, iar dacă va mai fi nevoie, decisivul se va disputa pe 30 aprilie, în Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS