10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal tineret: Campioanele mondiale, în cursa pentru un nou trofeu

Handbal tineret: Campioanele mondiale, în cursa pentru un nou trofeu

Naţionala feminină de tineret va juca în weekend, la Roman, pentru calificarea la Campionatul European, eveniment programat în vară în Spania. România face parte din grupa 3 de calificare cu Slovacia, Serbia şi Kosovo. Primele două clasate vor obţine biletele pentru turneul final.
Componentele generaţiei 96-97, campioane mondiale de junioare anul trecut în august, au rămas în mare parte în aceeaşi formulă. Antrenorii Aurelian Roşca şi Gavril Kozma se bazează acum pe jucătoare deja experimentate la nivelul senioarelor precum centrul Cristina Laslo (U. Cluj) sau interul Bianca Bazaliu (CSM Bucureşti). Naţionala de tineret s-a pregătit centralizat la Roman în ultima săptămână, beneficind de condiţii excelente.

România va susţine primul meci, vineri, de la ora 19:00, în compania Slovaciei. Următoarele meciuri sunt: cu Serbia (sâmbătă, ora 17.00) şi Kosovo (duminică, ora 17:00).

Vedetele echipei, Laslo şi Bazaliu afişează un optimism rezervat înaintea turneului de calificare la Român. Tricolorele speră să îşi respecte blazonul şi să lupte apoi anul acesta pentru medalii la Campionatul European de tineret din Spania. România are la activ două medalii de aur la această categorie de vârstă (1998 şi 2000) şi una de bronz cucerită în 2007.

România se înfruntă cu Serbia pentru calificări la turneele finale atât la tineret, cât şi la senioare. În iunie, Cristina Neagu şi colegele se duelează cu Serbia, vicecampioană mondială, în barajul pentru Campionatul Mondial din 2015. Selecţionerul naţionalei de tineret, craioveanul Aurelian Roşca, consideră că un nou succes la nivel juvenil va crea climatul ideal pentru dezvoltarea unei noi generaţii de succes a handbalului feminin românesc.
„În opinia mea, se bat trei echipe pentru două locuri. Partidele cu Serbia, la orice categorie de vârstă, sunt partide atractive şi încrâncenate pentru că sunt două ţări cu tradiţie în handbal. Cred în potenţialul României şi cred în calificare. Îmi doresc însă să avem şi prestaţii bune, să bucurăm publicul romaşcan. Un nucleu de cel puţin cinci-şase jucătoare din această generaţie vor face, în viziunea mea, pasul către naţională de senioare în viitorul apropiat „, a spus Aurelian Roşca, antrenor România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS