14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal (f) - România și-a aflat adversarele din preliminariile CE-2016

Handbal (f) – România și-a aflat adversarele din preliminariile CE-2016

Naţionala de handbal feminin a României va juca în grupa 1 preliminară a Campionatului European din 2016, din Suedia, cu reprezentativele Norvegiei, Belarusului şi Lituaniei, potrivit tragerii la sorţi de astăzi, de la Kristianstad, informează Mediafax. În faza a doua a preliminariilor CE din 2016 vor intra 28 de echipe naţionale, între care se numără şi cea a României, acestea urmând să lupte pentru cele 15 locuri calificante la turneul final.

Şase echipe naţionale, Azerbaidjan, Bulgaria, Insulele Feroe (grupa A) şi Finlanda, Israel şi Kosovo (grupa B), vor juca în prima fază a preliminariilor, doar câştigătoarea fiecărei grupe urmând să se califice în faza a doua.
Grupele din faza a doua au fost decise, joi, prin tragere la sorţi, componenţa acestora fiind următoarea: Norvegia, România, Belarus, Lituania (grupa 1), Serbia, Cehia, Ucraina, Italia (2), Spania, Olanda, Austria, câştigătoarea grupei A din faza I (3), Muntenegru, Croaţia, Macedonia, Slovenia (4), Ungaria, Polonia, Slovacia, câştigătoarea grupei B din faza I (5), Danemarca, Rusia, Turcia, Portugalia (6), Franţa, Germania, Islanda, Elveţia (7).
La tragerea la sorţi de la Kristianstad, echipa României s-a aflat în urna a doua valorică.
Meciurile se vor disputa în sistemul tur-retur în intervalul octombrie 2015-iunie 2016, iar primele două clasate din fiecare grupă, plus încă o echipă de pe locul trei cu cea mai bună linie de clasament, se vor califica la turneul final al Campionatului European din 2016 (4-18 decembrie, Suedia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS