Semimaratonul, specialitatea casei în OlteniaCampionatul Naţional de semimaraton de la Craiova a fost dominat de alergătorii legitimaţi la cluburile din Târgu Jiu şi Craiova,

care au cucerit 15 medalii.

Sâmbătă dimineaţă, 75 de alergători de lungă distanţă din ţară, seniori, tineret şi juniori 1, s-au întrecut în cadrul Campionatului Naţional de semimaraton de la Craiova. Vântul rece şi soarele cu dinţi nu i-au încurcat prea mult pe participanţi, obişnuiţi cu astfel de condiţii meteo. Ambiţia lor de a scoate un timp bun a fost mai puternică, iar unii atleţi au fost bucuroşi că şi-au realizat recorduri personale pe distanţa de 21 de kilometri. Startul s-a dat de la Sala Polivalentă, în direcţia Parcul Tineretului, s-a alergat şi în parc, sportivii parcurgând acest traseu tur-retur. La feminin au fost 25 de participante, iar la masculin – 50. S-au înregistrat patru abandonuri în rândul băieţilor.

Sportivii olteni, prezenţi în număr mare la start, au demonstrat încă o dată că sunt specialişti în aceste probe de anduranţă şi au urcat pe podium de 15 ori. Reprezentanţii clubului CS Pandurii Târgu Jiu au obţinut opt medalii, dintre care una de aur, două de argint şi cinci de bronz. În Craiova au rămas şapte medalii.

Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ a cucerit cinci medalii, dintre care trei titluri naţionale. Daniela Bogdan a sosit pe locul şapte la general, cucerind patru medalii, două la individual şi două cu colegele sale de echipă.

Sportiva de 17 ani este originară din comuna gorjeană Turburea, „comuna campioanelor“, pentru că acolo s-au născut marile maratoniste Constantina Diţă şi Lidia Şimon. De altfel, Lidia Şimon a fost cea care în urmă cu câţiva ani a îndrumat-o spre atletism pe Daniela Bogdan, dar şi pe altă atletă medaliată sâmbătă cu bronz la junioare, Mihaela Cioveie.

Ambele fete sunt antrenate de Adrian Tudor, nimeni altul decât cel care a descoperit-o pe vicecampioana olimpică Lidia Şimon.

La Campionatul Naţional de semimaraton, Daniela Bogdan a cucerit două medalii la individual, aur la junioare şi argint la tineret, dar şi două medalii de aur la echipe (tineret şi junioare) alături de colegele sale Mihaela Cioveie, Cătălina Chircă şi Andreea Zamfir. Fetele sunt pregătite de profesorii Adrian Tudor, Cătălina Geapana şi Eugenia Ene.

„De mult timp mă pregătesc pentru această competiţie, nu am participat nici la sezonul de sală. A fost un pic dificil, din cauza vântului, dar am avut alături familia, colegii de şcoală şi prieteni apropiaţi, care m-au încurajat“, a spus Daniela Bogdan.

CSM Craiova a avut 14 alergători înscrişi, iar pe podium au urcat echipele feminine. La tineret, fetele de la CSM Craiova (Alina Băţilă, Corina Pârvu, Neli Arvatu, Liliana Manolache) au cucerit locul doi, iar la senioare, echipa craioveană, alcătuită din Elena Moagă, Mihaela Popescu, Andreea Stroe şi Mihaela Prunduş, a obţinut medalia de bronz.

CS Pandurii Târgu Jiu a cucerit un titlu naţional, la feminin echipe (senioare), prin contribuţia sportivelor Adela Bălţoi, Mihaela Pişcu, Laura Popescu. Adela Bălţoi a mai luat un loc trei la senioare, iar Mihaela Pişcu a cucerit două medalii la individual, argint la junioare şi bronz la tineret.


La masculin, Alexandru Staicu, a obţinut medalia de bronz la seniori, iar la echipe, gorjenii au obţinut argint la masculin (Alexandru Staicu, Daniel Lupulescu, Claudiu Iordache), dar şi bronz la tineret şi juniori, echipa având aceeaşi alcătuire, Mihai Ancuţa, Valentin Dobriceanu, Cătălin Dina.

Alexandru Staicu a declarat că vântul l-a cam deranjat. „A fost o competiţie bună, dar m-a cam deranjat vântul. În decembrie am făcut pauză două luni pentru că am făcut o operaţie la ochi şi sunt chiar mulţumit de locul trei. La noi, în Gorj, se pune bază pe probele de anduranţă. Avem nouă pistă de atletism şi dealul Târgului, care ne ajută foarte mult pentru forţă“, crede elevul Vioricăi Dima.

Soare: A fost mai uşor fără Marius Ionescu

Câştigătorii curselor la general au fost seniorii Nicolae Soare (Ştiinţa Bacău, 1:05,11) şi Paula Todoran (CSM Zalău, 1:16,40). Soare a spus că în absenţa adversarului său tradiţional, craioveanul Marius Ionescu, i-a fost mai uşor să câştige. „Nu mai ştiu al câtelea titlu este pentru mine la semimaraton, al şaselea sau al şaptelea. Mi-a fost mult mai uşor să câştig, nefiind aici Marius Ionescu. Era un adversar foarte tare pentru mine“, a spus Soare. Cea mai bună clasare pentru craioveni a fost obţinută de Elena Moagă (locul 5) şi Marius Buşcă (locul 8), ambii de la CSM.

Manda: Am remarcat câţiva sportivi pe care i-am vrea la CSM

Directorul clubului gazdă, Sorin Manda, a felicitat sportivii pentru rezultatele obţinute şi a mărturisit că a mai pus ochii pe alţi atleţi din ţară.

„Ca de fiecare dată, atletismul craiovean aduce medalii de peste tot din ţară şi era păcat la o probă tradiţională pentru oraşul nostru să nu oferim posibilitatea ca sportivii să ia medaliile acasă, în faţa prietenilor, a familiei. Ne dorim să avem cei mai buni sportivi din ţară, şi aici am remarcat câţiva sportivi pe care încercăm să le propunem să alerge şi pentru Craiova. A fost o competiţie foarte frumoasă, cred că ne-am descurcat foarte bine din punct de vedere organizatoric. Am avut sprijinul primăriei, poliţiei şi a poliţiei locale, ţinând cont că s-a închis circulaţia câteva ore pe traseul respectiv“, a spus Manda.

Curta, felicitări pentru Craiova

Reprezentantul Federaţiei Române de Atletism la acest concurs, Nicolae Curta, a felicitat organizatorii şi a constatat cu tristeţe că numărul alergătorilor scade de la an la an: „Craiova s-a descurcat foarte bine, ca întotdeauna de altfel. Are tradiţie în organizarea unor astfel de competiţii şi de-a lungul timpului am beneficiat de sprijinul celor de la DJST, CSM şi Primărie. Necazul este că numărul concurenţilor se împuţinează de la an la an. Să sperăm că pe viitor vom avea mai mulţi participanţi“. Pe plan local, concursul a fost organizat de CSM Craiova, în colaborare cu LPS „Petrache Trişcu“, CSU, DJST Dolj, Primăria, Sala Polivalentă, Clubul Sportiv Olimpic, AJA Dolj, dar şi voluntarii de la Asociaţia Pro EFS şi Craiova Running Club.Comenteaza acum

Alte stiri

16 iulie 2018

Craiova: Pe urmele strămoşilor în centenarul Marii Uniri

Elevii clasei a v-a B, de la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan”Craiova, au demarat azi un proiect de a cunoaşte istoria veche a românilor, prin a vizita un şantier arheologic situat în punctul „La Cetate“, satul Păişani, comuna ...
16 iulie 2018

Craiova: Conducea un autoturism neînmatriculat

Poliţişti din cadrul Secției 6 Craiova au oprit, ieri, pentru control un autoturism, condus de către un tânăr de 18 ani, din comuna Bucovăț. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că autorizația de circulație provizorie era ...

Sumarul ediției de luni, 6 aprilie 2015

Actualitate

» Săptămâna Patimilor încheie Postul Sfintelor Paști
» Italia: Nouă români suspectaţi de comiterea mai multor furturi au fost arestaţi la Roma
» Darius Vâlcov cere înlocuirea arestului preventiv
» Marian Vanghelie, suspendat din funcţia de primar

Local

» Mehedinţi: Trafic rutier monitorizat de poliţişti în perioada Sfintelor Sărbători de Paşte
» Şcoala Altfel la IPJ Mehedinţi
» Vâlcea: Reţinuţi pentru tâlhărie cu un prejudiciu de 50.000 de lei
» Misiuni de salvare ale pompierilor mehedinţeni
» Jandarmii olteni se implică în programul “Şcoala Altfel”

Dolj

» A mituit un polițist pentru a-și scăpa fetele de un dosar penal
» Parcarea Aeroportului din Bănie, extinsă cu 200 de locuri
» Craiovenii, obligați să plătească bacșiș la Impozite și Taxe?
» Stația de autobuz de la Aeroport depinde de CNADNR
» „De la fermă până în farfurie, mâncarea sigură să fie“
» Craiova găzduieşte Olimpiada Naţională de Industrie Alimentară
» Un club din Bănie, închis timp de o lună de ofițerii de la Economic
» Cum vă puteți schimba furnizorul de energie electrică
» Manşoane pe cablurile electrice de pe Calea Bucureşti
» Arest la domiciliu pentru bărbatul care cerea șpăgi pentru buletine
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Craiova: Patrimoniul cultural naţional, prezentat elevilor în cadrul programului “Şcoala Altfel”
» Craiova: Centru de sacrificare a mieilor, în Piaţa Chiriac
» Craiova: Un poliţist de la Secţia 2 a refuzat mita
» Dolj: Club de noapte, închis pentru 30 de zile de poliţiştii de la Economic
» Craiova: Unităţile sanitare vor avea mâine program de zi liberă
» Craiova: “Şcoala Altfel” la Brigada 2 Infanterie „Rovine”

Gorj

» Afacerist trimis în judecată în dosarul „Mită la CEO“
» Gorjenii pot verifica autenticitatea apostilei
» Concurs pentru şefia Spitalului din Rovinari
» Coloana fără Sfârșit, într-o nesfârșită reabilitare
» Oraşul lui Brâncuşi, cea mai bună destinaţie turistică în 2015
» Gorj: Angajaţii CEO îşi primesc mâine primele de Paşte
» Deţinuţii de la Penitenciarul Târgu Jiu, în vizită la Mănăstirea Polovragi
» Gorj: Patroni anchetaţi pentru evaziune fiscală
» Gorj: Agenţi de pază şi muncitori încadraţi “la negru”

Sport

» Gorjenii dau semne de revenire la normalitate
» Cezara Constantin și Claudia Năboiu debutează astăzi la Mondiale
» Opt medalii pentru judoka de la LPS
» Hai cu victoria pe „Extensiv“!
» Republicanii de la CSU au trecut cu bine de CSM Vâlcea
» Fotbal – Campionatul Turciei, suspendat o săptămână
» Handbal (m): CS Universitatea Craiova, victorie cu Baia Mare
» CS Universitatea Craiova vrea mai sus în clasament
» Fotbal – Săndoi: Sperăm să urcăm în continuare în clasament
» Simona Halep se menţine pe locul 3 WTA

Bani & Afaceri

» România a ajuns la o rată de absorbţie a fondurilor europene de 53,12%

Sanatate

» Cum ajutăm organismul să lupte cu bacteriile

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei
» Cel mai mare ou de Paşte din lume, prezentat în Argentina

Top