22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNu închideți cercul!

Nu închideți cercul!

Alb-albaştrii au început în meciul tur cu Oţelul seria partidelor pozitive şi vor să o continue şi după jocul de la Galaţi (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alb-albaştrii au început în meciul tur cu Oţelul seria partidelor pozitive şi vor să o continue şi după jocul de la Galaţi (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova trăiește o frumoasă „poveste“ de fotbal, este nou-promovată, ocupă locul cinci în clasamentul Ligii I și nu a cunoscut gustul înfrângerii de 17 etape. Pentru alb-albaștri urmează al 18-lea „val“, cum îi place să spună antrenorului Emil Săndoi, provocare ce are loc sâmbătă, de la ora 15.30 (Digi Sport), la Galați, contra Oțelului, o formație cu mari probleme financiare, aflată cu un picior în eșalonul secund.
Managerul general al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, a prefațat, pentru GdS, partida din Moldova, sperând că Brandan și colegii săi vor contabiliza toate cele trei puncte puse în joc.
„E o partidă în care întâlnim o echipă în mare foame de puncte. Oțelul se bate pentru salvarea de la retrogradare și e clar că ne așteaptă un meci foarte disputat. Pe hârtie noi suntem favoriți, dar în fotbal nu trebuie să ții cont de așa ceva, ci să intri pe teren, să-ți demonstrezi valoarea și să iei punctele. Oțelul este o echipă pe care în nici un caz nu o subestimăm, pentru că este precum un animal rănit și care joacă printre ultimele șanse de a rămâne în Liga I. Jucătorii noștri sunt conștienți de ce-i așteaptă, sunt bine pregătiți și gata să bifeze cel de-al 18-lea rezultat pozitiv. Noi am început seria asta incredibilă de meciuri fără înfrângere chiar contra Oțelului și am citit la voi în ziar că gălățenii vor să ne oprească această performanță. Sper să nu fie ca un cerc și să fie nevoie să se închidă la Galați. Vreau să fie genul spirală, să se continue seria jocurilor fără înfrângere“, a declarat Felix Grigore, pentru GdS.

„Este o mare mândrie să ai jucători la echipele naționale“

Conducătorul CS Universitatea Craiova a mai spus că suspendații Madson și Kay sunt doi jucători importanți în angrenajul echipei, dar este sigur că aceia care le vor lua locul la Galați vor face tot posibilul să-i facă uitați. „Madson și Kay sunt doi jucători buni, de bază, dar sunt convins că fotbaliştii care vor intra în teren vor face tot ce pot să nu le fie simțită lipsa și să se afirme. Avem o concurență bună pe posturi și asta s-a văzut de-a lungul acestui campionat“, a spus Felix Grigore, punctând că incertitudinea care plana asupra stării de sănătate a lui Nuno Rocha a fost risipită: „Nuno Rocha nu s-a accidentat și nu are de ce să fie obosit. El a ajuns aseară (joi – n.r.) în România și a avut destul timp să se refacă. Dacă va juca sau nu din primul minut, vor decide antrenorii, dar nu vor fi probleme cu el. Este un pic mai greu când jucătorii sunt plecați la echipele naționale, pentru că nu se antrenează cu formația de club, dar în același timp se trece rapid peste acest inconvenient, pentru că este o mare mândrie să ai jucători la echipele naționale“.
Programul competițional pentru CS Universitatea Craiova este încărcat și dificil pentru perioada următoare. Alb-albaștrii întâlnesc în acest weekend pe Oțelul, marți, de la ora 17.00, pe „Extensiv“, pe Universitatea Cluj, iar sâmbătă, de la 16.30, în Ardeal, pe ASA Târgu Mureș, iar Felix Grigore a spus că nu s-a stabilit un număr de puncte pe care să-l obțină elevii lui Săndoi și Cârțu și că toată lumea își dorește să păstreze invincibilitatea. „Nu ne-am propus să obținem un anumit număr de puncte în acest calup de meciuri. Cel mai bine ar fi să obținem maximum, ar fi ideal, dar noi sperăm să rămânem neînvinși“, a încheiat Felix Grigore.
În meciul tur cu Oţelul, CS Universitatea s-a impus pe „Ion Oblemenco“ cu 1-0, golul fiind marcat de Madson, cu o „torpilă“ de la aproximativ 25 de metri (’60).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS