12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandra Marinescu, start în Formula 4

Alexandra Marinescu, start în Formula 4

Alexandra Marinescu formula4

La 15 ani şi 52 de zile, craioveanca Alexandra Marinescu (foto) va debuta, în acest weekend, în Formula 4 (MSA Formula), pe circuitul Brands Hatch, din Marea Britanie. Prima româncă din competițiile de monoposturi va concura pentru echipa Falcon Motorsport.
Tânăra craioveancă pasionată de motorsport a vorbit despre obiectivele sale în acest sezon. „Trebuie să acumulez cât mai multă experiență, să învăț circuitele, să mă acomodez cu tot ce ține de participarea în acest campionat. Sunt pregătită să învăț și să mă dezvolt pas cu pas pentru a obține rezultate din ce în ce mai bune. Sunt unul dintre piloții cu cea mai puțină experiență de teste din campionat, dar acest lucru mă ambiționează și mai mult. Îmi doresc să revin din Marea Britanie, după acest weekend, cu primele puncte“, a spus Alexandra Marinescu.
La prima etapă vor participa 20 de piloţi. Sezonul include în total zece etape şi se desfășoară ca și competiție-suport pentru Campionatul Britanic de Turisme, una dintre cele mai populare competiții auto din Anglia. Formula 4 este noua competiție de monoposturi, susținută de Federația Internațională a Automobilului (FIA), singura care permite înscrierea la start a unor piloți care au împlinit 15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS