11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibalistele din Bănie au scăpat de retrogradare

Voleibalistele din Bănie au scăpat de retrogradare

Antrenorii şi jucătoarele de la SCM-U Craiova se bucură pentru rămânerea în prima ligă (Foto: Claudiu Tudor)
Antrenorii şi jucătoarele de la SCM-U Craiova se bucură pentru rămânerea în prima ligă (Foto: Claudiu Tudor)

Craiova va avea şi în sezonul viitor echipă în prima divizie de volei feminin.
Voleibalistele de la SCM-U au câştigat fără prea mari emoţii, cu 3-0 la general, disputa cu Penicilina Iaşi din play-out şi a trimis formaţia moldoveană în liga a doua.
După ce câştigaseră primele două jocuri, la Iaşi, cu 3-2 şi 3-1, oltencele nu au cedat nici un set nici în confruntarea de sâmbătă, de pe teren propriu, şi s-au impus cu 3-0 (25-10, 27-25, 25-19), încheind sezonul pe locul zece.
La finalul partidei, Sorina Buz şi colegele sale au încins hora bucuriei, în aplauzele spectatorilor prezenţi în sala „Ion Constantinescu“. Atât de mare a fost bucuria şi eliberarea emoţională, încât dacă uitai care a fost miza meciului, puteai să te gândeşti că voleibalistele pregătite de Alex Cosma şi Adrian Popescu celebrau cucerirea vreunui trofeu.

Cadoul perfect pentru Florina Chirilov

Căpitanul formaţiei oltene, Florina Chirilov, şi-a serbat sâmbătă ziua de naştere cum nu se putea mai bine. „Este un cadou foarte frumos pe care l-am primit. Se pare că ne-a luat un campionat întreg să conlucrăm toate şi să ne cunoaştem mai bine în teren. Cu toate ne-am dorit ca disputa cu Iaşi să se termine aici, după meciul al treilea. Am crezut că o să ne aştepte un joc mai greu, dar parcă fetele din Iaşi au venit cu gândul la retrogradare, pentru că s-a văzut după primul set. După aceea, am intrat şi noi în jocul lor şi ne-am făcut viaţa grea. Până la urmă, s-a văzut diferenţa de valoare“, a spus Chirilov, care vrea să continue şi în sezonul viitor în Bănie.
Sorina Buz, o altă jucătoare importantă de la SCM-U Craiova, a explicat de ce formaţia olteană a ajuns, pentru al doilea an consecutiv, să se lupte pentru evitarea retrogradării: „Este foarte greu ca în fiecare an să schimbi jucătoarele şi să iasă o echipă omogenă. Ar trebui ca măcar un nucleu să fie de la un campionat la altul. Cred că am avut un parcurs destul de bun în acest sezon, dar în momentele cele mai importante am clacat ca echipă. S-a văzut clar o îmbunătăţire a jocului din retur, pentru că ne-am închegat ca echipă“. Voleibalista care evoluează de câteva sezoane la Craiova a mulţumit publicului prezent sâmbătă la sală pentru susţinere: „Le mulţumesc spectatorilor, au fost extraordinari! Am simţit că am jucat acasă. Mă bucur din tot sufletul că nu i-am dezamăgit“.

Fetele intră în vacanţă

Dacă jucătoarele vor intra în vacanţă în scurt timp, pentru antrenorul Alex Cosma acum începe treaba pentru alcătuirea lotului cu care va aborda sezonul următor. Tânărul tehnician şi-ar dori să păstreze multe dintre jucătoarele din actualul lot: „Îmi doresc să rămân cu această echipă în proporţii destul de mari, pentru că în felul asta ar exista un progres mai mare la anul. Pentru fete, urmează o perioadă în care vor face câteva antrenamente mai mult pentru tonus, apoi, într-o săptămână, vor intra în vacanţă. Sunt foarte mulţumit de modul cum am încheiat acest campionat. Echipa, deşi a avut evoluţii oscilante pe parcursul anului, pe final a demonstrat că a fost în creştere şi a jucat un volei foarte frumos, apreciat de public“.

Cine râde la urmă…

SCM-U Craiova şi Penicilina Iaşi s-au întâlnit de şapte ori în acest sezon. Primele patru confruntări au fost câştigate de formaţia moldoveană, iar ultimele trei de Craiova. În debutul sezonului, Penicilina a eliminat SCM-U din turul inagural al Cupei României, după ce s-a impus, în dublă manşă, cu 3-0 şi 3-1.
La scurt timp, în runda inaugurală a Diviziei A1, ieşencele au câştigat pe teren propriu, cu 3-2, pentru ca în prima etapă a returului să câştige şi la Craiova, cu 3-1. În play-out însă, SCM-U Craiova a obţinut trei victorii şi s-a salvat de la retrogradare, în timp ce Penicilina Iaşi va merge în liga a doua.

 

Galerie foto realizată de Claudiu Tudor

DSC_0220 DSC_0205 DSC_0191 DSC_0183 DSC_0165 DSC_0164 DSC_0159 DSC_0153 DSC_0133 DSC_0129 DSC_0123 DSC_0121 DSC_0109 DSC_0093

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS