16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal – Alb-albaştrii au „topit” Metalul Reşiţa

Fotbal – Alb-albaştrii au „topit” Metalul Reşiţa

Andrei Herghelegiu a bifat "dubla" în meciul cu Metalul Reşiţa (foto: csuc.ro)
Andrei Herghelegiu a bifat „dubla” în meciul cu Metalul Reşiţa (foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova s-a impus de o manieră categorică, scor 4-0, în partida amicală disputată sâmbătă, pe stadionul „Municipal” din Severin, în faţa divizionarei B Metalul Reşiţa. Golurile alb-albaştrilor au fost marcate de Alexandru Băluţă (’35), Andrei Herghelegiu (’42, ’52) şi Adrian Cârstea (’65).

De menţionat revenirea în echipa Craiovei a atacantului Costin Curelea, acesta fiind exclus din lot în iarnă, alături de Viorel Ferfelea, după ce au refuzat să-şi micşoreze contractele. Cu ocazia acestui meci a revenit pe teren şi Nicuşor Bancu, acesta fiind refăcut după fractura de tibie şi peroneu suferită în meciul cu FC Viitorul din Cupa României.

CS Universitatea: Straton (’82, L. Popescu) – Achim (’46, Avrămia), Dumitraş, Kay, Briceag – Băluţă (’63, Curelea), Mateiu (’82, Bancu), Brandan (’46, Madson), Târnăcop (’24, Sin) – Herghelegiu, Bawab (’46, Cârstea). Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.

Metalul: Ciucă – Creţu, Dandea (’46, I. Popescu), Hlinca (’60, Tătaru), O. Vasile (’27, Cr. Robert) – Ad. Ionescu (’46, Feher), Enescu (’46, Bărbulescu) – Szijj (’74, Vlaicu), C. Ionescu (’74, Covit), Manole – Buhăescu. Antrenor: Daniel Opriţa.

A arbitrat: George Găman.

După acest joc, delegaţia CS Universitatea Craiova va reveni în Bănie, încheind stagiul de pregătire de la Herculane. Începând de luni, alb-albaştrii vor începe să pregătească partida cu Oţelul Galaţi, care va avea loc sâmbătă, 4 aprilie, de la ora 15.30, în deplasare, contând pentru etapa a 24-a din Liga I.

 

Cârţu: Ar fi senzaţie să facem 27 de puncte, ca în tur

 

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, a dezvăluit că atacantul Costin Curelea ar putea fi utilizat în derbiul cu Dinamo.

Cârţu, mulţumit de evoluţia alb-albaştrilor
Cârţu, mulţumit de evoluţia alb-albaştrilor

„Am profitat de întreruperea asta de campionat să facem o încărcare a bateriilor. Am fost la Herculane vreo patru zile şi am zis să încheiem stagiul cu un joc de pregătire. Am ales un adversar din divizia B, care era şi liber în perioada asta. A fost super, a ieşit foarte bine. Mă bucur pentru Bancu că a revenit la pregătire. Momentan e apt de efort, de competiţie va mai dura. Are încă temeri, îi vom mai oferi astfel de oportunităţi. Curelea şi-a rezolvat problemele cu clubul şi a venit din nou la pregătire. Nu ne putem baza pe el pe termen scurt, dar de la meciul cu Dinamo treptat va putea să intre o jumătate de oră, apoi la următoarele o repriză. Ne-am dori să fie la fel de multe meciuri fără înfrângere ca în prima parte a sezonului, dar va fi destul de greu pentru că echipele s-au întărit, au şi o altă stare de spirit. Vor fi meciuri grele, din care vrem să scoatem cât mai multe puncte. În tur am reuşit 27, ar fi de senzaţie să reuşim acelaşi lucru“, a declarat Sorin Cârţu.

 

Brandan: Suntem fericiţi că au revenit Curelea şi Bancu

 

Căpitanul echipei din Bănie, Pablo Brandan, s-a arătat bucuros că a putut evolua din nou alături de Nicuşor Bancu şi Costin Curelea, reveniţi în lot după o lungă perioadă.

Brandan le ţine pumnii lui Bălgrădean şi Vătăjelu
Brandan le ţine pumnii lui Bălgrădean şi Vătăjelu

„Au revenit Curelea şi Bancu, suntem fericiţi. Am câştigat, am terminat o săptămână încărcată, în care am stat în cantonament, iar acum trebuie să ne odihnim puţin pentru că sâmbătă avem un meci foarte greu. Îmi pare rău că nu au fost mai mulţi oameni la stadion, pentru că meciul a fost frumos, atât noi, cât şi adversarii, am arătat atitudine. Echipa s-a exprimat bine şi suntem toţi bucuroşi. Sperăm să urmeze cât mai multe meciuri fără înfrângere, le vom lua pe rând, pas cu pas. Primul, cu Oţelul, este cel mai important pentru noi, avem un drum ascendent pe care vrem să-l continuăm, dar şi ei au nevoie de puncte. Doresc mult succes României, aş vrea să-i văd pe Bălgrădean şi Vătăjelu titulari, iar eu voi fi în tribună să-i încurajez“, a spus Brandan.

 

Bancu: Aş vrea să reintru cu Dinamo

 

Mijlocaşul de bandă Nicuşor Bancu speră să revină pe teren într-un meci oficial foarte curând, mărturisind că munceşte enorm pentru acest lucru.

Bancu (la minge) ar vrea să revină în meciul cu Dinamo
Bancu (la minge) ar vrea să revină în meciul cu Dinamo

„Mă bucur că am revenit pe teren, după atât timp. Îmi doream foarte mult să joc în acest meci. Domnii antrenori mi-au făcut o surpriză şi m-au introdus. Am avut emoţii, dar nu mi-a fost frică. Adversarii s-au comportat foarte bine, s-au ferit să mă accidenteze. Am avut o perioadă foarte grea, am muncit cinci, şase ore pe zi, la recuperare, timp de trei luni şi jumătate, dar se vede că nu am muncit degeaba şi va fi bine. Abia aştept să ajung la un potenţial bun, să-mi ajut echipa. Suporterii tot timpul m-au încurajat şi mi-au spus că mă aşteaptă cât mai repede pe teren. Vreau să nu-i dezamăgesc şi să revin mai bun decât am fost. Mi-aş dori să intru cu Dinamo, dar totul depinde de cei care se ocupă de recuperarea mea. Dacă apreciază că pot intra o voi face. Dar până atunci avem un meci important la Galaţi, unde mergem să câştigăm“, a afirmat Nicuşor Bancu.

 

Galerie foto (sursa: csuc.ro):

echipa

Bawab

bucurie 1

Bawab 2

Baluta

Bawab 3

Dumitras

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS