10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportConfirmați-vă valoarea!

Confirmați-vă valoarea!

Claudiu Keşeru (la minge) este obligat să marcheze în poarta feroezilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Claudiu Keşeru (la minge) este obligat să marcheze în poarta feroezilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Naționala României va întâlni duminică, de la ora 19.00 (TVR 1), pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploiești, reprezentativa Insulelor Feroe, într-o partidă contând pentru etapa a 5-a a grupei F din preliminariile CE din 2016. Lideri în clasament, tricolorii nu au decât varianta victoriei, pentru că un succes i-ar apropia foarte mult de calificarea la turneul final din Franța. Selecționerul Anghel Iordănescu le-a cerut elevilor săi să fie prudenți și să practice un joc eficient, dacă vor să treacă cu bine peste acest hop. „O echipă cum este cea a Insulelor Feroe, care câştigă în Grecia, nu poate să fie o echipă care se predă din start. A pierdut cu Ungaria, 0-1, dar jocul a fost extrem de echilibrat şi chiar Feroe a dominat prin aşezare. Deci jucătorii noştri trebuie să înţeleagă faptul că în meciul cu Feroe trebuie să dovedim că suntem echipa care conduce această grupă. Îmi doresc să facem un joc bun, eficient, şi să câştigăm. Dacă învingem Feroe, mai cresc şansele de calificare cu încă trei puncte. Mai avem de jucat meciuri grele, să nu credem că o victorie acum clarifică situaţia calificării la Campionatul European. Totul se joacă!“, este de părere „Generalul“.
„Nu mai sunt echipe mici și echipe mari. Toate formațiile se pregătesc foarte bine, cunosc toate sistemele de pregătire, stau super din punct de vedere fizic. Sunt convins că băieții noștri vor reuşi calificarea la turneul final. I-am văzut motivaţi şi decişi, îi aşteaptă un Campionat European în Franţa, care poate să însemne enorm de mult pentru cariera lor fotbalistică. E responsabilitatea lor de a duce echipa naţională la nivelul ăsta“, a spus Mircea Lucescu, după ce i-a vizitat pe tricolori la Mogoșoaia.

Ar putea fi surprize în primul unsprezece

În acest joc cu Feroe ar putea debuta sub tricolor Florin Andone, de la Cordoba, și Bogdan Vătăjelu, de la CS Universitatea Craiova.
„De doi ani nu am mai venit în România. Ar fi o mare onoare să debutez, fie şi zece minute. Ar fi o mare minune să fiu pe bancă. O să pun în ramă tricoul dacă debutez, îl pun lângă cel de la tineret. Singurii pe care îi cunosc sunt Bumba şi Vătăjelu. Ştiu că atacanţii români sunt extraordinari, ar fi o minune să dau gol“, a declarat Florin Andone.
„Mă bucur foarte mult pentru că am fost chemat la acest joc din preliminarii și sper să nu dezamăgesc. Ar fi un debut pentru mine la prima reprezentativă, dar să vedem dacă voi juca. Mă pregătesc bine și, dacă va apela la mine, ar fi ceva extraordinar. Meciul cu Feroe este ca oricare altul. Au fotbaliști care joacă prin țările nordice și cred că va fi un meci greu, dar 100% îl vom câștiga“, a declarat Vătăjelu, pentru GdS.
Meciul România – Insulele Feroe va fi arbitrat de o brigadă din Portugalia, compusă din centralul Artur Dias, tușierii Bertino Miranda și Rui Tavares şi asistenţii suplimentari Manuel De Sousa şi Hugo Miguel, rezervă fiind desemnat Alvaro Mesquita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS