21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova a părăsit Liga Balcanică după un eșec la scor

Craiova a părăsit Liga Balcanică după un eșec la scor

Radomir Marojevic (la minge) şi colegii săi au făcut un meci slab în Kosovo (Foto: Arhiva GdS)
Radomir Marojevic (la minge) şi colegii săi au făcut un meci slab în Kosovo (Foto: Arhiva GdS)

Aventura echipei masculine de baschet SCM-U Craiova în Liga Balcanică s-a încheiat miercuri seară cu o înfrângere usturătoare. Formaţia olteană a fost învinsă, în deplasare, de Sigal Priştina (Kosovo), cu scorul de 98-70 (32-14, 21-19, 29-20, 16-17), în partida retur contând pentru barajul de calificare în semifinale. În tur, kosovarii se impuseseră cu 77-74, astfel că scorul general al întâlnirii a fost 175-143 pentru Sigal Priştina. Pentru SCM-U Craiova au evoluat miercuri următorii jucători: D. Andrei (9 puncte), Boltic (10), Micic (10), Marojevic (5), Bozovic, Bureau (12), Şanta (10), Bosnjak (8), Petrişor (4), Damian (2) şi Corneanu.
„A fost un meci foarte greu, iar noi am făcut multe greșeli. În condițiile acestea, Priștina a meritat victoria și le urez succes în semifinale. Aș dori să remarc atmosfera minunată creată de fanii echipei-gazdă. A fost uimitor!“, a spus Andelko Mandic, citat de site-ul oficial al Ligii Balcanice. Bilanțul Craiovei la cel de-al doilea sezon în Liga Balcanică a fost de șase victorii și opt înfrângeri. Travis Bureau și colegii săi au reușit să avanseze din prima fază a grupelor, pentru ca în a doua să fie foarte aproape de a o câștiga, lucru ce ar fi echivalat cu calificarea directă în semifinale. SCM-U a pierdut meciul decisiv din a doua fază a grupelor la un singur punct diferență. În semifinalele acestei competiții, Sigal Priștina va întâlni KK Kozuv, iar Rilski Sportist va înfrunta Peja. Meciurile se vor juca tur-retur, pe 1 și 8 aprilie.
În campionatul intern, baschetbaliștii din Bănie mai au de disputat doar două partide, ambele pe teren propriu. Elevii lui Mandic vor întâlni mâine (ora 17.15) pe Timba Timișoara, iar miercurea viitoare vor primi vizita Energiei Târgu Jiu, într-un joc restant.

Fetele debutează astăzi la turneu

Echipa feminină de baschet SCM-CSS Craiova va debuta astăzi în turneul pentru evitarea retrogradării (locurile 11-14), care are loc în București. De la ora 17.45, Irina Moțățeanu și colegele sale vor juca în compania formației CSM Satu Mare. Mâine, oltencele vor înfrunta Universitatea CSM Oradea (15.30), iar duminică vor juca contra celor de la Rapid București (14.15).

Conform regulamentului, ultimele două clasate la acest turneu vor retrogada în liga a doua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS