8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Halep se apropie de Șarapova

Simona Halep se apropie de Șarapova

Simona Halep priveşte cu optimism spre viitor
Simona Halep priveşte cu optimism spre viitor

Jucătoarea Simona Halep, câştigătoare la Indian Wells, se menţine pe locul trei în clasamentul WTA, dat publicităţii ieri, sportiva română recuperând 555 de puncte din diferenţa ce o separa de ocupanta poziţiei secunde, rusoaica Maria Şarapova, care a fost eliminată în optimi la turneul american. Halep se mai poate apropia de Şarapova şi după următoarea competiţie, turneul Miami Open, ce va începe mâine, o competiţie de aceeaşi categorie ca Indian Wells (Premier Mandatory). În timp ce sportiva română nu are nici un punct de apărat în Florida, pentru că anul trecut s-a retras înaintea turneului, Maria Şarapova are 390 de puncte acumulate în urma semifinalei disputate la ediţia precedentă. Irina-Camelia Begu a coborât o poziţie şi se află pe locul 35 WTA, Monica Niculescu a coborât de pe 68 pe 70, iar Alexandra Dulgheru se menţine pe locul 72. În Top 200 se mai află Cristina-Andreea Mitu – locul 107, Sorana Cîrstea – locul 148, Ana Bogdan – locul 174 şi Patricia Maria Ţig – locul 193, cea mai bună clasare din carieră. La dublu, Monica Niculescu este jucătoarea română cel mai bine clasată. Ea a coborât de pe locul 48 pe 49, cu 1.615 de puncte. Irina-Camelia Begu a coborât de pe poziţia 57 pe 59, iar Raluca-Ioana Olaru a urcat pe locul 61. Craioveanca Elena Bogdan a coborât de pe locul 97 pe 98.

Tablou infernal la Miami

Săptămâna aceasta, Simona Halep este pe tabloul principal al turneului de la Miami.
Românca are parte de un sfert de tablou foarte dificil. Printre jucătoarele pe care constănțeanca le-ar putea întâlni în drumul spre semifinale se numără adversara din finala de la Indian Wells, sârboaica Jelena Jankovic, Viktoria Azarenka, fost lider mondial, Flavia Pennetta, cehoaica Lucie Safarova, câştigătoarea turneului de la Doha, şi Eugenie Bouchard. Fiind a treia favorită la câştigarea turneului, Halep va avea un tur liber, urmând ca în turul secund să joace contra cehoaicei Nicole Vaidisova, revenită de curând în circuitul profesionist, sau unei jucătoare venite din calificări.
În turul trei, românca va avea parte de, probabil, ultimul adversar facil al turneului. Slovaca Magdalena Rybarikova, o jucătoare venită din calificări sau Camila Giorgi, italianca favorită 30. Optimile de finală i-ar rezerva un duel tare, fie cu Jelena Jankovic, învinsa din finala de la Indian Wells, fie cu italianca Flavia Pennetta, fie cu Viktoria Azarenka, fost lider mondial în ierarhia fetelor, în timp ce, dacă favoritele respectă calculele hârtiei, în faza sferturilor de finală Halep ar urma să joace cu canadianca Eugenie Bouchard, favorită 6.
La fel ca la Indian Wells, calificarea în semifinale i-ar putea aduce un duel cu Serena Williams, în timp ce ultimul act ar putea însemna o confruntare cu Maria Șarapova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS