10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii au luat cu asalt naționalele

Alb-albaștrii au luat cu asalt naționalele

Bogdan Vătăjelu (în galben) ar putea bifa primele minute în tricoul naţionalei într-un meci oficial (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Bogdan Vătăjelu (în galben) ar putea bifa primele minute în tricoul naţionalei într-un meci oficial (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a câștigat mult capital de imagine prin seria incredibilă de 17 meciuri fără înfrângere, iar asta o reflectă și faptul că jucătorii săi sunt convocați atât la prima reprezentativă a României, cât și la naționala de tineret.
Selecţionerul României, Anghel Iordănescu, a anunţat lotul pe care va miza în meciul cu Insulele Feroe, programat duminică, de la ora 19.00, pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploiești, contra echipei similare a Insulelor Feroe, din preliminariile Campionatului European 2016. Printre „ostașii“ convocați se regăsesc doi dintre componenții CS Universitatea, portarul Cristi Bălgrădean și fundașul stânga Bogdan Vătăjelu. Dacă pentru „Pufi“ ar fi doar o altă convocare, el mai evoluând în meciuri importante în tricoul României, pentru „Sarma“ este prima partidă oficială, el fiind utilizat până acum doar în meciuri amicale. „A venit și o convocare pe bune, la un meci oficial. Mă bucur foarte mult pentru că am fost chemat la acest joc din preliminarii și sper să nu dezamăgesc. Ar fi un debut pentru mine la prima reprezentativă, dar să vedem dacă voi juca, pentru că pe acest post joacă și Răzvan Raț, mai este și Laszlo Sepsi… Eu mă pregătesc și, dacă va apela la mine, ar fi ceva extraordinar. Mă gândeam că aș putea fi convocat pentru că am lăsat o impresie bună în Antalya, dar a depins mult și de jocurile pe care le-am avut în Liga I, de evoluția per ansamblu a echipei. Meciul cu Feroe este ca oricare altul, pentru că nici ei nu mai sunt ce erau înainte. Au fotbaliști care joacă prin țările nordice și cred că va fi un meci greu, dar 100% îl vom câștiga“, a declarat Bogdan Vătăjelu, pentru GdS.

Ar putea fi titular

Anghel Iordănescu a susținut ieri o conferință de presă în care a precizat că slătineanul Răzvan Raț, căpitan al tricolorilor, are ceva probleme medicale și ar putea rata meciul cu Feroe, ceea ce ar însemna o șansă în plus pentru Vătăjelu să evolueze. „Raţ are o problemă de sănătate şi nu ştiu dacă vom putea conta pe el. Suntem gata să începem pregătirile pentru meciul cu Feroe. Echipa naţională conduce grupa şi ne dorim cu toţii ca la finalul săptămânii să ne consolidăm poziţia. Meciul cu Feroe trebuie câştigat, nu va fi o simplă formalitate. Va trebui să abordăm jocul cu multă concentrare, Feroe are 11 jucători care evoluează în străinătate. Trebuie să dăm dovadă de determinare şi să rezolvăm jocul cât se poate de repede“, a spus „Generalul“, care a convocat următorii 25 de fotbaliști: portari: Costel Pantilimon, Silviu Lung Jr., Cristi Bălgrădean; fundaşi: Vlad Chiricheş, Florin Gardoş, Dragoş Grigore, Răzvan Raţ, Paul Papp, Cristi Manea, Cosmin Moţi, Bogdan Vătăjelu, Laszlo Sepsi; mijlocaşi: Lucian Sânmărtean, Gabriel Torje, Mihai Pintilii, Dan Nistor, Adi Popa, Andrei Prepeliţă, Alexandru Chipciu, Cristi Tănase, Claudiu Bumba; atacanţi: Alexandru Maxim, Florin Andone, Raul Rusescu, Claudiu Keşeru.
Trebuie punctat faptul și Nuno Rocha a fost convocat pentru meciul pe care echipa țării sale, Insulele Capului Verde, îl va susține în compania Portugaliei pe 31 martie.

Ivan, solicitat să ajute „tineretul“

Alt jucător care va evolua în perioada următoare sub tricolor este Andrei Ivan. Deși are doar 18 ani, atacantul CS Universitatea Craiova a fost convocat, din nou, de Cristi Dulca la naționala Under 21, care va susține două amicale pe stadionul „Transil“ din Târgu Mureș: primul va avea loc joi, de la ora 19.30, în compania Islandei, cel de-al doilea pe 31 martie, de la 20.30, împotriva Ciprului.
„Mă bucur pentru această nouă convocare. Sincer să fiu, nu mă așteptam să fiu chemat, pentru că nu am prea jucat în ultima perioadă la echipa de club. Am evoluat doar în meciul cu Astra, cred că am făcut-o bine și iată că am ajuns și la Târgu Mureș. Acum sper să joc împotriva Islandei și Ciprului, să câștigăm aceste meciuri și, dacă se poate, să și marchez“, a declarat Andrei Ivan, pentru GdS.
Selecționerul Cristi Dulca va miza, în cele două partide amicale, ultimele înainte de debutul în preliminariile CE 2017, programat pe 16 iunie, pe teren propriu, cu Armenia, pe următorul lot de jucători: portari: Laurenţiu Brănescu, Valentin Cojocaru, Răzvan Began; fundaşi: Bogdan Ţâru, Deian Boldor, Robert Hodorogea, George Miron, Steliano Filip, Florin Aniţoiu; mijlocaşi: Lucian Ion, Iulian Cristea, Sorin Tăbăcariu, Doru Popadiuc, Dorin Rotariu, Alexandru Mitriţă, Florin Tănase, Dragoş Nedelcu, Cătălin Ştefănescu, Andrei Cerlinca; atacanţi: George Puşcaş, Alexandru Tudorie, Andrei Ivan.

Patru juniori merg la Under 16

Ca un bonus pentru CS Universitatea Craiova, ieri au fost primite faxuri de convocare și pentru patru dintre juniori: Andrei Vlad, Lucian Buzan, Hery Kim şi Radu Bârzan. Aceștia vor participa la acţiunea finală de selecţie a României Under 16, ce are loc astăzi, la Târgu Mureş. „Criteriul de selecție constă într-un joc-școală. Eu sunt convins că acești juniori vor confirma și vor fi chemați în continuare la lot“, a declarat managerul general al CS Universitatea Craiova, Silviu Bogdan, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS