22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Halep a câştigat turneul de la Indian Wells

Simona Halep a câştigat turneul de la Indian Wells

Simona Halep, locul 3 WTA, a câştigat turneul de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells  în faţa jucătoarei din Serbia Jelena Jankovici, locul 21 mondial şi cap de serie numărul 18, după o partidă de infarct. Meciul, care a durat mai bine de două ore, s-a încheiat în trei seturi: 2-6, 7-5, 6-4 .

Simona Halep, foarte emoţionată, a mulţumit organizatorilor turneului, echipei sale, familiei şi nu în ultimul rând românilor care au susţinut-o atât din arenă, dar şi de casă. Simona nu a uitat să-l menţioneze pe Ion Ţiriac prezent în tribune la această finală extraordinară.

Pentru Simona Halep, aceasta este a 17-a finală. Ea a mai câştigat zece turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), ambele în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013.

Halep, de 23 de ani, a mai disputat şase finale, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Sportiva română a jucat în acest an 21 de partide (inclusiv cele două din FedCup), câştigând 19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS