10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCucu: Suntem mai tari ca moldovenii la box

Cucu: Suntem mai tari ca moldovenii la box

Prin cele opt medalii obținute la Buzău, pugiliștii de la CSM și antrenorii lor au demonstrat că boxul craiovean rămâne în topul național (Foto: Claudiu Tudor)
Prin cele opt medalii obținute la Buzău, pugiliștii de la CSM și antrenorii lor au demonstrat că boxul craiovean rămâne în topul național (Foto: Claudiu Tudor)

Pugiliștii juniori de la CSM Craiova au cucerit opt medalii la Campionatul Național desfășurat recent la Buzău. Două medalii de aur, două de argint și patru de bronz – acesta este bilanțul sportivilor din Bănie, care au ocupat locul doi în clasamentul general pe medalii, după orașul Ploiești, reprezentat de mai multe cluburi. „Noi, de la un singur club, CSM Craiova, am reușit să luăm mai multe medalii decât toate cluburile din zona Moldovei, care au acolo centre naționale și care beneficiază de toate condițiile. Deci, suntem mai tari ca moldovenii și mă mândresc“, a exclamat ieri Constantin Cucu, unul dintre antrenorii sportivilor medaliați de la CSM Craiova.

Dinu și Fâciu, campioni și selecționați la lot

Dinu Florin Gabriel (categoria 50 kg, antrenor Marcel Sârba) și Viorel Fâciu (categoria 60 kg, antrenor Constantin Buzduceanu) au obținut medalii de aur, Eduard Barbu (54 kg, antrenori Ion Dragomir și Dora Mustățea) și Alexandru Frumosu (70 kg, antrenor Ion Joița) au urcat pe a doua treaptă a podiumului, în timp ce Mario Pascu (54 kg, antrenor Ion Joița), Mihai Anghel (54 kg, antrenori Ion Dragomir și Dora Mustățea), Maicăl Constantin (75 kg, antrenor Constantin Cucu) și Marius Câțu (60 kg, antrenori Constantin Buzduceanu și Constantin Cucu) au obținut medalii de bronz.
În urma acestor rezultate, cei doi campioni craioveni, Fîciu și Dinu, au fost convocați la lotul național al României, urmând ca la începutul lunii viitoare să se prezinte sub comanda selecționerului Robert Băeatu.

Marius Cîțu, medaliat cu bronz, a lipsit la fotografia de grup de ieri, el fiind elev la Pielești
Marius Cîțu, medaliat cu bronz, a lipsit la fotografia de grup de ieri, el fiind elev la Pielești

Dragomir, supărat din nou pe arbitri

Nici la această competiție nu au lipsit nemulțumirile legate de deciziile arbitrilor. Ion Dragomir crede că unul dintre sportivii săi, Dorel Bolovan, a fost privat de medalia de bronz. „Pentru bronz, Bolovan a luptat cu un piteștean, iar arbitrii l-au dat învingător pe acesta din urmă. La final, antrenorul său a venit la mine și mi-a zis că nu îi vine să creadă că a câștigat sportivul lui și că își cere scuze de decizia eronată a arbitrilor. L-am întrebat pe Vasile Câtea, președintele Comisiei Centrale de Arbitrii: «Vrei să fac infarct în colțul ringului, că am tensiune 10 cu 6?». Știți ce mi-a răspuns? «Lasă, că mori ca un erou!». Unul dintre arbitrii care au dat decizie împotriva lui Bolovan este Ionel Orzoi, care îl nedreptățise pe alt sportiv al meu, Ionuț Popescu, la Cupa României, și care fusese suspendat“.
Antrenorul Marcel Sârba a preferat să nu mai facă gălăgie la Buzău, de teamă ca sportivii săi să nu sufere repercusiuni. „Anul trecut, la Sulina, am avut discuții cu arbitrii și m-au «ars», am pierdut un titlu de campion. Nu vreau să par un laș, dar vreau să stau în banca mea. Așa am și făcut acum, deși Gabriel Dinu, chiar dacă era campion, nu a fost cap de serie și a avut meciuri foarte grele cu trei campioni“.
La Campionatul Național de juniori, alți patru sportivi olteni au reușit să urce pe podium: Andreas Loris (48 kg) și Ion Văleanu (80 kg), ambii de la Târgu Jiu, au obținut medalii de argint, iar Costel Ciobanu (57 kg, Slatina) și Marius Neagoe (70 kg, Râmnicu Vâlcea) au obținut medalii de bronz.
La competiție a arbitrat și craioveanul Iulian Cărămidă (arbitru AIBA).

Doroftei le-a dat mănuși

La Buzău a avut loc și o ședință de Birou Federal, care le-a lăsat un gust amar celor prezenți. „Au venit președintele Leonard Doroftei și Vasile Câtea, delegatul general, și s-au certat ca niște circari, că nu mai sunt bani, că i-au cheltuit cu Campionatul European feminin de la București. Nu a dat bine. Pe final, au hotărât să dizolve Biroul Federal și să facă alegeri anticipate“, a completat Sârba.
În urma ședinței, antrenorii s-au ales cu mănuși de box din partea președintelui FRB, Leonard Doroftei. „Fostul președinte, Rudel Obreja, când erau alegeri venea cu anumite cadouri, mănuși, căști. Acum a început și Doroftei. Ne-a dat câte două perechi de mănuși, care sunt binevenite pentru că la cluburi ducem lipsă“, a spus unul dintre antrenorii din Bănie.
Sâmbătă, pugiliștii craioveni își vor încrucișa mănușile în cadrul trofeului „Mihai Goanță“, într-o gală organizată de Asociația Județeană de Box Dolj la Liceul Energetic din Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS