10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlergătorii craioveni s-au remarcat la Alba Iulia

Alergătorii craioveni s-au remarcat la Alba Iulia

Marius Ionescu (albastru) s-a clasat pe locul doi la semimaraton, în timp ce colegul său de la CSM Craiova, Andrei Ștefana (tricou portocaliu) a câștigat cursa de cros
Marius Ionescu (albastru) s-a clasat pe locul doi la semimaraton, în timp ce colegul său de la CSM Craiova, Andrei Ștefana (tricou portocaliu) a câștigat cursa de cros

Aproximativ 700 de persoane au luat startul la ediția a doua a competiției de alergare mixtă (șosea și munte) Alba Iulia City Race, organizată de Asociația „Sport la Orice Vârstă“ și susținută de Primăria Alba Iulia. Premiile puse la bătaie de organizatori au atins suma totală de 38.000 de lei, ceea ce a atras atleți valoroși. Triplusaltistul Marian Oprea, de la CSM Craiova, proaspăt medaliat cu bronz la Europenele de sală de la Praga, a fost ambasadorul competiției.
Printre participanți s-au numărat și 23 de membri ai Craiova Running Club. Cu toții au terminat cursa cu bine, iar cele mai bune rezultate au fost obținute de Marius Ionescu – locul doi la semimaraton (general), Marius Bușcă – locul întâi la cros (categoria masculin 35-50 de ani), Yolanda Ruiz Pino – locul doi la semimaraton (categoria feminin 35-50 de ani) și Mihaela Popescu – locul nouă la semimaraton (general).

Yolanda Ruiz Pino (în tricou alb) s-a clasat pe  locul doi la semimaraton (categoria feminin 35-50 de ani)  (foto: Radu Cristi)
Yolanda Ruiz Pino (în tricou alb) s-a clasat pe locul doi la semimaraton (categoria feminin 35-50 de ani) (foto: Radu Cristi)

Cu excepția Yolandei Ruiz Pino, profesoară de origine spaniolă care predă în Bănie, ceilalți trei alergători mai sus enumerați sunt legitimați la CSM Craiova. Mihaela Popescu este debutantă la acest gen de concursuri, la fel ca alți doi membri ai Craiova Running Club, Radu Stoian (16 ani, cros) și Cristi Ica (semimaraton).

Marius Bușcă a ocupat locul întâi la cros (categoria masculin 35-50 de ani)
Marius Bușcă a ocupat locul întâi la cros (categoria masculin 35-50 de ani)

Ștefana, primul la cros

Andrei Ștefana a câștigat concursul de cros
Andrei Ștefana a câștigat concursul de cros

După ce anul trecut a câștigat cursa de cros, anul acesta Marius Ionescu​ a luat startul în proba de semimaraton (21 km). La final, el s-a clasat pe locul secund, în spatele moldoveanului Gheorghiță Vitalie, cel care s-a impus și în 2014. Marius Ionescu a mărturisit pentru GdS că traseul a fost mai dificil decât se aștepta: „Ca organizare a fost super, dar mă așteptam ca traseul să fie mai ușor. Dar plouase înainte, terenul era moale, nămol, prin pădure a fost dificil. A fost și diferența de nivel de 700 de metri. M-am gândit că am o șansă să câștig, dar am obținut locul doi“. Pe locul trei la semimaraton (general) s-a clasat Ionuț Zincă, sportiv legitimat la CS Universitatea Craiova.

(stânga) a ocupat locul doi la semimaraton, iar Ionuț Zincă s-a clasat pe locul al treilea
Marius Ionescu (stânga) a ocupat locul doi la semimaraton, iar Ionuț Zincă s-a clasat pe locul al treilea (foto: Ziarul Unirea)

La feminin s-a impus gorjeanca Mihaela Prunduș, iar pe locul trei s-a clasat colega ei de la Pandurii Târgu Jiu, Adela Bălțoi.
Cursa de cros (10 km) la masculin a fost câștigată de un craiovean, Andrei Ștefana, legitimat la CSM, în timp ce pe a treia treaptă a podiumului a urcat Daniel Lupulescu (Pandurii Târgu Jiu).

Sportivii de la Craiova Running Club au încheiat cu bine cursa
Sportivii de la Craiova Running Club au încheiat cu bine cursa

„Concursul poate fi un exemplu pentru autoritățile din Craiova“

Bogdan George Popa, președintele Craiova Running Club, a vorbit despre competiția de la Alba Iulia, spunând că autoritățile din Bănie ar putea lua ca exemplu acel eveniment. „Evenimentul a fost susținut de Primăria Alba Iulia, pentru că promova zona din punct vedere turistic. Într-o atmosferă de sărbătoare, prietenie și voie bună, la concurs au participat aproximativ 700 de persoane, atleți profesioniși, amatori, oameni trecuți de prima tinerețe, precum și copii. Este unul dintre cele mai frumoase concursuri de acest gen din țară și care poate reprezenta un exemplu pentru autoritățile din Craiova“, a spus Bogdan Popa. Craiova Running Club, un club de sportivi amatori care participă frecvent la concursuri precum cel de la Alba Iulia, a organizat anul trecut prima ediție a Craiova Running Day, care a reunit aproximativ 300 de concurenți. Aceștia au alergat în cursa competitivă (10 kilometri) și în cursa populară (2 kilometri). Următorul concurs pentru membrii clubului craiovean va fi maratonul internațional de la Cluj (șosea).

 

Sportivii de la Craiova Running Club au fost prezenți în număr mare la Alba Iulia
Sportivii de la Craiova Running Club au fost prezenți în număr mare la Alba Iulia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS