10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia şi Le Mans vor juca marţi decisivul

Energia şi Le Mans vor juca marţi decisivul

Energia Târgu Jiu a fost învinsă în deplasare de echipa franceză Le Mans Sarthe Basket cu scorul de 79-68 (22-16, 16-9, 16-22, 25-21), joi, în al doilea meci al sferturilor FIBA EuroChallenge la baschet masculin. Gorjenii, care s-au impus în primul joc, pe teren propriu, cu 84-60, vor juca partida decisivă pentru calificarea la turneul Final Four marţi, 17 martie, la Târgu Jiu, începând cu ora 19.00. Echipa care se va impune va merge la turneul final Final Four.
În partida din Franţa, la Energia au evoluat Giordan Watson (10 p), Porter Troupe (3 p), Louis Darby (17 p), Nemanja Milosevic (13 p), Tal Karpelesz (2 p), Omer Tal, Barîș Aktaş, Lamont Mack (5 p) şi Andreas Glyniadakis (18 p).
Antrenorul gorjenilor, Antonis Constantinides, a declarat la finalul meciului că elevii săi nu au avut suficiente soluţii pentru a învinge Le Mans: „Aș dori să felicit Le Mans. Am încercat să limităm scorul, dar a fost greu. Nu am controlat jocul și în special la recuperări, astfel le-am permis aruncări ușoare. Știam că ar fi fost greu să-i învingem aici, nu am avut suficientă concentrare și suficiente soluții pentru a închide seria în această seară. Este un miracol pentru noi să fim în această etapă a competiției și ar fi extraordinar să mergem în Final Four. Șansele la următorul meci sunt 50-50 la sută“.
Grecul Andreas Glyniadakis, cel mai bun jucător al gorjenilor joi seară, a vorbit şi el despre motivele care au dus la eşec: „Am început jocul foarte agresiv și am stat aproape de adversar, în prima parte. Apoi ei au avut câteva recuperări, care ne-au costat o diferență de zece puncte. Am încercat să revenim în sfertul trei, dar nu am reușit. Vom pregăti cât mai bine acum meciul decisiv de la Târgu Jiu“.
Cum confruntarea dintre Energia şi Le Mans s-a dus în decisiv, asta înseamnă că derbiul Olteniei, cu SCM-U Craiova, restant din prima rundă a returului şi reprogramat iniţial pentru 17 martie, va fi din nou reprogramat.
Gorjenii vor juca duminică (ora 18.00, Digisport), pe teren propriu, în compania ocupantei locului trei în Liga Naţională, U BT Cluj şi au nevoie de victorie pentru a nu părăsi zona locurilor ce duc în play-off.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS