10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAntrenorii doljeni, şcoliţi de Aurel Țicleanu

Antrenorii doljeni, şcoliţi de Aurel Țicleanu

Gheorghiţă Geolgău, Silviu Bogdan şi Aurel Ţicleanu au vorbit despre fotbalul juvenil şi nu numai (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Gheorghiţă Geolgău, Silviu Bogdan şi Aurel Ţicleanu au vorbit despre fotbalul juvenil şi nu numai (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Președintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, împreună cu directorul de scouting al CS Universitatea Craiova, Gheorghiță Geolgău, au facilitat vineri o întâlnire a antrenorilor din întreg județul cu noul manager al departamentului de scouting din cadrul FRF, Aurel Țicleanu, care a început cu această ocazie și o acțiune a Școlii de Antrenori cu privire la importanța obținerii licențelor.
„Am organizat această întâlnire, pentru ca antrenorii de la centrele de copii și juniori din Craiova și întreg județul Dolj să poată să primească sfaturi utile de la oameni cu experiență, care n-au trecut oricum prin fotbal. Vă reamintesc că încercăm permanent să-i ajutăm pe toți profesorii cluburilor juvenile să se perfecționeze, pentru că avem nevoie de dânșii pentru viitorul fotbalului craiovean și românesc“, a declarat Silviu Bogdan, în cadrul unei conferințe de presă.
„Nouă ni se pare normal ca prima prezentare pe care o are Aurică Țicleanu să fie în Craiova, un oraș de care este legat sufletește. Prin ceea ce facem noi la CS Universitatea Craiova vrem să ajutăm la dezvoltarea fotbalului românesc“, a punctat Geolgău.

„Vom pleca în periplu în toată țara“

Aurică Țicleanu a vorbit despre proiectul pe care îl conduce la FRF și speră ca naționalele României să se bazeze și mai mult în viitor pe jucătorii din Bănie. „Am început să derulăm un program prin Școala de Antrenori pentru tehnicienii cu licența C și B, care în viitor vor avea și statutul acesta de scouteri. Am început și la loturile naționale o muncă în care calitatea primează. Din ce știu de la colegii și prietenii mei de la Craiova, aici există un interes foarte mare din partea CS Universitatea privind cooptarea jucătorii talentați și, dacă lucrurile continuă așa, este normal ca în viitor acești tineri fotbaliști să ajute loturile naționale. De asemenea, este foarte bine că se va face la Slatina acel Centrul de Excelență, pentru că unul dintre criterii este ca profesorii care vor lucra acolo să nu fie din orașele respective, ca să nu cadă pradă presiunii locale. Cred că este o oportunitate pentru antrenorii din Craiova să lucreze acolo“, a mai spus Țicleanu.

„Ușor, ușor redevenim o mândrie națională“

Fostul mare fotbalist a folosit cuvinte frumoase la adresa CS Universitatea Craiova. „Îmi place că se joacă fotbal la Craiova, că văd tribune pline, că echipa adună puncte și că-i văd pe frații mei în conducere sau că antrenează echipa. Dacă la început toată lumea mă întreba la mișto ce rezultate a făcut CS Universitatea, acum spun că ușor, ușor redevenim o mândrie națională. Îmi crește inima de bucurie când văd că acolo unde se duce echipa pleacă neînfrântă. Craiova poate să joace în cupele europene, deoarece cred în proverbele «Omul sfințește locul» și «Omul potrivit, la locul potrivit». Spun asta pentru că odată cu venirea lui Sorin Cârțu și a lui Emil Săndoi echipa, care era pe ultimul loc, a urcat foarte sus în clasament“, a spus Țicleanu. „N-am mai vorbit de mult cu Adrian Mititelu. Am principiul ăsta: acela care iubește culorile alb-albastre e unul de-al nostru și când unul de-al nostru e căzut la pământ poate că ar trebui să ne gândim mai mult și să-i dăm o mână de ajutor“, a încheiat Țicleanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS