8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova întâlnește Priștina pentru un loc în semifinale

Craiova întâlnește Priștina pentru un loc în semifinale

Travis Bureau (la minge) și fostul său coechipier de la Craiova, Nikola Vucurovic (nr. 13)  se vor lupta pentru un loc în semifinalele Ligii Balcanice (Foto: Claudiu Tudor)
Travis Bureau (la minge) și fostul său coechipier de la Craiova, Nikola Vucurovic (nr. 13)
se vor lupta pentru un loc în semifinalele Ligii Balcanice (Foto: Claudiu Tudor)

Echipa masculină de baschet SCM-Universitatea Craiova a aflat cu cine va juca în barajul de calificare în semifinalele Ligii Balcanice. Oltenii vor întâlni pentru un loc în „careul de ași“, în dublă manșă, formația Sigal Priștina, din Kosovo, care a încheiat pe locul doi grupa D, după ce a învins miercuri seară pe Rilski Sportist (scor 94-71).
Prima partidă se va desfășura în Polivalenta din Bănie, pe 11 martie, iar returul este programat pe 25 martie, în Kosovo.
SCM-U Craiova și Sigal Priștina s-au mai întâlnit în faza grupelor preliminare în acest sezon, fiecare din cele două echipe câștigând meciul disputat pe teren propriu. Kosovarii s-au impus în luna octombrie, cu scorul de 92-76, iar oltenii au obținut o victorie la o diferență mai mare (scor 101-82) în luna ianuarie. „Va fi o confruntare eliminatorie, deci cei de la Sigal Priștina vor face tot posibilul să prindă semifinalele. Și noi vom lupta pentru a obține calificarea, în premieră, în primele patru echipe din această competiție“, a spus ieri Lucian Pretorian, organizatorul de competiții al formației craiovene
În celălalt meci de baraj se vor întâlni Rilski Sportist și KK Kumanovo. KB Peja și KK Kozuv s-au calificat în semifinale ca urmare a câștigării grupelor din TOP 8. Acestora li se vor alătura învingătoarele celor două partide de baraj.

Înfrângere la 16 puncte diferență pe terenul campioanei

SCM-U Craiova a jucat miercuri la Ploiești, în compania campioanei CSU Asesoft, în cadrul etapei a 22-a din Liga Națională. Oltenii au ținut aproape de adversari până la pauză, când prahovenii au condus cu scorul de 40-38, dar în ultimul sfert gazdele s-au descătușat și s-au impus cu scorul de 83-67. Djordje Micic, unul din cei mai importanți jucători din lotul craiovean, nu a putut evolua în partida cu echipa campioană deoarece a suferit o entorsă la gleznă la un antrenament. „În prima parte a meciului de la Ploiești am jucat foarte bine, apoi, rotația scurtă, absența lui Micic, dar și alți factori au făcut ca gazdele să se desprindă“, a mai spus Pretorian. Pentru SCM-U Craiova au evoluat: Petrişor (4 puncte), Bureau (2), Bozovic (20), Boltic (15), Şanta (11), Marojevic (4), D. Andrei (3), Bosnjak (8). După a 12-a înfrângere din acest sezon, craiovenii rămân pe locul 11, iar etapa viitoare vor primi vizita formaţiei CSM Oradea. Partida se va desfășura sâmbătă, de la ora 20.00, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din strada Brestei.
Elevii lui Andelko Mandic mai au de disputat un meci restant, pe teren propriu, cu Energia Târgu Jiu, dar deocamdată nu se știe data la care se va disputa, deoarece ambele echipe sunt angrenate în cupele europene. O posibilă dată este 17 martie, cu condiția ca Energia și francezii de la Le Mans să nu ajungă la meciul decisiv în play-off-ul Eurochallenge. Dacă nu, există posibilitatea ca echipele să primească o derogare de la Federația Română de Baschet să joace meciul după încheierea sezonului regulat.

Energia a strălucit cu Steaua

Energia Târgu Jiu a câștigat miercuri seară derbiul etapei cu liderul campionatului înaintea acestei runde, Steaua CSM Eximbank București. Elevii lui Antonis Constantinides s-au impus, pe teren propriu, cu scorul de 79-67, obținând a unsprezecea victorie din acest retur. „Vreau să îmi felicit jucătorii. Pentru noi, o victorie cu Steaua însemnă mult. În ultimele două luni am început să avem încredere când intrăm în teren, atât în campionatul intern, cât și în Eurochallenge. Această încredere este arma noastră principală“, a declarat antrenorul Constantinides, în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a trimis în teren jucătorii: G. Lee Watson (16puncte), Troupe (9), Darby (9), Milosevic (18), Karpelesz (8), Aktas, Mack (6) și Glyniadakis (13). În etapa următoare, gorjenii, aflați pe locul opt, vor avea un meci relativ ușor pe terenul formației Timba Timișoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS