13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGigi Ciurea: Sper să începem bine returul campionatului

Gigi Ciurea: Sper să începem bine returul campionatului

Antrenorul Gigi Ciurea are încredere că Alin Bălă (la minge) şi colegii săi vor face tot posibilul să înceapă cu dreptul returul
Antrenorul Gigi Ciurea are încredere că Alin Bălă (la minge) şi colegii săi vor face tot posibilul să înceapă cu dreptul returul

Fotbalul pe puncte se reia și la Liga a III-a, spre finalul săptămânii fiind programate meciurile etapei a 14-a. Una dintre reprezentantele Doljului, CSO Filiași, va avea parte de un debut de foc, urmând să întâlnească sâmbătă, de la ora 15.00, în deplasare, pe Național Sebiș, liderul seriei a 4-a.
Conștienți de importanța punctelor puse în joc, președintele clubului, Marian Pătrașcu, și directorul sportiv, Florin Spânu, au decis ca echipa să facă deplasarea cu o zi înainte și astfel să evite oboseala. „Vineri (mâine – n.r.) dimineață este programată plecarea spre Sebiș. Se doarme în stațiunea Moneasa, la 19 km de Sebiș, în felul ăsta băieții vor fi în formă maximă la ora jocului“, a declarat Florin Spânu pentru GdS.
Antrenorul doljenilor, Gigi Ciurea, a afirmat că își dorește foarte mult ca echipa sa să debuteze cu dreptul în retur, dar s-a plâns de problemele de lot. „Începem campionatul și avem trei meciuri de foc, întâlnim Sebișul în deplasare, Lugojul și Giarmata acasă. Sper să începem bine, să obținem un rezultat pozitiv pe terenul liderului, pentru că am câștiga foarte mult la capitolul moral în acest fel. Am avut probleme cu terenul de antrenament până acum, abia de marți ne-am pregătit la Braloștița, în rest am făcut numai în sală din cauza terenurilor proaste. Cu toate astea, îi simt bine pe copii, sunt motivați și asta îmi dă speranțe. Sper să avem o evoluție bună, cu toate că sunt și probleme de lot. Îl avem suspendat pentru cumul de cartonașe galbene pe căpitanul Aurel Lupu, iar mijlocașul de bandă Neacșu și atacantul Buciuman sunt accidentați. Sper să aleg cel mai bun unsprezece și să facem o figură frumoasă la Sebiș“, a spus Ciurea, pentru GdS.
Alt motiv care îl neliniștește pe Gigi Ciurea
este legat de faptul că elevii săi nu au disputat suficient de multe partide amicale în această iarnă pentru ca relațiile de joc să fie îmbunătățite. „Am făcut prea puține amicale din cauza lipsei terenurilor bune. În cantonamentul de la Baia de Aramă programasem trei antrenamente, dar din cauza ninsorilor nu am susținut nici măcar unul. Am jucat pe unde și cum am putut și mă tem că o să se simtă lipsa acestor jocuri de verificare. Este mai rău pentru jucătorii noi de la echipă, că s-au sudat relațiile de joc ceva mai greu, dar trebuie să se adapteze din mers“, a spus Gigi Ciurea.

S-a renunțat
la portarul Ilie Burci

Lotul celor de la CSO Filiași pentru returul campionatului numără 21 de jucători: portari – Victor Lascu, George Lăpădătescu; jucători de câmp – Frank Orban, Robert Vulpe, Sorin Crângoiu, Aurel Lupu, Alex Obeanu, Alex Burdușel, Nicușor Neacșu, Laurențiu Pais, Adrian Dumitrașcu, Dragoș Ștoiu, Alex Duriță, Ion Crețu, Alin Bălă, Răzvan Răducanu, Alin Pârvuică, George Buciuman, Cosmin Fruntelată, Cătălin Tudorică, Fabian Crușoveanu.
„Am renunțat la portarul Ilie Burci, de la CS Universitatea Craiova, pentru că a depus memoriu la FRF și nu se știe când îl va da jucător liber, și nu ne-am permis să ținem un jucător fără să avem actele în regulă. Deocamdată, nu ne mai gândim la el, am decis să rămânem cu doi portari până la finalul campionatului“, a spus Florin Spânu. Acesta a dezvăluit că s-a reînnoit omologarea stadionului de la Braloștița: „Tocmai a plecat responsabilul FRF cu omologarea terenului. Am omologat stadionul de la Braloștița până la finalul sezonului, pentru că noi am avut-o provizorie până acum. Din sezonul următor cred că vom începe să jucăm la noi, la Filiași, pe noua bază“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS