10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPlanurile lui Marius Barcan la SCM Craiova

Planurile lui Marius Barcan la SCM Craiova

Fie că a fost vorba de cariera de jucător de handbal sau arbitru, Marius Barcan este obișnuit să facă performanță și același lucru și l-a propus și în ceea ce privește clubul SCM
Fie că a fost vorba de cariera de jucător de handbal sau arbitru, Marius Barcan este obișnuit să facă performanță și același lucru și l-a propus și în ceea ce privește clubul SCM

Fostul campion la handbal este, începând de ieri, director interimar la SCM Craiova. Și-a propus să realizeze lucruri trainice în noua funcție, astfel încât craiovenii să vină de plăcere la meciurile de handbal, volei și baschet.

În luna martie a anului trecut, Victor Lazarciuc era trimis de reprezentanții Primăriei Craiova să facă ordine la SCM Craiova, club finanțat de municipalitate. Acum, la exact un an distanță, conducătorii urbei l-au desemnat pe Marius Barcan să coordoneze activitatea la club.
Ieri-dimineață, fostul handbalist s-a prezentat la noul loc de muncă, la biroul de la Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“.
„Sunt director interimar până când se va face concurs. Sper să îl iau și să mergem mai departe. Dacă nu, nimeni nu este de neînlocuit“, au fost primele cuvinte ale fostului campion cu echipa de handbal CS Universitatea Craiova.
După ce ani buni a fost angajat în cadrul Primăriei Craiova, Marius Barcan, de 52 de ani, a recunoscut că este mai greu să schimbi locul de muncă la o anumită vârstă, dar încearcă să se acomodeze: „Am lucrat într-un colectiv bun, am fost și prieteni acolo. Când schimbi un loc de muncă după atâția ani, parcă ți se pare că este mai greu. Sper să mă acomodez repede. Știu ce înseamnă sportul, vin din fenomen și sper să facem o treabă bună la SCM. Îmi doresc ca alături de sportivi, antrenori și echipa administrativă să formăm un grup unit, astfel încât să obținem la nivelul echipelor rezultate foarte bune. Sper să facem un lucru trainic și stabil în acest oraș, să le facă plăcere oamenilor să vină la un meci de handbal, volei și baschet“.

Începând de ieri, Marius Barcan se va ocupa de destinele clubului SCM Craiova (foto: Daniela Mitroi-Ochea)
Începând de ieri, Marius Barcan se va ocupa de destinele clubului SCM Craiova (foto: Daniela Mitroi-Ochea)

Vrea în cupele europene la handbal feminin și volei masculin

Referindu-se la activitatea echipelor, noul director speră că echipele de volei masculin și handbal feminin vor prinde un loc de cupă europeană.
În ceea ce privește celelalte trei echipe, aflate în partea inferioară a clasamentului, acesta a spus: „La baschet masculin am înțeles că este o situație mai dificilă. Trebuie să câștige cel puțin trei meciuri din cinci mai sau să intre în play-off. Vom căuta soluții și pentru echipele de volei și baschet fete să nu retrogradeze, iar din sezonul viitor vrem să aibă rezultate mai bune“.
Craiovean get-beget, Marius Barcan își dorește ca echipa sa favorită să câștige, iar, dacă totuși pierde, să o facă la mare luptă. „Sunt craiovean și îmi doresc să câștigăm mereu, indiferent de valoarea adversarului. Dacă pierdem, măcar să ieșim cu fruntea sus de pe teren“.
Noul director s-a arătat deschis comunicării: „Sunt deschis oricărei discuții. Mă voi întâlni cu antrenorii tuturor echipelor, vreau să văd părerea lor, modul de a colabora“.

„Bugetul este acceptabil, mai importantă este strategia“

Întrebat despre bugetul clubului, Barcan a spus că este „acceptabil“ și că în perioada următoare va încerca să atragă și sponsori. Totodată, acesta crede că mult mai importantă este strategia: „Este un buget acceptabil. Mari diferențe nu sunt, treaba este cum ne facem noi strategia, atât noi, conducerea, cât și antrenorii“.
Odată cu venirea lui Marius Barcan în club, Petrișor Albu, cel care din 30 ianuarie avea prerogative de director, după ce Victor Lazarciuc a fost eliberat din funcție, revine pe postul de inspector-șef, pe care îl ocupa prin concurs, încă de anul trecut.
Pe 12 februarie 2015 a avut loc concursul pentru postul de director la SCM Craiova. Cinci candidaţi şi-au depus dosarele, dar la proba scrisă s-au prezentat doar patru, Alexandra Popescu, Ion Cismaru, Petrişor Albu şi Horaţiu Stănescu. Bogdan Pâncu a lipsit. Nici unul dintre candidaţi nu s-a calificat pentru etapa finală, interviul, pentru că nu au obţinut punctaj de trecere, 70 de puncte.
Candidaţii au obţinut între 26 şi 33 de puncte, dar s-au plâns că subiectele nu au avut legătură cu postul scos la concurs şi că unul dintre cele cinci subiecte era dintr-o lege abrogată. Pentru acesta din urmă, comisia şi-a recunoscut vina şi a dat punctaj maximum, 20 de puncte, celor patru concurenţi.

Cine este Marius Barcan

Născut pe 2 noiembrie 1962 la Craiova, Marius Barcan a absolvit Facultatea de Științe Economice. A jucat handbal la CS Universitatea Craiova, echipă cu care a devenit campion național și a fost multiplu medaliat. A făcut parte din loturile naționale de seniori și tineret ale României. A evoluat în liga spaniolă. După retragerea din activitatea sportivă, a devenit arbitru în Liga Națională, iar în prezent este observator și totodată membru în Consiliul de Administrație al FRH.
Este președintele Asociației Județene de Handbal Dolj, începând cu anul 2001, iar în 2006 a înființat clubul privat de handbal juvenil HCM Craiova. În lotul echipei feminine de handbal SCM Craiova se află în prezent două produse ale școlii de handbal HCM, Mădălina Bonea și tânăra portăriță Codruța Manolache, care este junioară 2 și încă are dublă legitimare cu HCM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS