27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDănuț Ceici a trecut cu bine peste operație

Dănuț Ceici a trecut cu bine peste operație

11034206_1091118994247100_6683823262909284476_n

În urmă cu exact un an, atletul craiovean Dănuț Ceici (foto) trecea prin momente groaznice. Un grav accident de mașină l-a dus pe patul de spital, iar operația de fractură de femur l-a ținut mult timp departe de pista de atletism. Sportivul legitimat la CSM Craiova a suferit luni o ultimă intervenție chirurgicală, iar acum se gândește cu optimism la viitor. Dacă totul va merge conform planului, pe 1 aprilie va reveni la antrenamente, iar în vară vrea să ia startul la Campionatul Național.
„Luni am fost operat, totul a decurs normal. Peste 12 zile îmi vor scoate firele. Am primit acordul doctorilor ca din 1 aprilie să revin la antrenamente. Desigur, nu am voie să forţez, voi începe uşor-uşor cu pregătirea, alergări uşoare, câteva exerciţii specifice, după care, pe măsură ce trece timpul şi muşchii devin mai puternici, voi putea să mă antrenez mai intens. Mi-am propus să particip la Campionatul Naţional din vară. Sunt conştient că nu pot încă aspira la un loc superior. Dar îmi este dor să simt atmosfera unui concurs şi nu cred că mai pot rezista“, a spus Ceici, campion balcanic, câștigător al Internaționalelor României și dublu vicecampion național.
Dănuț are 31 de ani, dar crede că mai are un cuvânt de spus în atletismul românesc. Visul său este să devină cel mai rapid om din țară, adică să câștige medalia de aur la Campionatul Național, în proba de 100 de metri. „Eu cred că încă nu mi-am spus ultimul cuvânt şi aş putea să îmi împlinesc visul de a fi cel mai rapid om din România, adică să devin campion naţional la proba de 100 de metri“, a mai spus sportivul.
În această perioadă neagră din cariera sa sportivă, Dănuț Ceici s-a bucurat de susținerea familiei, a prietenei sale, Adelina Tănasie, a conducerii și colegilor de la CSM Craiova, dar și a colectivului de la clinica unde a făcut recuperarea. În lunile acestea, sprinterul craiovean s-a ocupat de pregătirea unei tinere sportive, Roxana Dumitru. „Am încercat pe cât posibil să îi împărtăşesc din experienţa mea ca sportiv, dar mă sfătuiesc cu antrenorul meu, Mihai Chelariu, şi cu colegul meu de antrenament, Marius Buşcă, în privinţa antrenamentelor Roxanei. M-am gândit şi îmi doresc să continui într-o carieră de antrenor când nu voi mai putea face sport de performanţă. Să scot campioni care să facă cinste României în competiţiile internaţionale“, a încheiat Ceici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS