22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDora Mustățea și-a reconfirmat valoarea în ring

Dora Mustățea și-a reconfirmat valoarea în ring

Dora Mustăţea şi-a mai trecut în palmares o Cupă a României, confirmând aşteptările antrenorului său, Ion Dragomir (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Dora Mustăţea şi-a mai trecut în palmares o Cupă a României, confirmând aşteptările antrenorului său, Ion Dragomir (Foto: Alexandru Vîrtosu)

La Buzău s-a desfășurat săptămâna trecută Cupa României la box feminin, categoriile de vârstă junioare, tineret și senioare.
La prima competiție oficială din noul an rezervată fetelor, două pugiliste din Bănie, Dora Mustățea și Cristina Băran, au urcat pe podium. Dora, care a reprezentat clubul CSM Bistrița, a cucerit Cupa României la senioare, în limitele categoriei 51 kg, în timp ce Cristina Băran, de la CSM Craiova, debutantă într-o competiție organizată de Federația Română de Box, a luat locul doi la junioare, la categoria 46 kg.
Prin succesul obținut, Dora Mustățea a dovedit încă o dată că este cea mai valoroasă pugilistă din țară la această categorie, chiar dacă antrenorul lotului național, Adrian Lăcătuș, a preferat anul trecut să o ia la Campionatul European pe Melinda Pantiș, sportivă de la Steaua, pe care Dora a învins-o și în 2014, și în finala de acum de la Cupa României. „Prin acest trofeu am dovedit încă o dată că eu sunt cea mai bună sportivă din țară la această categorie, chiar dacă antrenorul nu mă ia la lotul național. Am învins-o și acum, și anul trecut pe Pantiș în meciurile oficiale“, a spus ieri sportiva craioveană.
Până în finală, Dora a mai susținut un meci la Buzău, învingându-și adversara prin KO tehnic, în repriza a doua. Pentru Cupa României, eleva lui Ion Dragomir s-a pregătit o lună la Bistrița, alături de colegele sale de la CSM-ul din localitate. A beneficiat de condiții bune, dar și de sparring-partenere valoroase. „La Craiova nu am fete cu care să mă antrenez, sunt singură. M-am pregătit o lună la Bistrița, sub comanda antrenorilor Nicolae Zăpârțan și Alexandru Burz, și am beneficiat de condiții foarte bune, la fel ca și colegele mele de acolo, iar rezultatul se vede în numărul medaliilor pe care le-am obținut, opt de aur și una de argint. La CSM Bistrița primesc o indemnizație de 470 de lei“, a spus ieri sportiva în vârstă de 22 de ani. Cu acest trofeu, tânăra a ajuns la a cincea Cupă a României cucerită în carieră, acestora adăugându-li-se trei titluri de campioană națională, tot atâtea de vicecampioană și patru medalii de bronz.

Dora, antrenoare pentru colegii săi

Dora Mustățea este o tânără polivalentă. Se implică în voluntariat, participă la competițiile sportive, în limita timpului disponibil, ținând cont că șase ore pe zi le petrece în sala de antrenament la box. A absolvit FEFS Craiova, specializarea fotbal, iar acum este la Master, la aceeași facultate. A jucat fotbal la echipa Real Craiova, cu care a obținut medalia de bronz în campionatul național. „M-am lăsat de fotbal, pentru că mă accidentam mai rău ca la box. Picioarele mele erau în pericol“, a spus Dora.
În paralel cu facultatea, tânăra a urmat cursurile Școlii de Antrenori, iar acum, având carnet de antrenor de box, îl ajută pe antrenorul său Ion Dragomir în pregătirea sportivilor de la CFR Marfă IRLU Craiova. „Mă ajută extraordinar de mult la sală Dora. Este idolul copiilor, un exemplu de urmat, chiar dacă ei sunt băieți și ea fată. Vrea să meargă în paralel cu antrenoratul și cu participarea la competiții ca sportivă. Avem un regret că în sistemul nostru de învățământ nu există posibilitatea creării unei catedre de box, să se angajeze și ea“, a spus ieri Dragomir. „Vrem să mergem în școli să promovăm boxul, în special în mediul rural. Vreau să aduc cât mai multe fete la sală“, a încheiat Dora.

Băran a pierdut aurul, Joița face memoriu către Doroftei

Antrenorul Ion Joiţa crede că Cristina Băran a fost dezavantajată de arbitri (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Antrenorul Ion Joiţa crede că Cristina Băran a fost dezavantajată de arbitri (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Cristina Băran, sportivă pregătită de Ion Joița, la clubul CSM Craiova, s-a întors cu medalie de argint de la primul său concurs oficial din carieră. În loc să fie bucuroasă, tânăra este dezamăgită, considerând că rezultatul meciului ei din finală a fost viciat de arbitraj.
De altfel, antrenorul Joița a spus ieri că va trimite un memoriu președintelui Federației Române de Box (FR Box), Leonard Doroftei. „Acum o săptămână i s-a întâmplat altui sportiv din Craiova să fie furat de arbitri, acum a urmat eleva mea. Așa ne fac celor din Craiova! Eu am filmat meciul și voi merge la Doroftei. Arbitrii au dat câștigătoare fata din Botoșani, Cristina Adochiței, care va merge la Steaua. Decizia nu se va mai schimba, dar vrem să suspende arbitrii, așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Ionuț Popescu. Președintele Comisiei de Arbitri, Vasile Câtea, mi-a zis că sportiva mea nu a câștigat nici o repriză. Cum putea spune el asta când ea le-a câștigat pe toate? Cristina Băran este demoralizată după acest concurs. Acum, vom trage mai tare la antrenamente și ori o ridic la o categorie superioară, ori va munci dublu încât în următoarea confruntare cu Adochiței să o bată prin abandon, să nu mai aibă arbitrii ce să facă“, a mai spus Joița.

În aprilie vor fi alegeri la Asociația Județeană de Box

Membrii Asociației Județene de Box (AJB) Dolj se vor reuni pe 3 aprilie, atunci când urmează se voteze modificarea statutului, stabilirea conducerii instituției și a membrilor celorlalte comisii.
Actualul președinte, Fănel Trandafir, va candida pentru un nou mandat, iar odată cu modificarea statutului asociației, Liviu Stan, care luna trecută a fost desemnat de reprezentanții celor trei cluburi președinte executiv, ar urma să fie reconfirmat.
„Facem Adunarea Generală pentru schimbarea statului, care trebuie adaptat nevoilor, și vom prinde și funcția de președinte executiv. După noul statut, atât președintele, cât și președintele executiv vor avea atribuții. Eu voi candida din nou pentru funcția de președinte și aștept cât mai mulți contracandidați. Liviu Stan s-a implicat și se va implica și el, că îi place acest sport. Încercăm să facem o echipă și încercăm să atragem tinerii spre acest sport“, a spus ieri, pentru GdS, Fănel Trandafir.
La rândul său, Liviu Stan a precizat că vine la AJB pentru a face lucruri mari: „Eu am proces-verbal că oamenii de la cele trei cluburi m-au votat președinte executiv, dar trebuie trecut pe la Judecătorie sau, de ce nu, vom repeta ce am făcut acum o lună, când mi-au acordat încrederea lor. Atunci voi veni alături de box mult mai oficial, deși am fost și până acum aproape“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS