6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii au produs surpriza la Cluj

Gorjenii au produs surpriza la Cluj

Pandurii au reușit o victorie de senzație pe terenul celor de la CFR Cluj
Pandurii au reușit o victorie de senzație pe terenul celor de la CFR Cluj

Pandurii Târgu Jiu a învins, ieri seară, în deplasare, cu scorul de 4-0, formaţia CFR Cluj, într-un meci din cadrul etapei a 19-a a Ligii I. Oltenii au deschis scorul prin Roman (‘2), care a marcat de la șase metri după o pasă a lui Momcilovic, apoi Amadio a greșit, în propria poartă (’45+1 autogol), stabilind rezultatul pauzei. La reluare, gorjenii au rămas la fel de periculoși în atac și au marcat spre final de două ori, prin Eric, care a preluat o minge şi l-a învins pe Amadio cu un şut de la 18 metri (’82), şi Shalaj, care a pătruns în partea stângă şi a înscris cu un şut plasat de la 12 metri (’85).
CFR Cluj: Amadio – Tiago Lopes, Larie, Ene, Camora (’37, Jakolis) – Muniru, Carp – Chanturia (’68, Păun), Jazvici (’85, Negruţ), Deac – Tade. Antrenor: Eugen Trică.
Pandurii Târgu Jiu: Gliwa – Unguruşan, Cordoş, Vasiljevici, Momcilovici – Anton (’61, Eric), Pintilii, Nistor – Buleică (’68, Shalaj), Roman (’75, Matulevicius), Nicoară. Antrenor: Eduard Iordănescu.
Cartonaşe galbene: Tiago Lopes, Muniru, Deac / Pintilii, Nicoară, Eric, Shalaj.
Au arbitrat: Radu Petrescu – Bogdan Gheorghe, Bogdan Velicu.
Observatori: Nicolae Grigorescu, Aurel Beldeanu.

„Îi felicit pe băieți pentru implicare”

Antrenorul pandurilor, Edi Iordănescu, a apreciat evoluția și rezultatul din Gruia, dar e conștient că echipa sa mai are mult de tras pentru a scăpa de emoțiile retrogradării. „Mă mulțumește rezultatul, îi felicit pe băieți pentru implicare, determinare și pentru pentru modul inteligent cum au tratat jocul. E meritul lor. Faptul că am marcat rapid ne-a ajutat psihologic, am controlat jocul, am avut inițiativă, ne-am creat multe ocazii, dar am și ratat. Jocul de astăzi (ieri – n.r.) ne dă încredere, curaj, să construim pentru viitor. Mă bucur că golurile au venit pe acțiuni construite. Trebuie să rămânem echilibrați. E o victorie importantă, pentru că am adunat trei puncte, dar trebuie să avem continuitate, să fim constanți. Jucăm cu presiune la fiecare joc, sper să ne detașăm de echipele aflate în a doua jumătate a clasamentului. Dacă vom reuși asta, vom avea un joc mai consistent, mai estetic”, a precizat Edi Iordănescu. „Îi felicit pe Eric și Shalaj, au adus un plus, au intrat bine de pe margine, sunt doi jucători de valoare, bine că au înscris. Mai am și alți fotbaliști pe care vreau să-i integrez. Sunt mulțumit de grupul pe care îl am, sper să ieșim din această zonă, care mie nu-mi place deloc. Evit să comentez arbitrajul. Încerc să mă controlez și să-i las să-și facă treaba”, a adăugat tehnicianul Pandurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS