10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU a ciupit un punct cu Steaua

CSU a ciupit un punct cu Steaua

Formația CS Universitatea Craiova a remizat ieri, pe stadionul „Extensiv“, scor 0-0, cu Steaua București, într-o partidă contând pentru etapa a 19-a din Liga I. Alb-albaștrii au practicat un joc la „ciupeală“, s-au apărat extraordinar, dar nu au pus în pericol poarta oaspeților, bifând cel de-al 13-lea rezultat pozitiv în campionat și al cincilea consecutiv în care nu au primit gol. Dacă în teren evoluția grupării din Bănie a fost modestă, în tribune a fost sărbătoare, cei șase mii de craioveni au creat o atmosferă foarte frumoasă, ca în vremurile bune.
CSU Craiova: Bălgrădean – Achim, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Târnăcop, Madson, Brandan, Briceag (’72, Herghelegiu) – Rocha (’67, Mateiu), Bawab (’84, Kay). Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârțu.
Steaua: Cojocaru – Râpă, Papp, Varela, Guilherme – Bourceanu (’63, Țucudean), Prepeliță – Adi Popa, Stanciu (’75, Iancu), Chipciu – Rusescu (’80, Tamaș). Antrenor: Costel Gâlcă.
Cartonașe galbene: Brandan (2), Achim / Râpă, Prepeliță, Adi Popa.
Cartonaș roșu: Brandan ’50.
Au arbitrat: Marius Avram – Ovidiu Artene, Vladimir Urzică.

Cârțu: Rezultatul ne mulțumește

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârțu, s-a arătat mulțumit de punctul obținut contra Stelei. „E un rezultat pozitiv, având în vedere că am jucat în zece oameni în repriza a doua. Şi în prima repriză am simţit că echipa nu a prins o formă deosebită. Singurul target al nostru era să scoatem măcar un punct. Nu am putut să pun în aplicare nimic în a doua repriză după eliminarea lui Brandan. Ne-am apărat destul de bine şi până la urmă rezultatul ne mulţumeşte. Steaua ne-a respectat, poate mult mai mult decât la meciul din Cupă. A vrut să scoată maximum din acest meci, iar noi ne aşteptam ca Prepeliţă şi Arlauskis să fie reprimiţi. Formăm o echipă contra căreia e greu să joci, asta pentru că noi intrăm mereu pe teren cu gândul la victorie“, a spus Cârțu.

Emil Săndoi: Am reușit să scoatem un rezultat bun

La rândul său, antrenorul CSU, Emil Săndoi, care ieri a împlinit 50 de ani și a dat startul meciului acompaniat de aplauzele fanilor din tribune, a admis că echipa sa a scos maximum posibil de la acest meci. „Vreau să-i felicit pe băieți pentru modul în care s-au dăruit. Este adevărat că în unele momente am fost dominați, dar cred că, totuși, în zece oameni am reușit să ne apărăm destul de bine, deși Steaua a avut două mari ocazii pe final de joc. Am reușit să închidem bine toate culoarele și adversarul a ajuns destul de rar în fața porții. Astăzi (ieri – n.r.), cu ajutorul publicului, care a fost fantastic, am reușit să scoatem un rezultat bun. S-a mai strâns campionatul acum. Nu suntem supărați pe Brandan, deși e adevărat că putea fi evitat acel fault. Să știți că și el trece prin niște momente mai grele, pentru că a avut niște probleme și nu aș vrea să intru în detalii. Brandan este căpitanul nostru de echipă și băieții au reușit să-l suplinească după eliminare. Aș vrea să le mulțumesc tuturor spectatorilor și galeriei, i-am simțit foarte aproape de noi“, a spus Emil Săndoi.
De partea cealaltă, antrenorul Stelei, Costel Gâlcă, a pus rezultatul și pe seama calității precare a gazonului: „Știam că este o echipă care se apără foarte bine, noi ne-am creat multe ocazii de gol, dar, din păcate, nu am înscris. Terenul ne-a dezavantajat, este denivelat, ne-a încurcat la construcție“.

Brandan: Cred că a exagerat puțin arbitrul

Căpitanul CSU Craiova, Pablo Brandan, consideră că arbitrul Marius Avram s-a grăbit când i-a arătat cel de-al doilea cartonaș galben și le-a mulțumit colegilor că l-au suplinit cu brio. „După ce am luat roșu, s-a văzut că băieții sunt uniți și le mulțumesc că nu au pierdut meciul. Cred că a exagerat puțin arbitrul, pentru că adversarul s-a aruncat jos, eu nu am avut intenția să-l lovesc, dar nu mă mai surprinde nimic. Am luat roșu și le cer scuze fanilor, care au venit să ne vadă câștigând. S-a obţinut un punct cu o echipă foarte bună și suntem pe același drum ca înainte. Trebuie să ne vedem în continuare de treabă, pentru că avem un obiectiv, acela de a fi cât mai sus clasați“, a spus Brandan.
Thaer Bawab, care ieri a împlinit 30 de ani, a considerat punctul obținut cu Steaua drept un cadou din partea colegilor: „După cum s-a desfășurat jocul, trebuie să ne mulțumim cu acest egal și îmi felicit toți colegii pentru efortul pe care l-au făcut. A fost un cadou pentru mine. Cred că în 11 oameni puteam mai mult, pentru că eram foarte concentrați și eram încurajați de suporterii aceștia minunați. Cu Steaua ne-a avantajat terenul, dar în viitoarele meciuri cred că ne va pune probleme la construcție dacă rămâne așa. Astea sunt condițiile și trebuie să ne adaptăm, nu avem ce să facem“.
Și portarul Cristi Bălgrădean s-a arătat mulțumit de deznodământul partidei: „Sunt mulțumit de acest punct obținut, în condițiile în care am jucat aproape o repriză cu un om în minus. Terenul nu a fost în cele mai bune condiții, dar spectatorii au fost senzaționali. Nu comentez arbitrajul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS