21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAglomerație mare în sala „Ion Constantinescu“

Aglomerație mare în sala „Ion Constantinescu“

Marko Boltic (la minge) şi mai multi dintre colegii săi vor juca pentru prima dată în Sala Sporturilor "Ion Constantinescu" (foto: Lucian Anghel)
Marko Boltic (la minge) şi mai multi dintre colegii săi vor juca pentru prima dată în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu” (foto: Lucian Anghel)

Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie va găzdui sâmbătă meciuri la foc automat. Patru dintre echipele de la SCM-U Craiova vor juca aici, în timp ce a cincea, cea de handbal feminin, care are meci tot acasă, este nevoită să joace la Drobeta Turnu Severin, deoarece sala din strada Brestei nu este omologată pentru meciuri din Liga Națională de handbal.
Această situație a fost provocată de faptul că Sala Polivalentă din Craiova, acolo unde jucau de obicei echipele de handbal feminin, baschet masculin și volei masculin, se află în pregătiri pentru concursul de muzică Eurovision, din 8 martie.
Revenind la meciuri, spectatorii craioveni pot asista gratuit și au șansa să vadă cel puțin trei victorii ale favoriților.
Singurele cu șanse mici să câștige sunt baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova, care vor juca primele, de la ora 12.00, cu Universitatea Alba Iulia, în ultima etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale. Cele două echipe se află la poli opuși ai clasamentului: Alba Iulia – pe locul patru, iar Craiova pe locul 13, penultimul.

Trei dueluri Craiova – Cluj

Sâmbătă vor avea loc trei dueluri între echipele cluburilor SCM-U Craiova și Universitatea Cluj. După meciul de baschet feminin, de la ora 14.30 va avea loc partida de volei feminin, între două formații care vor juca sigur în play-out. Craiovencele, cu patru victorii în acest sezon, se află pe locul 10, iar ardelencele sunt pe ultimul loc, cu doar două succese în 19 etape. Din retur, în afară de acest joc mai sunt de disputat încă două partide.
În ultimele două meciuri din Sala „Ion Constantinescu“ vor juca băieții. De la ora 17.00, voleibaliștii lui Dan Pascu vor întâlni Banatul Caransebeș, într-un meci din cadrul rundei a 20-a, care se anunță extrem de echilibrat. Lică și colegii săi vor o victorie de trei puncte pentru a se menține pe locul patru în Divizia A1, în timp ce bănățenii, aflați pe locul 9, își doresc și ei victoria, deoarece încă mai au șanse teoretice la play-off.
De la ora 19.30, baschetbaliștii din Bănie vor primi vizita „lanternei roșii“ din Liga Națională, „U“ Cluj, formație retrogratată matematic în liga secundă. Travis Bureau și colegii săi pot bifa a șaptea victorie stagională, dar chiar și așa nu mai au șanse la play-off, ocupând locul 11.

Handbalistele, „exilate“ la Severin o etapă

Handbalistele de la SCM Craiova (locul 4, 39 puncte) întâlnesc sâmbătă, de la ora 12.00, în Sala Sporturilor din Drobeta Turnu Severin, formația U Alexandrion Cluj (locul 12, 17 puncte), pregătită de fosta antrenoare a formației din Bănie, Carmen Amariei. Elevele lui Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora au plecat vineri spre Severin și au făcut un antrenament de acomodare. Pentru acest meci, clubul craiovean a făcut cheltuileli neprevăzute la început de an, delegația din Bănie plătind deplasarea până la Severin, cazarea pentru o noapte și închirierea sălii. Craiovenii au găsit înțelegere în orașul mehedințean, pentru că li s-a pus la dispoziție paza pentru meci.

Tot sâmbătă, handbaliştii de la CS Universitatea Craiova vor juca în deplasare cu HC RomCri Braşov, de la ora 12.00, în cadrul etapei a din returul Diviziei A, seria B.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS