20.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVor trei puncte cu Banatul să nu piardă locul patru

Vor trei puncte cu Banatul să nu piardă locul patru

Florin Voinea (albastru) şi colegii săi au mai jucat, luna aceasta, un meci în Sala „Ion Constantinescu“ pe care l-au pierdut în faţa formaţiei din Baia Mare (Foto: Lucian Anghel)
Florin Voinea (albastru) şi colegii săi au mai jucat, luna aceasta, un meci în Sala „Ion Constantinescu“ pe care l-au pierdut în faţa formaţiei din Baia Mare (Foto: Lucian Anghel)

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova își simt amenințat locul patru în Divizia A1, după ce miercuri au fost învinși în deplasare, chiar de urmăritoarea lor, Arcada Galați. Formația moldoveană s-a impus cu scorul de 3-1 (25-21, 24-26, 25-19, 25-18) și s-a apropiat la doar două puncte de olteni, cu trei etape înainte de încheierea sezonului regulat.
Cum nu doresc să piardă locul patru, pe care l-au ocupat mare parte din cele 19 etape, jucătorii craioveni strâng rândurile, propunându-și ca din următorul meci, cel cu Banatul Caransebeș, să scoată maximum trei puncte. Partida se va desfășura mâine, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, de la ora 17.00. „Va fi dificil, presiunea este pe umerii noștri, dar trebuie să ne mobilizeze acest lucru. Echipa din Caransebeș are jucători de valoare. Au avut ceva probleme în a forma un colectiv unit, dar trebuie să ținem cont de valoarea lor. Trebuie să facem un meci solid și să câștigăm trei puncte. Mai sunt nouă puncte puse în joc în acest retur și sperăm să le obținem pe toate“, a spus ieri jucătorul Florin Voinea. „Cu toții știm cât de importante sunt meciurile următoare. Avem nevoie mai mult ca niciodată de suporteri și sperăm să pună presiune în plus pe adversar. În ceea ce privește șansele să rămânem pe locul patru la intrarea în play-off, consider că suntem la mâna noastră. Trebuie să câștigăm meciurile de acasă. Va trebui să conștientizăm că, dacă vom pierde unu, nu avem ce căuta în primele patru“, este de părere căpitanul echipei, Laurențiu Lică.

Pascu: Ne-am așteptat la lupta aceasta strânsă

În afară de partida cu Banatul Caransebeș, alb-albaștrii vor mai evolua cu Tomis Constanța (deplasare, 7 martie), apoi cu Piatra Neamț (acasă, 14 martie). Antrenorul Dan Pascu este conștient că se poate întâmpla orice în lupta pentru locul patru, care dă șansa echipei clasate pe această poziție să lupte pentru titlul național și pentru medalie, deoarece doar formațiile de pe locurile 1-4 la finalul sezonului regulat vor avea această posibilitate. „Se anunță un final de retur de foc. Galațiul este un adversar de temut în lupta pentru locul patru și tocmai de aceea consider că ultimele trei meciuri din sezonul regulat sunt foarte importante pentru întreaga activitate de până acum a echipei noastre. Emoții au fost tot timpul,
ne-am așteptat la lupta aceasta strânsă. Se poate întâmpla orice“.
Despre meciul cu Banatul Caransebeș, echipă cu mulți jucători care în sezonul trecut au făcut parte din lotul craiovean, Pascu crede că va fi unul la fel de dificil precum cel de la Galați: „Echipa din Caransebeș trebuie luată serios în considerare. Are mulți jucători care au fost la noi și vor veni motivați. Suntem obligați să facem un joc bun. Jucăm în Sala «Ion Constantinescu», iar atmosfera este mai plăcută. Publicul este mai puțin, dar mai călduros“.

Radiografia eșecului de la Galați

Cât despre eșecul de la Galați, al şaptelea din acest campionat, craiovenii au recunoscut că evoluția echipei a fost modestă, cu multe greșeli, care le-au permis gazdelor să oprească acasă toate cele trei puncte. „A fost un joc destul de slab al nostru. Am greșit foarte mult la preluare, nu am finalizat din situații ușoare, am dat ușor serviciul, iar adversarul, chiar dacă la început a avut o oarecare teamă de noi, după aceea a jucat din ce în ce mai bine și a câștigat. Poate am fost prea încrezători. Am început bine, am avut 17-13 în primul set, apoi am pierdut cinci puncte la rând și s-a dereglat ceva în sistemul nostru de joc. Cei de la Galați au simțit că pot câștiga, au forțat, noi am făcut exact invers, nu am mai fost în stare să ne concentrăm și am greșit la toate elementele de bază. Se mai întâmplă să mai joci și rău, nu trebuie să facem un capăt de țară“, a comentat Pascu.

Fetele, favorite cu U Cluj

Tot sâmbătă, dar de la ora 14.30, voleibalistele de la SCM-U Craiova vor primi vizita ultimei clasate, U Cluj, iar în aceste condiții elevele lui Alex Cosma nu iau în calcul decât o victorie de trei puncte. Jucătoarele din Bănie au pierdut miercuri, cu 3-1 (25-18), 25-13, 16-25, 25-21), disputa din deplasare cu Târgu Mureș și nu mai pot spera la locul nouă. „După victoria de acasă cu Târgoviște, am mers la Târgu Mureș cu un moral bun și speram că vom obține un punct sau două, dar nu ne-am ales cu nimic. Acum jucăm cu U Cluj, un meci care ne este la îndemână. Șansele pentru locul 9, pe care ni-l doream, sunt mai mult teoretice și rămâne să vedem dacă vom termina pe 10 sau pe 11 sezonul regulat“, a spus ieri antrenorul Alex Cosma. „Nu ne-am acomodat cu sala de la Târgu Mureș, mult mai joasă ca a noastră, și din acest motiv am pierdut multe puncte importante.  Acum vrem toate cele trei puncte, pentru că în jocurile cu Alba Blaj și Știința Bacău, echipe aflate pe podium, nu prea mai avem șanse“, l-a completat jucătoarea Andreea Matei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS