17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM-U va susține baraj pentru semifinalele Ligii Balcanice

SCM-U va susține baraj pentru semifinalele Ligii Balcanice

Djordje Micic (la minge) şi colegii săi şi-au revenit prea târziu în partida cu macedonenii (Foto: Lucian Anghel)
Djordje Micic (la minge) şi colegii săi şi-au revenit prea târziu în partida cu macedonenii (Foto: Lucian Anghel)

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a ratat șansa de a câștiga grupa C a Ligii Balcanice, care i-ar fi asigurat calificarea directă în semifinalele acestei competiții, după ce a fost învinsă marți, pe teren propriu, de KK Kumanovo (Macedonia), cu scorul de 75-74 (22-21, 21-13, 15-20, 17-20), în ultima etapă din această grupă.
Meciul din Polivalentă, controlat în mare parte a timpului de macedoneni, a avut un final dramatic. Cu cinci secunde înainte de încheierea partidei, oaspeții conduceau cu un punct și aveau ultima posesie, dar au scăpat incredibil mingea în out!
Împinși de la spate de spectatori, jucătorii de la SCM-U Craiova au ales soluția unei ultime aruncări de la distanță, dar care nu și-a găsit ținta.
Acest rezultat i-a adus formației KK Kumanovo prima poziție în clasamentul grupei C și calificarea directă în semifinalele Ligii Balcanice, în timp ce SCM-U Craiova, calificată în premieră în sferturile acestei competiții, trebuie să mai joace un „baraj“ pentru a ajunge în „careul de ași“.
Aleksandar Kostoski, jucător care a marcat 23 de puncte pentru oaspeți, a spus la finalul partidei că echipa sa era obișnuită să joace meciuri cu miză mare, așa cum era cel de marți: „În ultima lună am avut o grămadă de partide dificile într-o perioadă scurtă. Veneam după ce am jucat în semifinalele Cupei Macedoniei sâmbătă, iar acum am călătorit zece ore, să jucăm alt meci important. Sunt fericit că am câștigat. Știam că va fi greu, dar în acest sezon am arătat că suntem o echipă puternică în acest gen de meciuri decisive. Vreau să felicit și echipa-gazdă, pentru spiritul de luptă arătat în acest meci“.

Mandic: Jucătorii au fost speriați

De partea cealaltă, Andelko Mandic, tehnicianul formației din Bănie, nu și-a putut explica de ce elevii săi au jucat „speriați“: „Jucătorii mei au fost speriați de la începutul meciului și nu știu de ce. Poate că a fost prea multă presiune. Felicitări celor din Kumanovo. Au meritat victoria. Au fost echipa mai bună tot meciul. Nu am pierdut meciul în ultimul atac, deși ca rezultat se poate spune asta. Acum, ne-am făcut viața mai complicată. Trebuie să așteptăm să vedem cu cine vom juca barajul pentru semifinale. Mulțumesc publicului care a venit să ne susțină și îmi pare rău că nu am câștigat“. Mandic a vorbit și despre problemele medicale întâmpinate în cadrul lotului înainte de meciul cu macedonenii: „Am avut și ceva probleme medicale în lot, dar asta nu vreau să sune ca un alibi. Trei sau patru jucători au fost pe perfuzii, au contractat un virus. Repet, nu trebuie să sune ca un alibi, dar asta s-a întâmplat“.

Petrișor: Am făcut multe greșeli, în special în apărare

Cătălin Petrișor, căpitanul oltenilor, a spus că el și colegii lui au făcut prea multe greșeli, dar este optimist în ceea ce privește calificarea în semifinale: „Am pierdut la un punct, am ratat șansa să fim pe primul loc în grupă și implicit calificarea directă în semifinale, dar nu am pierdut totul în această competiție. Încă avem șanse să ajungem acolo. Vom avea o lună martie foarte aglomerată, cu multe meciuri. Am jucat mai slab decât eram obișnuiți. Am făcut multe greșeli, în special în apărare. Am ratat multe libere pe care trebuia să le marcăm, și la trei puncte am avut procentaj mai slab. Acum așteptăm să vedem cu cine picăm. Mulțumim fanilor care ne-au susținut și ne-au aplaudat la final“.
În clasament, Kumanovo are 10 puncte, fiind urmată de SCM-U Craiova, 9 p., ambele echipe așteptând ultimul meci din grupă, care le va opune pe KK Mornar Bar (Muntenegru) și KB Peja (Kosovo), pe 4 martie. Dacă Peja va învinge, va ocupa primul loc, Kumanovo va fi pe locul al doilea, iar Craiova pe trei. Dacă Mornar se va impune, Kumanovo va câștiga grupa, SCM U Craiova va încheia pe doi, iar Peja va fi a treia.
Prima clasată se califică direct la turneul Final Four, iar formațiile clasate pe locurile doi și trei în cele două grupe vor juca baraje încrucișat (dublă manșă).
La SCM-U, în meciul de marți au evoluat Djordje Micic (19 puncte), Dragoș Andrei (9 p), Milivoje Bozovic (11 p), Marko Boltic (14 p), Radomir Marojevic (8 p), Travis Bureau (2 p), Ivan Bosnjak (6 p), Szabolcz Santa (4 p), Cătălin Petrișor (1 p).
Craiova va juca sâmbătă (ora 19.30), în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, cu „U“ Cluj, echipă retrogradată matematic din Liga Națională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS