17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBadea: Unu solist cu Steaua!

Badea: Unu solist cu Steaua!

Pavel Badea (la minge) își dorește ca fanii craioveni să fie la înălțime, așa cum au fost și la jocul demonstrativ din 2013, de pe „Extensiv” (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Pavel Badea (la minge) își dorește ca fanii craioveni să fie la înălțime, așa cum au fost și la jocul demonstrativ din 2013, de pe „Extensiv” (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Fostul mare fotbalist al Craiovei, Pavel Badea, a prefațat, pentru GdS, derbiul rundei a 19-a din Liga I, CS Universitatea – Steaua, programat duminică, de la ora 15.30 (Digi Sport), pe stadionul „Extensiv“. „Samuraiul“ apreciază starea de spirit bună a alb-albaștrilor de după victoria cu Pandurii, de la Târgu Jiu, și consideră că tehnicienii Emil Săndoi și Sorin Cârțu, ajutați de un public frenetic, vor găsi strategia perfectă, astfel încât Bănia să sărbătorească victoria.
GdS: Se apropie cu pași repezi meciul cu Steaua, cum îl vedeți?
Pavel Badea: Unu solist! Sperăm să luăm cele trei puncte, dar să nu ni-l trimită pe Tudor sau pe Kovacs să arbitreze. Ar fi cea mai mare aroganță pe care ne-ar putea-o face Comisia Centrală a Arbitrilor. Dacă nu îi va trimite pe cei doi, avem mari șanse să câștigăm.
GdS: Ați văzut meciul cu Pandurii, cum vi s-a părut echipa?
P.B.: Încă nu este la forma maximă, ceea ce este îmbucurător, în sensul că, dacă la 60% din exprimare băieții au reușit să câștige cu Pandurii, dacă se vor duce cu forma sportivă la peste 80% atunci o să spună cu adevărat că sunt o echipă competitivă. Avem un grup bun, cu o stare de spirit extraordinară. CS Universitatea are de fapt ce își dorește orice antrenor: un grup care are încredere în el, bine pregătit, care a câștigat primul meci în deplasare și care urmează să fie susținut de un stadion întreg, chiar dacă la jocul cu Steaua asta înseamnă 6.000 de spectatori.
GdS: Cât va conta starea gazonului de pe „Extensiv“, care din păcate nu este prea bună, și pe cine ar avantaja?
P.B.: Va conta destul de mult și va fi un impediment în calea ambelor echipe în faza de construcție. Din punct de vedere al calității, gazonul are mult mai puțin de oferit decât „Ion Oblemenco“, dar sunt convins că ai noștri se vor descurca bine.

Fanii s-au obișnuit să cumpere bilete on-line

GdS: Compensăm cu atmosfera din tribune?
P.B.: Este un atu extrem de important faptul că tribunele sunt foarte apropiate de terenul de joc. Vor fi mulți suporteri și vor pune mare presiune pe adversari. Sunt doar 6.000 de locuri și s-au vândut deja pe internet 4.500 de bilete. Până mâine (astăzi – n.r.), la ora 12.00, când se oprește vânzarea tichetelor pe internet e posibil să nu mai fie nici unul. Nu cred că vor mai fi bilete de vânzare în ziua meciului. Amintiți-vă că la meciul cu Steaua din Cupa României s-au vândut 15.000 de bilete pe internet.
GdS: Este o victorie a clubului faptul că suporterii s-au obișnuit să-și achiziționeze biletele de pe internet, ca în Occident?
P.B.: Da, dar s-a făcut un an antrenament pe chestia asta. Cei care au fost mai comozi s-ar putea să rămână fără bilete pentru meciul de duminică.
GdS: Ar fi un antrenament bun și pentru meciurile din Liga Europa… Prindem sau nu un loc de cupă europeană în acest sezon?
P.B.: Obiectivul echipei îl știe toată lumea: evitarea retrogradării. Important este să fie îndeplinit, apoi să se urce cât mai sus în clasament. Cu cât timp reușește să se mențină sus, cu atât este mai mare interesul oamenilor pentru fenomen. O clasare pe podium ar fi ceva extraordinar.

„Avem numai de câștigat“

GdS: Craiova vine după 12 meciuri fără înfrângere, acest lucru ar fi putut aduce o presiune în plus pe jucători?
P.B.: Nu, acum este cu adevărat o plăcere să joci. Dacă ar fi și vremea frumoasă, chiar ar fi un regal. Dacă e mohorâtă și mai și plouă, îți dă o stare de tristețe. Una peste alta, ai 12 rezultate pozitive, te-ai dus de pe ultimul loc pe poziția patru în campionat, vii după o victorie în deplasare, la primul joc din retur, ai un grup puternic, cu banii ești la zi, deci avem multe atuuri ca să te gândești că duminică va fi bine. De data asta, 13 va fi cu noroc.
GdS: Trebuie să ne gândim și la celelalte variante, cea a egalului și a înfrângerii, pentru că fac parte din joc, ar putea îndepărta publicul?
P.B.: Nu, este un meci ca oricare altul. Pierzi doar trei puncte, nu un război. Trebuie să mergi mai departe, asta e viața! Până la urmă joci cu campioana en titre, cu o echipă care va câștiga și acest campionat ținând cont de diferența mare de puncte pe care o are față de urmăritoare. Eu cred că băieții trebuie să joace dezinvolt, pentru că avem numai de câștigat.

„Steaua este mai slabă decât în turul campionatului“

GdS: Este un avantaj pentru noi că la Steaua continuă problemele?
P.B.: Contează absențele din lot: Arlauskis și Prepeliță, doi jucători buni, și trebuie să ținem cont și de plecările lui Sânmărtean și Keșeru. E clar: Steaua este mai slabă decât în turul campionatului! Cu toate astea, rămâne o echipă foarte competitivă, cu jucători foarte buni, care oricând pot pune probleme oricui. Va fi un spectacol extrem de interesant, pe care e bine să-l vezi de pe stadion.
GdS: Vă încumetați să dați un pronostic?
P.B.: Va fi 2-1 pentru Craiova. Unul dintre marcatori va fi Bawab, care trebuie să-și confirme valoarea, și al doilea e argentinianul, Brandan, care îmi place mult cum joacă.
GdS: Tot ați pomenit de Brandan, credeți că va continua cu noi şi de la vară?
P.B.: În cazul în care i se va oferi o sumă de bani apropiată de ceea ce el își dorește va continua la Craiova. Sunt mari probleme financiare în fotbalul românesc și sunt puține echipe care se țin de cuvânt atunci când promit ceva, iar acest club, CS Universitatea, a demonstrat că este serios, consecvent și își respectă obligațiile.
GdS: Mai are varianta să se întoarcă acasă, să joace în Argentina și să fie alături de familie…
P.B.: Să știți că e greu să găsești contract de 10.000 de euro în Argentina. Poate la Boca Juniors, la cluburile mari… Dacă ar fi găsit salarii dintr-ăstea, argentinienii rămâneau la ei în țară, nu mai veneau în Europa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS