24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSergiu Jurj vizează golul în Scoția

Sergiu Jurj vizează golul în Scoția

Sergiu Jurj (la minge) a ajuns la naţionala României U17 în urma evoluţiilor bune de la CSU (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Sergiu Jurj (la minge) a ajuns la naţionala României U17 în urma evoluţiilor bune de la CSU (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Reprezentativa Under 17 a României a plecat ieri spre Glasgow, unde va susține două jocuri de pregătire împotriva selecționatei similare a Scoției, prima fiind programată astăzi, de la ora 21.00, cealaltă joi, de la 17.00, ambele fiind găzduite de stadionul din Ayr. Delegația României este condusă de Aurică Țicleanu, fostul mare fotbalist al Universității Craiova, iar lotul convocat de selecționerul Bogdan Argeș Vintilă pentru această acțiune premergătoare Turului de Elită cuprinde 20 de tineri fotbaliști: portari: Bogdan Hodoroabă (LPS Bihor), Ionuț Poiană (Steaua), Cătălin Suciu (Unirea Alba Iulia); fundași: Mihai Dobre (Viitorul „Mihai Georgescu“), Tiberiu Căpușă, Andrei Vlădescu și Virgil Ghiță (Academia „Gheorghe Hagi“), Vlad Gâsă (Dinamo); mijlocași: Kilyen Szabolcs, Andrei Ciobanu, Carlo Casap (toți trei de la Academia „Gheorghe Hagi“), Ionuț Tănase (UTA), Tony Kanaloș (LPS Satu Mare), Răzvan Oaidă (Wolverhampton); atacanți: Vlad Mihalcea (FC Brașov), Ianis Hagi, Roberto Grecu (ambii de la Academia „Gheorghe Hagi“), Adrian Petre (UTA), Nicolae Carnat (Wolverhampton) și Sergiu Jurj (CS Universitatea Craiova).
Revenirea delegației României U17 în țară este programată vineri seară.

„Avem nevoie de victorii“

Rămas singurul reprezentant al CS Universitatea Craiova la România Under 17, după ce Cristian Dică a întâmpinat ceva probleme medicale și nu a mai prins lotul pentru jocurile cu Scoția, atacantul Sergiu Jurj speră să aibă evoluții bune în această săptămână, să marcheze și astfel să-l convingă pe selecționerul Bogdan Argeș Vintilă să se bazeze pe el și la Turul de Elită, ce va avea loc la sfârșitul lunii martie. „Mă simt foarte bine la lotul național, iar acum urmează cea mai importantă perioadă a noastră. Ne apropiem de participarea la Turul de Elită. Până atunci jucăm aceste două amicale cu Scoția, în care îmi doresc să joc bine și să marchez. Avem nevoie de victorii în perspectiva Turului de Elită din Anglia, ne vor da un plus de moral. În aceste amicale pot să demonstrez că merit să fiu în primii 18 luna viitoare, la Birmingham, deși am o concurență serioasă“, a declarat Jurj, pentru GdS.
Jucătorul originar din Sighetu Marmației a mai spus că îi place să lucreze sub comanda noului selecționer al României Under 17, Bogdan Argeș Vintilă, sperând totodată ca acesta să-și îndrepte mai mult privirea către CS Universitatea Craiova, considerând că sunt mai mulți colegi ai săi care ar trebui să fie convocați în viitor.
„Sunt bune antrenamentele domnului Bogdan Vintilă. Este un antrenor tânăr, are metode noi de pregătire și ne încurajează, ne ajută să ajungem la forma maximă. Aș fi vrut să mai am colegi de la CS Universitatea acum, la națională, pentru că avem o echipă bună la Craiova. În viitor sper să fim mai mulți“, a spus Jurj.
România Under 17 face parte din grupa a 6-a de la Turul de Elită (Birmingham, 21-25 martie), alături de echipele similare ale Angliei, Norvegiei și Sloveniei, iar Sergiu Jurj s-a arătat optimist în privința acestor confruntări, fiind convins de participarea la Campionatul European din Bulgaria, programat între 6 și 22 mai 2015. „Mi se pare o grupă echilibrată, în care toți pornim cu șanse egale de calificare. Dacă respectăm indicațiile și suntem 100% concentrați pe acest obiectiv nu cred că o să ratăm participarea la Campionatul European“, a punctat atacantul CS Universitatea Craiova.
La turneul final din Bulgaria se califică echipele de pe primul loc din cele opt grupe ale Turului de Elită, plus cele mai bune șapte selecţionate de pe poziţiile secunde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS