10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Comisia de Recurs a menţinut penalizarea de 24 de puncte a grupării CFR Cluj

Fotbal – Comisia de Recurs a menţinut penalizarea de 24 de puncte a grupării CFR Cluj

Comisia de Recurs a FRF a respins memoriul grupării CFR Cluj, menţinând sancţiunea cu 24 de puncte de penalizare dictată de Comisia de Disciplină ca urmare a neachitării datoriilor către cinci foşti jucători, informează site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal. Conducerea clubului ardelean a atacat sancţiunea disciplinară, însă membrii Comisiei de Recurs au respins ca nefondate cererile în litigiile cu fotbaliştii Daniel Stana, Laszlo Sepsi, Claudiu Voiculeţ, Ioan Hora şi Vasile Maftei.

Comisia a respins ca inadmisibile şi recursurile făcute de CFR Cluj în litigiile cu Damjan Djokovici, Liviu Ganea şi Felice Piccolo, în urma cărora gruparea ardeleană fusese sancţionată cu câte 7.000 lei penalitate sportivă.
Având în vedere decizia Comisiei de Recurs, CFR Cluj îşi mai poate recupera cele 24 de puncte doar în urma unui proces la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).
Pe 4 februarie, Comisia de Disciplină a FRF a sancţionat CFR Cluj pentru neexecutarea hotărârilor Camerei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor (CNSL), în speţă neachitarea datoriilor către cinci fotbalişti, cu interzicerea dreptului de a transfera sau legitima jucători în calitate de club cesionar şi scăderea a câte patru puncte pentru fiecare dosar, în total 24 de puncte. Cei cinci jucători sunt Daniel Stana, Laszlo Sepsi, Claudiu Voiculeţ, Ioan Hora şi Vasile Maftei, cu menţiunea că ultimul a avut două dosare deschise la CNSL.
În cazul în care decizia rămâne definitivă, formaţia ardeleană ajunge pe ultimul loc în clasamentul Ligii I.
CFR Cluj ocupa locul 2 în clasamentul Ligii I la finalul turului, cu 34 de puncte.
Tot la 4 februarie, Tribunalul Specializat Cluj a admis cererea societăţii care administrează clubul CFR Cluj de deschidere a procedurii generale a insolvenţei, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 8 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS