29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Noroc cu Herghe!

Herghelegiu (în alb) a adus victoria Craiovei în amicalul cu FC Caransebeş
Herghelegiu (în alb) a adus victoria Craiovei în amicalul cu FC Caransebeş

CS Universitatea Craiova a reușit să termine victorioasă seria partidelor amicale din această iarnă, impunându-se ieri, scor 2-1, pe stadionul „Municipal“ din Severin, în fața divizionarei B FC Caransebeș, la capătul unui joc viu disputat.
Alb-albaștrii au deschis scorul în minutul 39 prin Bogdan Vătăjelu, care a șutat imparabil de la aproximativ 16 metri, după ce Nuno
Rocha (‘2), Brandan (‘13) și Băluță (‘17, ‘30) rataseră ocazii bune. „Gugulanii“ au restabilit egalitatea imediat după pauză, Boștină a pătruns pe partea stângă și i-a pasat în centru lui Stoica, acesta șutând puternic, fără speranțe pentru Bălgrădean (‘47). Replica oltenilor nu s-a lăsat așteptată prea mult, au reușit să marcheze a doua oară, prin Mateiu, dar golul a fost anulat pentru un fault în atac (‘52). Până la finalul întâlnirii, fotbaliștii grupării din Bănie s-au întrecut în ratări, pe listă trecându-și numele Târnăcop (‘55), Dumitraș (‘77), Băluță (‘84) și Kay (‘87). Când remiza părea pecetluită, Andrei Herghelegiu a marcat golul victoriei craiovene, cu un șut puternic de la 20 de metri, mingea ducându-se la vinclu (2-1, ‘90)
CSU Craiova: Bălgrădean – Achim (‘63, Dumitraș), Frăsinescu (‘64, Kay), Acka (‘63, Izvoranu), Vătăjelu (‘64, Briceag) – Mateiu, Madson (‘61, Ivan), Brandan (‘64, Varga), Târnăcop (‘64, Sin) – Băluţă, Rocha (‘64, Herghelegiu). Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârțu.
FC Caransebeș: Pascal – Cotigă, Goșa, C. Dinu, I. Stancu – F. Pârvu, Artean, Lupu, Stoica – Negoescu, Boștină. Au mai intrat: Bușu, Coca, Birău, Manea, Barbu, Suru, Precup, Roman, Săulescu, Popa. Antrenor: Alin Artimon.

Săndoi: Ne-am atins obiectivul

La finalul partidei, antrenorul CSU Craiova, Emil Săndoi, s-a arătat mulțumit de faptul că echipa sa a reușit să-și desfășoare activitatea pe un teren natural foarte bun, cum a fost cel de pe „Municipalul“ din Severin.
„Suntem bucuroși că până la urmă am jucat pe un teren normal pentru perioada asta, pentru că în Craiova ne-am chinuit zilele astea. Am făcut antrenament numai pe teren sintetic, de dimensiuni reduse, de sală, iar din punctul ăsta de vedere a fost binevenit acest amical. În rest, a fost un joc de pregătire, un antrenament bun. Așteptăm debutul în campionat și suntem bucuroși că nu avem jucători accidentați, cu toate că la un moment dat adversarii noștri au jucat destul de dur și au mai apărut unele probleme, în special cu Madson.  Ne-am atins obiectivul“, a declarat Emil Săndoi, pentru GdS.

„Am vrut să facem un antrenament cu adversitate. Ni s-au oferit condiţii excelente aici pentru acesta. Am întâlnit o echipă bună de divizia B, până la urmă a ieşit un joc de pregătire util. Simţeam şi noi nevoia să ne mai aclimatizăm cu temperatura din România, cu condiţiile de joc de aici. Din păcate, în Craiova nu avem condiţii deosebite, terenurile fiind pline cu zăpadă“, a comentat directorul tehnic al CSU, Sorin Cârţu.

Amicalul cu FC Caransebeș a fost singurul  susținut de CSU Craiova în România în această iarnă, precedentele 12 disputându-se în Antalya. Alb-albaștrii au înregistrat în Turcia șase victorii, 3-0 cu Khazar Lankaran, 1-0 cu FC Sioni Bolnisi, 2-1 cu Jagiellonia Bialstok, 2-1 cu Wisla Cracovia, 2-0 FC Pakhtakor și 2-1 cu Sheriff Tiraspol, patru egaluri, 1-1 cu Genchlerbirligi, 0-0 cu Pogon Szczecin, 0-0 cu Kuban Krasnodar, 2-2 cu Shanghai East Asia, și două înfrângeri, 0-1 cu Anji Mahacikala și 0-2 cu Mordovia Saransk.

Brandan, cu gândul la Pandurii

Căpitanul CSU Craiova, Pablo Brandan, s-a bucurat de victoria obţinută şi speră într-un succesc şi în disputa de luin de la Târgu Jiu, cu Pandurii, prima din retur. „Am continuat seria amicalelor cu o victorie. Am jucat contra unei echipe bune, foarte organizate, care pasează bine. Mi-a plăcut mult de ei. Le doresc multă baftă în campionat. În ceea ce ne priveşte, aşteptăm meciul de luni. Acum se pun la punct ultimele detalii, antrenorii decid cine va juca, cine nu. Mă bucur pentru Pandurii că au învins Dinamo, pentru Edi Iordănescu că a debutat cu o victorie, dar luni va fi altceva. Şi noi ne-am pregătit foarte bine pentru acest joc, suntem concentraţi pentru meciul cu Pandurii. Am respect mare pentru toţi jucătorii lor, sunt băieţi care au arătat că au valoare. Noi trebuie să ne vedem de treaba noastră, să continuăm pe aceeaşi linie“, a declarat căpitanul craiovenilor, Pablo Brandan, conform site-ului oficial al oltenilor.

„Satelitul“ a încasat-o de la Vișina

Spre deosebire de prima echipă, „satelitul“ a pierdut cu scor de neprezentare, 0-3 (0-1), amicalul susținut ieri, la Deveselu, în compania divizionarei C CS Vișina Nouă. Antrenorul Nicolae Zamfir a început partida cu următorul unsprezece: Brac – Marcu, Hreniuc, Dicu, Luică – Manea, Cârstea, Gârbiță, Iuga – Șt. Stancu, Matei. Pe parcurs au mai intrat: Popescu – Buzărnescu, Gheorghiu, Ghincea, Drăghici, Armășelu, Cimpoieru.
„Au mai jucat patru tineri veniți în probe, ale căror nume nu le-am reținut. Meciul l-am pierdut practic când au intrat cei noi, pe fondul lipsei de omogenitate. Rămâne să ne decidem asupra lor“, a declarat Țâcă Zamfir, pentru GdS.
Echipa a doua a clubului va lua o scurtă pauză din punct de vedere al partidelor amicale, pentru că juniorii craioveni vor reveni la grupele de republicani A și B, care vor susține sâmbătă și duminică, la București, partide amicale în compania Academiei „Gheorghe Hagi“ și Dinamo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS