10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBușcă și Moagă, cei mai buni atleți dintre militari

Bușcă și Moagă, cei mai buni atleți dintre militari

Elena Moagă și Marius Bușcă, militari la Brigada 2 Infanterie „Rovine“ Craiova, au câștigat fără emoții crosul (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)
Elena Moagă și Marius Bușcă, militari la Brigada 2 Infanterie „Rovine“ Craiova, au câștigat fără emoții crosul (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)

Aproximativ 50 de militari, polițiști și jandarmi craioveni au participat ieri-dimineață la un cros în Parcul „Nicolae Romanescu“, pe un ger pătrunzător și o temperatură de minus opt grade Celsius. Competiția a fost organizată de garnizoana Craiova pentru a puncta Ziua Consiliului Internaţional al Sportului Militar, organism internațional care promovează practicarea sportului în armatele lumii.
Băieții au avut de parcurs distanța de șapte kilometri, iar fetele au alergat doar patru.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Câștigători au ieșit doi atleți de performanță de la CSM Craiova, multipli campioni naționali. Este vorba despre Elena Moagă, care a încheiat concursul în 11 minute și Marius Bușcă, acesta oprind cronometrul la 22 de minute. Pentru Marius Bușcă, care într-o zi ajunge și la 20 de kilometri de alergare la antrenament, cursa a fost floare la ureche. „Eu fac sport de performanță de vreo 20 de ani, alergarea este domeniul meu. Din acest punct de vedere se poate spune că ceilalți concurenți au fost un pic defavorizați, neavând în spate atâţia kilometri câţi am eu. La antrenament alerg zilnic între 10 și 18 kilometri, vara chiar și 20. Merg la tot ce ține de concursurile militare. Acum urmează un pentatlon militar, primul pentru mine, dar sunt ambițios și vreau să mă descurc bine“, a spus alergătorul specializat în probe lungi.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Elena Moagă este obiș-nuită cu antrenamente în condiții grele (vânt, ploi, ger, zăpadă) și este mândră că pe lângă sport de performanță obține rezultate și pentru Ministerul Apărării Naționale (MApN). „Sunt foarte mândră că am putut să alerg la această competiție și că am adus locul întâi pentru Brigada de Infanterie 2 «Rovine». Sunt mulțumită de personalul de acolo pentru că mă ajută să pot desfășura programul de pregătire. Lucrez de anul trecut în sistemul militar și este foarte plăcut. Oamenii ne ajută și ne învață ce nu știm“, a spus atleta originară din Gorj.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Podiumul, ocupat de alergători de meserie

Pe podium s-au regăsit alți trei alergători de performanță, cu toții legitimați la CSM Craiova. La feminin, Elena Moagă a fost urmată de colegele sale de club, Mihaela Popescu și Alina Voiculescu, iar la masculin pe locul doi s-a clasat Paul Marius Brabiescu-Călinescu.
Maiorul Luigi Udrea, ofiţer resposabil cu pregătirea fizică de la Brigada 2 Infanterie „Rovine“ Craiova, a spus că pentru militari pregătirea fizică este primordială: „Sportul face parte din munca de zi, care conține două ore de educație fizică militară. După concursul pe care l-am avut la schi, acum am organizat un cros, dar și un turneu de tenis de masă pentru a aniversa Ziua Consiliului Internațional al Sportului Militar. La cros au participat angajați din cadrul MAPN, MAI și Penitenciare și eu zic să s-au simțit bine, deși a fost destul de frig“.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS