10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii, cu un pas în finala Cupei Ligii

Gorjenii, cu un pas în finala Cupei Ligii

Pandurii (în alb) au făcut un meci foarte bun cu Dinamo (foto: panduriics.ro)
Pandurii (în alb) au făcut un meci foarte bun cu Dinamo (foto: panduriics.ro)

Pandurii Târgu Jiu s-a impus cu scorul de 2-1 în partida disputată ieri seară, pe teren propriu, în compania echipei Dinamo Bucureşti, contând pentru prima manşă a semifinalelor Cupei Ligii. Gorjenii au deschis scorul prin craioveanul Mihai Roman, care a plasat mingea, cu dreptul, printre picioarele portarului Farnolle, după o pasă excelentă a lui Pintilii (’8). Dinamoviştii au restabilit egalitatea prin Steliano Filip, care a împins mingea în plasă de la un metru, după ce Marius Niculae, scăpat singur cu Gliwa, a nimerit bara de la zece metri (’78). Golul victoriei oltenilor a fost marcat de brazilianul Eric, care a şutat la colţul lung, cu efect, de la aproximativ nouă metri lateral dreapta (’84). Jucătorul cariocas a izbucnit în lacrimi, el marcând la doar 17 de secunde după ce a fost introdus pe teren, acesta fiind totodată primul lui meci la Pandurii de la revenirea de la Al Hilal.

De menţionat că acesta a fost primul joc oficial al lui Edi Iordănescu pe banca gorjenilor şi tot primul al lui Mihai Teja la cârma „câinilor”.

Pandurii: Gliwa – Unguruşan, Cordoş, Vasiljevic, Momcilovic – Anton, Pintilii – Buleică (’81, Pleaşcă), Nistor, Nicoară (’67, Shalaj) – M. Roman (’83, Eric). Antrenor: Edi Iordănescu.

Dinamo: Farnolle – Bărboianu, Durimel, Nedelcearu, St. Filip – Cristescu (’81, Fai), Elhamed Abd – Grozav (’46, Gavrilă), Alexe, V. Lazăr (’61, Bilinski) – M. Niculae. Antrenor: Mihai Teja.

Cartonaşe galbene: Nicoară, Roman / Filip, M. Niculae.

Au arbitrat: Marius Avram – Miclos Nagy, Marius Nicoară.

Partida retur se va disputa pe 11 martie, la Bucureşti.

În cealaltă semifinală se întâlnesc Steaua şi Astra Giurgiu, meciul tur fiind programat astăzi, de la ora 19.00 (Digi Sport), în Ghencea.

 

Declaraţii după meci:

 

Edi Iordănescu, antrenor Pandurii: „Eric a intrat, şi-a făcut datoria. Trăgând linie, a câştigat echipa mai bună, echipa care a avut consistenţă, care a fost mai agresivă. Îmi felicit jucătorii. Îmi doresc să am cât mai multe realizări în viitor. Era nevoie de o victorie pentru grup pentru a prinde încredere. Ne aşteaptă un retur dificil. Vom avea mult de muncă în continuare. Pentru noi principalul obiectiv este să ieşim din zona proastă în care ne aflăm în clasament. Şi Cupa Ligii este o competiţie pe care o tratăm foarte serios. Ne dorim să ajungem în finală şi să câştigăm trofeul. Îmi pare rău că am primit golul, la primul şut pe poartă al lui Dinamo. Era nedrept să nu câştigăm”.

 

Eric de Oliveira, mijlocaş Pandurii: „Sunt fericit că am revenit după aproape zece luni pe teren şi mi-am putut ajuta echipa. Recunosc, am marcat şi cu noroc, la prima fază, dar câteodată e bun şi norocul. Se vede că Mister (antrenorul Edi Iordănescu – n.r.) începe să facă o lucrare bună în privinţa schimbării echipei. Contează să facem ce ne cere antrenorul şi cred că munca sa pe durata cantonamentului dă roade. Am încercat să finalizez, iar la a doua fază mi-au cerut colegii mingea. Am vrut să le dau pasă, dar m-am răzgândit repede şi cu un șut norocos am nimerit-o. Nici nu pot să fiu chiar nesimţit, să spun că acolo am vrut să dau. Acolo am vrut, dar nu mi-a ieşit cum voiam. Sunt bucuros că am câștigat prima manşă din semifinale. Ne dorim să fim surpriza returului şi am dovedit că avem forţă. Am dat totul pentru echipă, pentru suporteri şi vom ieşi din situaţia în care e echipa. Am găsit aceeaşi echipă Pandurii, cu puţine schimbări. Au plecat jucătorii străini şi s-a întărit şi cu Pintilii, care a venit acum. Pandurii are trei jucători la naţională, ne ajută foarte mult şi e un plus. Ca să ne gândim la Europa League, trebuie să fim pe un loc de Europa League. Acum, suntem pe locul 12 şi trebuie să muncim”.

 

Mihai Teja, antrenor Dinamo: „A fost un meci destul de greu, jucătorii Pandurilor se cunosc mai bine. Noi nu am făcut un meci strălucit, am fost lenţi, nu am contat pe faza de construcţie. Suntem mulţumiţi că s-a terminat 1-2, e mai bun decât 0-1. Sperăm că în următorul meci să arătăm mai bine. Pandurii a jucat în cupele europene, au experienţă şi omogenitate. Vreau să felicit echipa mea pentru determinare şi atitudine. Avem şanse de calificare, dar trebuie să ne revenim din punct de vedere al jocului. Ne gândim la partida cu Oţelul din campionat, mai este mult de lucru, dar ne dorim o victorie”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS