8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM a revenit în „careul de ași“

SCM a revenit în „careul de ași“

Bianca Tiron (la minge) joacă din ce în ce mai bine la SCM Craiova (Foto: Traian Mitrache)
Bianca Tiron (la minge) joacă din ce în ce mai bine la SCM Craiova (Foto: Traian Mitrache)

Handbalistele de la SCM Craiova au oprit duminică seria „neagră“ de șase înfrângeri consecutive, printr-o victorie fără emoții obținută în fața propriilor spectatori. Alb-albastrele au trecut cu scorul de 22-17 (12-9) de HC Zalău, formație care traversa o perioadă foarte bună, cu patru victorii consecutive. Antrenorul oaspetelor, Gheorghe Tadici, a făcut spectacol pe banca tehnică. Fostul selecționer al naționalei României a comentat deciziile celor două arbitre încă de la primul fluier, și-a făcut cruci, a arătat cu degetul spre cer și a aruncat cu cartonul de time-out pe jos, motiv pentru care echipa sa a fost sancționată cu o eliminare de două minute. Totul a culminat în minutul 41, când Tadici a decis să părăsească banca de rezerve, ca măsură de protest, după ce brigada de arbitri a lăsat HC Zalău în doar trei jucătoare de câmp. Înainte de a părăsi banca, Tadici le ceruse jucătoarelor sale să iasă de pe teren. Fostul selecționerul a coborât scările spre vestiare, iar în câteva secunde a urcat în tribună și a luat loc pe un scaun. Nici acolo nu a stat liniștit, răspunzând aprostofărilor unor spectatori.
Revenind la joc, fetele de la SCM Craiova, foarte hotărâte, au dominat partida, care a fost presărată cu numeroase faulturi dure.
Oltencele au avut nouă eliminări de două minute, iar formația din Zalău șase.
În prima repriză, SCM a condus cu 6-3, 9-5, 11-6, iar la pauză aveau un avantaj de trei goluri (12-9). În partea a doua, gazdele au continuat să înscrie gol după gol, iar cu cinci minute înainte de final aveau șase goluri avans (18-13). Craiova nu a avut emoții nici o clipă că va rata cele trei puncte, iar ultimul fluier al arbitrelor a adus descătușarea jucătoarelor craiovene, care uitaseră să se bucure. Ultima victorie a oltencelor în Liga Națională data din 9 noiembrie 2014, atunci când SCM învingea, pe teren propriu, pe Neptun Constanța.

Tănasie: Antrenorii nu au pus presiune pe noi

După această victorie, formația craioveană a urcat un loc, de pe cinci pe patru. Extrema Ana Maria Tănasie, fostă componentă a echipei din Zalău, a dezvăluit rețeta succesului în partida de duminică: „Antrenorii nu au pus presiune pe noi, ne-au spus că trebuie să jucăm și că nu avem nimic de pierdut. Este prima victorie în acest an și putem spune că este un nou început. Am câștigat și acum ne bucurăm din nou. Am revenit pe locul patru și sper să rămânem aici“.
Antrenorul Aurelian Roșca, cel care în timpul partidei a avut trăiri intense, și-a felicitat elevele, spunând despre acestea că au jucat admirabil: „Am întâlnit o echipă foarte ambițioasă, dar vreau să felicit fetele noastre, care au luptat admirabil, dorindu-și victoria foarte mult. Așa au luptat în toate partidele din acest retur, poate cu excepția celei cu Roman. În rest au fost meciuri bune, dar am întâlnit formații de calibru. Este o victorie importantă pentru noi, un pas mare spre primele opt echipe ale țării. Mulțumesc publicului care ne-a fost alături“.

Sbora: Această victorie poate restarta evoluția din toamnă

Celălalt antrenor craiovean, Gheorghe Sbora, consideră că victoria cu Zalăul poate restarta formația din Bănie, referindu-se la parcursul bun din turul campionatului, când oltencele au înregistrat doar două înfrângeri. „A fost un meci care poate restarta evoluția din toamnă, deși mai avem de lucru până să ajungem la nivelul de atunci… Cele trei puncte ne aduc din nou pe locul patru și cred că în meciurile următoare echipa va evolua la același potențial. Cunoșteam veleitățile echipei din Zalău, care își dorește cu orice scop să rămână în play-off. Am pregătit destul de bine jocul, la fel ca și pe cele anterioare, când ne-a lipsit șansa“.
Profesorul Sbora a vorbit și despre gestul făcut de omologul său de pe banca Zalăului, Gheorghe Tadici. „Eu nu am părăsit niciodată sala. Domnul Tadici poate a simțit nevoia, nu toți suntem la fel. Eu am niște reacții, dânsul a reacționat astfel… Și eu am avut o reacție vizavi de o decizie a arbitrelor la o fază în care adversarele au primit 7 metri după o forțare. Îmi pare rău că echipa a fost pedepsită cu eliminare“.
Pentru SCM au evoluat: Paşca, Munteanu – Tiron (5), Zamfirescu (4), Tănasie (1), Apipie (1), Tomescu (1), Cioaric (3), Eidem (2) Ianaşi (4), Lazarin 1, Şelaru şi Georgescu. În etapa viitoare, oltencele vor avea un meci considerat mai ușor, la CSM Unirea Slobozia (locul 11).

Clasamentul Ligii Naționale, după 19 etape se prezintă astfel: 1. HCM Baia Mare (51p), 2. CSM București (47p), 3. Corona Brașov (42), 4. SCM Craiova (36p), 5. HCM Roman (35p), 6. HC Dunărea Brăila (30p), 7. HC Zalău (28p), 8. CSM Ploiești (24p), 9. HCM Vâlcea (23p), 10. CSM Cetate Deva (18p), 11. CSM Unirea Slobozia (18p), 12. U Neptun Constanța (16p), 13. U Alexandrion Cluj (14p), 14. Mureșul Târgu Mureș (0).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS