12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal – Dumitraş a adus victoria României în meciul cu Sioni Bolnisi

Fotbal – Dumitraş a adus victoria României în meciul cu Sioni Bolnisi

Andrei Dumitraş (centru) a făcut diferenţa în amicalul cu Sioni Bolnisi (foto: Alexandru Vîrtosu)
Andrei Dumitraş (centru) a făcut diferenţa în amicalul cu Sioni Bolnisi (foto: Alexandru Vîrtosu)

Reprezentativa divizionară a României a învins formaţia georgiană Sioni Bolnisi cu scorul de 1-0 (0-0), în această seară, pe stadionul „Mardan”, acesta fiind cel de-al doilea joc de verificiare al tricolorilor din stagiul de pregătire pe care-l efectuează în Antalya. Unicul gol a fost marcat de Andrei Dumitraş (’65), fundaşul dreapta al echipei CS Universitatea Craiova reluând imparabil, cu capul, o centrare a lui Raul Rusescu.

România: Cristian Bălgrădean – Andrei Dumitraş, Ionuţ Nedelcearu, Florin Bejan, Bogdan Vătăjelu – Paul Anton (’71, Andrei Prepeliţă), Alexandru Creţu (’46, Mihai Pintilii) – Valentin Lazăr (’46, Claudiu Bumba), Constantin Budescu (’46, Florin Tănase), Ioan Hora (’60, Claudiu Keşeru) – Mihai Roman (’60, Raul Rusescu). Selecţioner: Anghel Iordănescu.

Sioni Bolnisi: Mirza Merlani – Ghiorghi Gaprindaşvili, Aleksandr Gureşidze, Daci Pophadze (’75, Data Sicinava), Davit Sajaia – Ghiorghi Mikaberidze (’64, Ghiorghi Ceankotadze), Daci Ţnobiladze (’75, Davit Svanidze), Ghiorghi Ţhadaia (’70, Aleksandr Gogoberişvili) – Ţotne Keburia (’60, Zviad Lobjanidze), Luis Vieira Medina (’77, Soso Cikaidze), Hendrio Araujo (’66, Ghiorghi Beridze). Antrenor: Vladimir Burduli.

Cartonaşe galbene: Anton, Bejan, Tănase / Gureşidze, Ţhadaia.

Următorul  joc al tricolorilor şi ultimul totodată va avea loc pe 14 februarie, în compania Republicii Moldova.

 

Debut cu gol sub tricolor

 

Fundaşul CSU Craiova, Andrei Dumitraş, a afirmat că a avut emoţii la debutul său în tricoul naţionalei şi că se bucură de reuşita sa: „A fost un meci de pregătire, nu pot să îmi dau cu părerea despre cum s-a jucat. Mă bucur foarte mult că am marcat. A fost o partidă care s-a jucat pe o vreme urâtă şi pe un teren destul de greu. A fost primul meci la naţională, am avut ceva emoţii. Am înscris şi sper să îmi dea încredere acest lucru. Concurenţa e mare la echipa naţională şi nu se compară un meci amical cu unul oficial. Probabil că fiecare jucător simte oboseala, dar în felul lui”, a declarat Dumitraş, la Digi Sport.

 

Iordănescu, nemulţumit

 

Selecţionerul României, Anghel Iordănescu, nu a fost prea bucuros la finalul jocului cu Sioni Bolnisi şi speră ca ultimul meci de pregătire, cu Moldova, să arate cu totul diferit: „Din punctul meu de vedere, prima repriză nu m-a mulţumit. Nu cred că aş avea ceva de punctat, decât faptul că am avut în teren zece debutanţi. Dacă nu mă înşel, doar Bălgrădean are o convocare. Spuneam în conferinţa de presă că vreau să văd jucătorii tineri, să văd cine ne dă speranţe pentru viitor. Prima repriză nu mi-a adus satisfacţie, iar tinerii pe care i-am forţat să vină la echipa naţională nu mi-au dat senzaţia că pot aspira la tricoul naţionalei. Am avut o posesie mai bună în a doua repriză, când au intrat jucătorii Stelei. Iar victoria este pe deplin meritată. Sincer, aş putea remarca pe cineva, dar aş vrea ca nominalizările să le fac la finalul turneului”, a declarat Iordănescu. „Nu cred că se poate discuta despre oboseală. Suntem într-o perioadă de pregătire, jucătorii sunt obişnuiţi cu astfel de antrenamente, de cantonamente. Aştept ca echipa să confirme cu Moldova. Aş vrea ca jucătorii să îmi arate că încrederea mea poate fi răsplătită printr-un joc bun. Sper ca jocul să aibă mai multă claritate”, a completat selecţionerul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS