10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStraton vrea să fie campion cu CS Universitatea Craiova

Straton vrea să fie campion cu CS Universitatea Craiova

_DSC0032 net

Portarul echipei CS Universitatea Craiova, Cătălin Straton (foto), a vorbit, pentru GdS, despre perioada de pregătire petrecută în Antalya, despre punctele forte ale echipei şi despre ţelurile propuse. Straton acceptă bărbăteşte concurenţa cu Cristi Bălgrădean şi Bojan Brac, fiind convins că îi va veni şi lui rândul să demonstreze ce poate.
GdS: Cătălin, a trecut jumătate şi din cel de-al doilea cantonament, aţi făcut „AMR“?
Cătălin Straton: A fost greu, este adevărat, dar asta se întâmplă în cantonamente, se munceşte din greu. Uşor-uşor vor trece şi zilele rămase. Mai sunt de jucat şi câteva meciuri amicale, trebuie să le tratăm ca pe nişte partide oficiale, să scoatem cât mai mult posibil din ele. Sper ca la sfârşitul acestui cantonament domnii antrenori să aleagă cea mai bună formulă pentru returul campionatului.
GdS: Cum a fost să te pregăteşti sub comanda lui Emil Săndoi şi Sorin Cârţu, ţinând cont că în vară aţi efectuat stagiul cu alt staff? Au fost mai duri decât înainte, la antrenamentele din Craiova?
C.S.: Cu Sorin Cârţu e prima oară când lucrez, iar pe Emil Săndoi l-am cunoscut din postura de selecţioner la naţionala de tineret. Pot spune că mi-a plăcut această pregătire, au fost şi momente grele, dar şi plăcute. Tot ce s-a muncit s-a făcut cu cap şi ne va prinde bine în campionat.

„Am devenit o familie“

GdS: Cum simţi echipa comparativ cu finalul turului?
C.S.: În primul rând, am devenit o familie şi asta e cel mai important, apoi am câştigat în omogenitate, suntem mult mai siguri pe noi în ceea ce facem. Sper din tot sufletul să avem rezultate mult mai bune şi să avem un retur aşa cum şi-l doreşte toată lumea.
GdS: Aţi avut alături de voi mai mulţi juniori, s-au pregătit cot la cot cu voi?
C.S.: Sunt nişte copii excepţionali, muncesc foarte mult la antrenamente. Nu vreau să remarc pe cineva anume, toţi au fost foarte buni şi sper să aibă noroc în viaţă şi să ajungă acolo unde îşi doresc, să debuteze cât mai curând pentru această echipă. Fără noroc, oricât de bun ai fi, e foarte greu să răzbeşti.
GdS: Aţi avut rezultate bunicele în amicale, mai ales că aţi întâlnit echipe puternice. Eşti mulţumit de ce aţi realizat?
C.S.: Gândiţi-vă că au fost două antrenamente pe zi, s-a strâns ceva oboseală, dar cu toate acestea pot spune că au fost nişte rezultate bune. Sigur că ar fi fost bine să câştigăm totul, dar acum se rulează mai mulţi jucători, se încearcă un nou sistem, şi normal că mai apar şi probleme în joc până se reglează.
GdS: Cât de mult contează scorul unui amical în acest moment?
C.S.: Pentru mine nu contează aşa mult. Mai important este jocul pe care-l prestezi şi să aplici ceea ce faci la antrenament, altfel ai pierdut timpul degeaba.
GdS: Pentru finalul acestui cantonament împarţi poarta cu Brac, încerci să profiţi de plecarea lui Bălgrădean la naţionala divizionară şi să câştigi încrederea antrenorilor?
C.S.: Concurenţa este bună pentru echipă. Probabil că vom apăra câte o repriză fiecare în partidele rămase şi încerc să-mi fac foarte bine treaba de fiecare dată când intru pe teren. Nu vreau să iau locul nimănui, ci să fiu bine pregătit, iar atunci când se va apela la mine în meciurile oficiale să fac faţă cu brio. Importat este ca noi, portarii, să nu luăm gol, iar atacanţii să marcheze cât de mult se poate. Sper să apere şi Pufi la naţională, să nu ia gol şi să câştige amicalele din Antalya.

„Trebuie să ne clasăm în primele şase-şapte echipe“

GdS: Avem parte de un început de retur de foc în campionat, cu meciuri foarte grele. Vom juca la Pandurii, apoi cu Steaua pe „Extensiv“, cum vezi acest prim calup de meciuri, amintindu-ne şi rezultatele înregistrate în primele şase etape din tur.
C.S.: Probabil va fi mai greu, pentru că nici noi nu suntem obişnuiţi cu terenul de acolo, vom face ceva antrenamente pe „Extensiv“ înaintea primei partide şi sper din tot sufletul să câştigăm meci după meci, să luăm punctele şi atunci toată lumea ar fi mulţumită. Nu vreau să cred că se poate repeta parcursul din primele şase etape ale turului, când am făcut doar două puncte.
GdS: Îţi mai este teamă în privinţa retrogradării? Suporterii se gândesc la o participare în Liga Europa, exagerează?
C.S.: Când am semnat cu CS Universitatea, niciodată nu m-am gândit că obiectivul este salvarea de la retrogradare. În primul an trebuie să ne clasăm în primele şase-şapte echipe, apoi, din sezonul viitor, să luptăm şi pentru titlul de campioană.
GdS: Este realizabil?
C.S.: Este posibil, de aceea te apuci de fotbal, de aceea oamenii aceştia minunaţi investesc atâţia bani în fotbal. Asta este cea mai mare plăcere: să ridici un trofeu deasupra capului. Doar cu amintirea asta rămâi.

„La Craiova mă simt ca acasă“

GdS: Eşti de şase luni la Craiova, cum ţi se par fanii?
C.S.: Întotdeauna Craiova şi Rapidul vor fi pe primul loc pentru mine la acest capitol. Suporterii sunt fantastici! Nu pot să spun că am în suflet mai mult Rapidul decât Craiova, cu amândouă echipele ţin, pentru că de asta am venit în Bănie. La Rapid este altceva, acolo am crescut, însă la Craiova mă simt ca acasă. Dacă ar fi să mă mut pentru toată viaţa în Craiova aş face-o fără nici un regret.

GdS: Scapă Rapidul de retrogradare?
C.S.: Sper din tot sufletul. Gândiţi-vă ce echipe erau înainte, ce nume importante au dispărut sau se zbat să supravieţuiască în ligile inferioare din cauza problemelor financiare.

„Nivelul campionatului a mai scăzut“

GdS: Cum ţi se pare Liga I anul acesta faţă de sezonul trecut, când erai la FC Vaslui?
C.S.: Marea problemă cu care se confruntă întreg fotbalul românesc este legată de bani, dovadă fiind numărul mare de echipe aflate în insolvenţă. Din cauza banilor au plecat mai mulţi jucători importanţi şi nivelul campionatului a mai scăzut, dar comparativ cu alte ţări este destul de bun.
GdS: Cum vezi noul sezon, cu 14 echipe, cu play-off, play-out?
C.S.: Nu ştiu ce să spun, pentru că nu am mai prins aşa ceva. Sper să fie de bun augur şi dacă domnii de la FRF au luat această decizie probabil că este mai bine pentru naţională, pentru că totul se rezumă acolo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS