16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„Baba” a făcut jaloane din polonezi

„Baba” a făcut jaloane din polonezi

Bawab a demonstrat că ştie să marcheze goluri frumoase şi cu capul (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Bawab a demonstrat că ştie să marcheze goluri frumoase şi cu capul (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Formaţia CS Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în partida amicală disputată vineri, în staţiunea Belek – Antalya, în compania echipei poloneze Jagiellonia Bialstok. Alb-albaştrii au deschis scorul în minutul 22, prin Bawab, care a reluat cu capul, de la opt metri, o centrare venită de pe dreapta, de la Achim. Polonezii au restabilit egalitatea în minutul 27 prin Gajos, după un presupus fault al lui Frăsinescu. Golul victoriei craiovene a fost reuşit de Mateiu, cu un şut din marginea careului mare, uşor lateral stânga (’73).

Cu doar câteva secunde înainte de ultimul fluier, fotbaliştii celor două echipe s-au luat la bătaie în urma unui fault asupra lui Ivan, Herghelegiu sărind să-şi apere colegul din ofensivă. Spiritele s-au liniştit după circa cinci minute, centralul partidei fluierând de final fără ca partida să se mai reia.

Jucătorii celor două echipe au sărit la bătaie, dar au fost potoliţi de antrenori
Jucătorii celor două echipe au sărit la bătaie, dar au fost potoliţi de antrenori

CSU, repriza 1: Straton – Achim, Frăsinescu, Acka, Sin – Manea, Madson, Târnăcop, Varga – Bawab, Ivan.

CSU, repriza a 2-a: Straton – Marcu, Kay, Izvoranu, Briceag – Luciano, Brandan, Mateiu, Ericson (’84, Ivan) – Băluţă, Herghelegiu. Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.

Jagiellonia: Dragowski – Grzyb, Tyminski, Romanciuk, Madeira, Pawlowski, Dzalamidze, Mackiewicz, Wasiliuk, Tarasovs, Gajos. Au mai intrat: Baran – Modelski, Tuszynski, Mystkowski, Pazdan, Frankowski, Pawlik. Antrenor: Michal Probierz.

Acesta a fost cel de-al optulea amical susţinut de alb-albaştrii în Antalya, înregistrând până acum următoarele rezultate: 3-0 cu Khazar Lankaran, 1-1 cu Genchlerbirligi, 0-1 cu Anji Mahacikala, 0-0 cu Pogon Szczecin, 0-0 cu Kuban Krasnodar, 1-0 cu FC Sioni Bolnisi şi 2-2 cu Shanghai East Asia. CSU Craiova mai are de jucat cu Wisla Cracovia (Polonia, 8 februarie), Pakhtakor (Uzbekistan, 9 februarie) şi Sheriff Tiraspol (Moldova, 11 februarie).

 

Săndoi: Ne-am atins obiectivul

 

Antrenorul Craiovei, Emil Săndoi, s-a arătat bucuros pentru victorie şi pentru golurile reuşite de Bawab şi Mateiu.

Emil Săndoi a apreciat evoluţia alb-albaştrilor
Emil Săndoi a apreciat evoluţia alb-albaştrilor

„Un joc amical bun, am întâlnit o echipă care ne-a dat o replică dârză, dar noi am reuşit să ne impunem. Bawab a înscris un gol superb, după o centrarea excelentă a lui Achim. Bawab are o calitate tehnică nemaipomenită, a ieşit şi acum de câteva ori din situaţii unu contra trei de o eleganţă fantastică. A fost cel mai bun joc al lui din această perioadă şi aşteptăm şi la meciurile din campionat să evolueze de aceeaşi manieră. Mă bucur şi pentru Mateiu că a reuşit să marcheze. Per-total a fost un joc echilibrat, în care ne-am atins obiectivul”, a spus Săndoi, explicând şi incidentele de la finalul partidei: „De obicei, pe final de stagii de pregătire, cam la toate echipele cedează nervii, pentru că e o încărcătură mare. Jucătorii sunt plecaţi de mult timp de-acasă, efortul este mare şi mai apar astfel de altercaţii. Noi vom încerca să le evităm pe viitor, oricum nu le-am generat noi şi sper ca în cele trei jocuri pe care le mai avem să simţim o evoluţie în creştere”.

 

Luciano a impresionat

 

În partida cu Jagiellonia a mai impresionat un jucător, Luciano, argentinianul adus de Pablo Brandan a avut câteva incursiuni foarte frumoase şi s-a remarcat şi prin pasele date, el punându-i pe atacanţii CSU de multe ori în postură de gol.

Luciano (în alb) este un jucător tehnic, care afr putea ajuta Craiova în retur
Luciano (în alb) este un jucător tehnic, care afr putea ajuta Craiova în retur

„Luciano este un jucător cu o tehnică bună, se vede că are şcoala argentiniană, care controlează bine balonul, pasează la fel. E un jucător interesant”, a spus Emil Săndoi.

„Luciano a fost foarte bun astăzi (vineri – n.r) şi mă bucur mult pentru el. Sperăm să facem împreună o treabă bună în campionat”, a afirmat Bawab.

„Luciano este un fotbalist bun şi mai avem timp să-l vedem, mai sunt încă trei jocuri amicale şi la sfârşitul acestei perioade de pregătire vom lua o decizie în privinţa lui”, a punctat managerul CSU, Felix Grigore.

La polul opus s-a regăsit Ericson, care nu a impresionat cu nimic şi este foarte posibil să se renunţe la serviciile lui, aşa cum s-a întâmplat cu Kevin.

Ericson (la minge) nu a avut cu ce se lăuda în meciul cu polonezii
Ericson (la minge) nu a avut cu ce se lăuda în meciul cu polonezii

 

Bawab: Polonezii s-au supărat că le-am dat mingea printre picioare

 

Cel mai bun fotbalist al CS Universitatea Craiova în partida cu Jagiellonia, Thaer Bawab, alintat de colegi „Baba”, s-a bucurat foarte mult pentru reuşita cu capul şi a explicat de au sărit polonezii la bătaie la finalul partidei.

Bawab i-a pierdut pe drum pe fundaşii Jagielloniei
Bawab i-a pierdut pe drum pe fundaşii Jagielloniei

„Zilele trecute vorbeam de goluri, iar astăzi (vineri – n.r.) l-am reuşit pe primul şi cred că a fost foarte frumos. Deja se simte pregătirea, ieri (joi – n.r.) ne-am odihnit puţin, iar acum am fost mai proaspeţi şi sperăm ca în zilele următoare să continuăm cu rezultate la fel de bune. După atâtea egaluri, am reuşit să mai şi câştigăm şi să mai evoluăm şi bine. Am întâlnit o echipă bună, ne-a pus ceva probleme, dar am câştigat meritat, am fost superiori”, a spus iordanianul. „Se mai întâmplă să apară şi îmbrânceli la fotbal, apare şi nervozitatea la un moment dat, dar nu s-a întâmplat nimic. Cred că polonezii s-au supărat că n-au câştigat şi că le-am dat mingea printre picioare”, a completat Bawab.

 

Mateiu: Nu mă gândesc la cupele europene

 

Cel de-al doilea marcator al CSU, Alex Mateiu, a fost foarte bucuros de reuşita sa şi speră ca echipa să aibă un parcurs bun şi în retur. „Mă bucur că am reuşit să marchez şi să aduc şi victoria. Sunt fericit că totul a mers bine până acum. Am întâlnit un adversar foarte bun, ca toţi ceilalţi de până acum. Nu sunt agresiv şi nu-mi place să particip la evenimente de genul celui petrecut la finalul acestui meci. La fotbal i-am bătut, box nu am jucat cu ei. Eu nu mă gândesc la cupele europene, ci să scoatem maximum la fiecare meci şi vom vedea la final unde vom fi. Visez la un titlu cu CS Universitatea, de asta am şi venit la Craiova, dar trebuie să avem răbdare.

 

Felix Grigore: Victoriile sunt binevenite oricând

 

Managerul CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, a afirmat că victoria cu Jagiellonia este binevenită, explicând că polonezii şi-au cerut scuze pentru incidentele de la finalul amicalului.

Felix Grigore, bucuros de joc şi rezultat
Felix Grigore, bucuros de joc şi rezultat

„Este o nouă victorie pentru noi, foarte importantă. Ştiţi foarte bine, jocurile amicale sunt bune pentru ca antrenorii să vadă ceea ce lipseşte echipei, de ce mai e nevoie, în ce stagiu al pregătirii sunt jucătorii, iar victoriile sunt binevenite oricând”, a spus conducătorul CSU. „Chiar după meci, acum, ne spuneau polonezii că a fost ultimul lor joc şi că ei erau un pic tensionaţi, mai ales că au pierdut şi zilele trecute jocul cu FC Botoşani, dar nu a fost ceva intenţionat. Ne-am urat reciproc baftă şi nu au fost probleme”, a încheiat Felix Grigore.

 

Cârstea, fisură de tibie?

 

Din lotul Craiovei pentru acest meci a lipsit mijlocaşul Adrian Cârstea, el părăsind cantonamentul din Antalya şi a revenit în România pentru investigaţii, fiind suspect de fisură de tibie, după ce s-a accidentat la un antrenament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS