5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJuniorii de la CS Universitatea, după victorii în Bulgaria

Juniorii de la CS Universitatea, după victorii în Bulgaria

Ştefan Pacionel (la minge) şi colegii săi vor susţine amicale cu Concordia, la Chiajna, şi Ludogorets, la Razgrad (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Ştefan Pacionel (la minge) şi colegii săi vor susţine amicale cu Concordia, la Chiajna, şi Ludogorets, la Razgrad (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Grupele de juniori născuți în 1999 și 2000 ale CS Universitatea Craiova vor avea parte de experiențe noi astăzi și mâine, urmând să susțină jocuri de verificare în compania ilfovenilor de la Concordia Chiajna, pe terenul sintetic al divizionarei A, pentru ca apoi să treacă granița în Bulgaria și să-și măsoare forțele cu echipele similare ale noii forțe din fotbalul bulgar: Ludogorets Razgrad.
„Joi (astăzi – n.r.) vom evolua la Chiajna, de la ora 12.30 – juniorii din 1999, respectiv 14.00 – copiii din 2000, pe stadionul central, unde joacă echipa de Liga I. Chiajna a devenit o forță în fotbalul juvenil, a racolat jucători de la toate echipele Bucureștiului și s-a pus foarte bine la punct, ceea ce ne va indica și nouă nivelul la care ne aflăm. După acțiunea de la Chiajna vom pleca spre Bulgaria, urmând să înnoptăm la Giurgiu, iar vineri dimineață ne vom continua drumul spre Razgrad, care este la 70 de kilometri. Meciurile cu Ludogorets sunt foarte importante pentru noi, pentru juniorii noștri fiind și primul meci internațional. Va fi o experiență de neuitat pentru ei, mai ales că este vorba despre o echipă care și-a făcut o imagine frumoasă în grupele Ligii Campionilor și unde Cosmin Moți și-a creat o imagine pozitivă. Astfel de acțiuni importante vor continua. Cu Ludogorets vom juca de la ora 11.00 – grupa din1999 și de la 13.00 – cea de 2000“, a declarat managerul centrului de copii şi juniori al CS Universitatea Craiova, Silviu Bogdan, pentru GdS.

Gușatu: Copiii sunt entuziasmați

Antrenorul grupei de copii născuți în anul 1999, Mugurel Gușatu, a afirmat că elevii săi au fost entuziasmați când au primit vestea acestui miniturneu, fiind convins că evoluția va fi bună.
„Băieții au fost extrem de bucuroși când au aflat de aceste meciuri amicale pe care le vom susține la Chiajna și în Bulgaria. Cu toții au urmărit meciurile lui Ludogorets în Liga Campionilor, au văzut ce a făcut și Cosmin Moți acolo și sunt curioși să vadă ce înseamnă Bulgaria și fotbalul de acolo. Nu au mai susținut nici unul vreun amical internațional, așa că va fi o experiență de neuitat pentru ei. Nu mă interesează foarte tare rezultatul și nu vreau să pun presiune pe copii aiurea. Important este să joace dezinvolt și să pună în practică exact ceea ce lucrăm la antrenamente“, a declarat Mugurel Gușatu, pentru GdS.
Lotul lui Mugurel Gușatu îi cuprinde pe următorii: portar – Andrei Vlad; jucători de câmp – Florin Borța, Robert Bogdan, Laurențiu Brat, Bogdan Țoiu, Răzvan Gunie, Radu Bârzan, Petre Todea, Robert Vintilă, Remus Enache, Cristian Ștefan Pacionel, Alex Gușatu, Lucian Buzan, Narcis Cârlig, Adrian Găbureanu, Du-ho Hery Chim, Alexandru Dinu, Răzvan Popescu.

Calafeteanu: Mergem să câștigăm aceste amicale

La rândul său, tehnicianul celor de la 2000, Marian Calafeteanu, a spus că aceste amicale de la Chiajna și Razgrad vor fi tratate serios, pentru că sunt jocuri de pregătire și în plus este vorba despre prestigiul CS Universitatea Craiova.
„Sunt jocuri de pregătire și e normal că ne dorim să nu pierdem. Mergem să câștigăm aceste amicale. E o experiență nouă pentru copii, fiind în discuție și un joc internațional. Și la Chiajna întâlnim o echipă bună, deci trebuie să mergem și să facem o figură frumoasă, să ne ridicăm la așteptările celor care au investit în noi“, a spus Marian Calafeteanu, pentru GdS.
Lotul grupei de 2000 al CS Universitatea Craiova îi cuprinde pe următorii: portari: Cătălin Costoaie, Andrei Bobonete, Simion Velcu – Alexandru Olteanu, Andrei Lepădatu, Raul Constantinescu, Sorin Sima, Hristos Vadasis, Vladimir Screciu, Alexandru Baciu, Andrei Dobre, Adrian Nichifor, Valentin Mihăilă, Alexandru Gârbiță, Viorel Zbona, Marius Albăstroiu, Marian Șerban, David Stăiculescu, Alexandru Grigorașcu, Cosmin Cojocaru, Leonardo Nitruscsak.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS