21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGest emoționant al spadasinilor pentru antrenorul Popescu

Gest emoționant al spadasinilor pentru antrenorul Popescu

Componentele echipei de spadă de la LPS „Petrache Trişcu“ i-au dedicat antrenorului Dumitru Popescu medalia de aur
Componentele echipei de spadă de la LPS „Petrache Trişcu“ i-au dedicat antrenorului Dumitru Popescu medalia de aur

Spadasinii craioveni au câștigat patru medalii la Campionatul Național, categoria juniori, care s-a încheiat ieri în sala Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ din Bănie.
Sportivii, dar și profesorii lor au dedicat rezultatele obținute antrenorului emerit Dumitru Popescu, care se confruntă cu o problemă de sănătate. „Maître“, așa cum îi zic colegii și elevii, a suferit vineri o intervenție chirurgicală pe laringe și acum se află tot în spital, în perioada de recuperare. „Vă așteptăm cât mai curând în sală și vă dorim sănătate maximă! Toate medaliile cucerite de Craiova vi le dedicăm cu drag“, a fost mesajul de încurajare al tututor, transmis prin Oana Puiu, eleva lui Dumitru Popescu și totodată antrenoarea unora dintre sportivii care au urcat pe podium. Mesajul emoționant al sportivilor a ajuns deja la antrenorul Dumitru Popescu.
Colegul său de la CS Universitatea Craiova, Mircea Alecu, a spus ieri că gândurile de bine ale spadasinilor îi ridică moralul lui Dumitru Popescu. „Este un moment de răscruce în viața colegului meu. A suferit o intervenție care a durat opt ore. Momentul greu a trecut, acum urmează partea de recuperare și cred că va trece cu tărie peste această perioadă și ne vom bucura în continuare de rezultatele sportivilor noștri. În mod sigur a văzut dedicația sportivilor pentru că mai intră pe Facebook, vrea să fie aproape tot timpul de elevii săi. Sportivii mi-au zis că zilele viitoare merg la spital să-i facă o vizită“, a povestit ieri Mircea Alecu. Luna trecută, Dumitru Popescu transmitea celor dragi un mesaj impresionant: „Mă aflu în fața unui asalt dificil cu viața, dar scrima ne-a învățat să luptăm până la ultima tușă, cea care stabilește învingătorul întotdeauna“.

Echipa masculină de spadă de la LPS „Petrache Trișcu” a devenit vicecampioană națională
Echipa masculină de spadă de la LPS „Petrache Trișcu” a devenit vicecampioană națională

1-1 în duelul Craiova – Satu Mare de la echipe

Revenind la rezultatele de la Campionatul Național, cea mai importantă performanță a fost medalia de aur cucerită ieri de echipa feminină de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ Craiova, alcătuită din Cezara Constantin, Roxana Iliescu, Ana Maria Vasile și Andreea Vîrban. În finală, craiovencele au învins CS Satu Mare, cu scorul de 45-31, răzbunându-i astfel pe colegii lor de la „Trișcu“, care vineri au pierdut finala pe echipe în fața formației similare a clubului din Satu Mare, ce s-a impus cu 45-40. Din echipa vicecampioană națională au făcut parte Mihai Ciovică, Tiberiu Draghinda, Mihai Oprea și Robert Postelnicu.
La individual, reprezentanții cluburilor din Bănie au obținut două medalii, ambele de bronz, prin Mihai Oprea (LPS „Petrache Trișcu“) și Mario Persu (CS Universitatea Craiova). Sportivii craioveni medaliați sunt antrenați de Oana Puiu, Mădălina Mincu, Dan Podeanu, Daniel Matache  – LPS „Petrache Trișcu“, respectiv Dumitru Popescu și Mircea Alecu (CS Universitatea).

Medaliații de la CN spadă juniori

Clasament individual
masculin: 1. Adam Macska (CS Satu Mare), 2. Adrian Dabija (CS UNEFS București), 3. Mario Persu (CS Universitatea Craiova). 3 Mihai Oprea (LPS „Petrache Trișcu“ Craiova).
feminin: 1 Ramona Calcan (Steaua București), 2. Bianca Benea (CSM Oradea), 3. Rebeca Dumitru (UNEFS București), 3. Claudia Năboiu (CSM Oradea).
Clasament echipe
feminin: 1. LPS Craiova, 2. CS Satu Mare, 3. UNEFS București.
masculin: 1 CS Satu Mare, 2. LPS Craiova, 3. UNEFS București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS