Au văzut Dubaiul în fugă

Elena Moagă (prima - rândul de sus), Daniela Constantinescu (a treia - rândul de sus) şi Andrei Ştefana (ultimul - rândul de sus) şi colegii lor din echipa balcanică s-au remarcat la crosul din Dubai
Etichete , , , ,


Trei atleți de la CSM Craiova au participat la sfârșitul săptămânii trecute la o inedită competiție de cros, desfășurată în Dubai. Elena Moagă, Daniela Constantinescu și Andrei Ștefana au alergat în cursa de zece kilometri, făcând parte dintr-o selecționată balcanică, aflată în competiție cu o selecționată a Emiratelor Arabe Unite (EAU).

Andrei Ștefana și coechipierii săi din echipa balcanică au câștigat titlul pe echipe, iar fetele au încheiat concursul pe locul doi.

În ierarhia individuală, Ştefana a ocupat locul cinci, Constantinescu a trecut linia de sosire pe poziţia a zecea, iar Moagă a încheiat competiţia două locuri mai jos.

Românii, trei băieți și trei fete, s-au întors acasă cu medaliile, dar și cu amintiri de neuitat de la ineditul cros din emiratul arab.

Elena Moagă a povestit ieri că nu a mai alergat niciodată la o oră așa matinală, 7.15 (ora locală), organizatorii luând această decizie pentru a evita epuizarea alergătorilor, din cauza căldurii (acum au fost 25 de grade Celsius) și umiditate excesivă.

„În Dubai nu am alergat niciodată, a fost ceva inedit. A fost o oră matinală pentru cursă, dar era și competiția de maraton și trebuia să se încheie până venea căldura mare. A fost foarte frumos, am avut susținători pe traseu. A fost un teren plat, fără curbe și pante. Eu am terminat cursa în 36 de minute“.

10922869_782845281799161_7810685958651843191_n

Startul crosului s-a dat din fața celebrului Burj Al-Arab, singurul hotel de șapte stele din lume. Concurenții au parcurs distanța de zece kilometri prin oraș, admirând cele mai „ambițioase“ clădiri din lume. Româncele și colegele lor din selecționata balcanică au constatat cu surprindere că în selecționata arabă erau sportive naturalizate din Etiopia și alte țări africane. La proba de zece kilometri au participat în total 8.337 de sportivi, dintre care 32 de profesioniști.

Cum au ajuns în Dubai

Cei trei atleți craioveni au ajuns să participe la competiția din Dubai, după ce au obținut rezultate bune la cros în 2014. Mai întâi, a fost Campionatul Național, desfășurat în stațiunea Băile Felix. Acolo, prin noroi și frig, Elena Moagă a câștigat medalia de aur, iar Daniela Constantinescu a ocupat locul secund. Cele două, împreună cu colegele de la CSM Craiova, au devenit campioane la echipe. Tot la Felix, Andrei Ștefana a ocupat locul doi la individual și locul trei cu echipa craioveană. A urmat Campionatul Balcanic din Turcia, acolo unde echipele de seniori ale României, din care au făcut parte și cei trei craioveni, s-au clasat pe locul doi. La individual, Moagă a obținut locul cinci, Constantinescu locul opt, iar Ștefana a încheiat cursa pe locul șase. După acest concurs, un șeic din Consiliul de organizare al Campionatului Balcanic le-a făcut sportivilor clasați pe primele opt locuri la individual o invitație de participare la crosul de zece kilometri organizat în premieră în Dubai anul acesta. România a avut șase reprezentanți, restul componenților echipei fiind din Turcia și Bulgaria. Cheltuielile legate de deplasare și cazare nu au fost plătite de Federațiile de Atletism din țările respective, ci de șeicul care a făcut invitația.


Au vizitat obiectivele turistice

Pentru că nu oricând ai posibilitatea să ajungi să concurezi în Dubai, atleții români au profitat de ocazie și au vizitat cât mai multe locuri.

„Totul pare mult mai mare şi luxos faţă de ceea ce am văzut la televizor sau pe internet.  Am văzut celebrele hoteluri Burj Al-Arab, Burj Khalifa, care îți dădeau senzația că nu se mai termină, dar şi restul oraşului, care este superb. Într-o zi am mers la o moschee foarte frumoasă. Am venit de la 25 de grade Celsius, la noi unde era zăpadă și foarte frig. A fost o trecere cam bruscă, dar trebuie să ne reobișnuim repede“, a completat Elena Moagă.

elena moaga daniela constantinescu

Andrei Ștefana a spus că nu va uita prea curând competiția din Dubai „A fost o experienţă foarte frumoasă, nu multă lume poate ajunge acolo, dar sportul are şi părţile lui plăcute, pe lângă durerea de la antrenamente şi munca depusă. Este o zonă extraordinară, clădirile sunt imense, la tot pasul vezi câte o construcţie impresionantă şi nu ai cum să nu rămâi puţin şocat. Am vizitat cam tot ce era mai important, cel mai mult m-au impresionat clădirile uriaşe, recunoscute mondial pentru mărimea lor, Burj Khalifa, Burj Al-Arab. Concursul a fost bun, nivelul a fost ridicat, au alergat şi sportivi de culoare, cursa nu a fost deloc uşoară. Am avut ocazia să asistăm şi la celebrul maraton de la Dubai, la care a alergat şi multiplul campion mondial și olimpic Kenenisa Bekele, am stat chiar în acelaşi hotel cu el. Pe scurt, a fost o competiţie pe care nu o voi uita curând“, a declarat Andrei Ştefana.

Pentru Daniela Constantinescu, chiar cursa de zece kilometri a fost o noutate, nu doar locul unde s-a desfășurat: „Pentru mine a fost cea mai lungă cursă pe şosea. Nu am mai alergat până acum 10.000 de metri. Nu am dezamăgit, m-am descurcat destul de bine. Era greu să ne batem de la egal la egal cu fetele din Emirate, cele care au câştigat. Despre Dubai, nu cred că poate fi descris uşor în cuvinte. Este un oraş care te impresionează de la primii paşi făcuţi în interiorul lui. Sunt recunoscătoare sportului că m-a ajutat să ajung în asemenea colţuri ale lumii. Nu cred că aş fi putut ajunge vreodată acolo, dacă nu s-ar fi ivit această ocazie. Vizite am făcut la cele mai importante puncte turistice, am văzut şi o moschee foarte interesantă. Ne-am plimbat prin jurul hotelului, prin port, a fost o experienţă de vis“.

Maratonul din Dubai are premii foarte mari

Maratonul din Dubai atrage ca un magnet cei mai valoroși alergători ai planetei specializați în această probă. Principalul motiv este că acest concurs beneficiază de premii foarte mari. De exemplu, cine câștigă cursa de 42 de kilometri și 195 de metri primește 200.000 de dolari, locul doi  – 80.000 de dolari, locul trei – 40.000 de dolari. La locul zece, premiul ajunge la 8.000 de dolari. În plus, există premii foarte mari pentru realizarea unui nou record mondial – 100.000 de dolari.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 28 ianuarie 2015

Actualitate

» Ordonanța „Ponta“, neaplicabilă
» Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei(APCE) cheamă la continuarea luptei împotriva terorismului
» CSM: Raportul MCV evidenţiază consecvenţa Consiliului în responsabilizarea sistemului judiciar
» Preşedintele Iohannis: Raportul MCV a fost preponderent pozitiv
» Procesul de monitorizare în cadrul MCV va continua şi în 2015
» Guvernul lui Alexis Tsipras pregăteşte schimbarea tuturor managerilor de la marile bănci – Piraeus, Alpha Bank, Eurobank şi Alpha Bank
» Conferinţa Regională Europeană INTERPOL, organizată la Bucureşti
» A scăzut numărul angajaţilor la negru
» Nu vor admitere în clasa a V-a
» Regulile pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale
» Noi reglementări privind combaterea violenţei în familie

Local

» Ziua şi protestul pentru drumuri la Drobeta Turnu Severin
» Vâlcea: Hoţ prins cu ajutorul unui foc de avertisment
» Altă zi, alte proteste pentru drumuri
» Accident pe centura Severinului
» Mehedinţi: Șase persoane cercetate pentru furt

Dolj

» Licitație anulată în mod suspect de Primăria Craiova
» Precizare
» Elevi puşi să semneze în locul părinţilor pentru ora de religie
» Povestea asasinatului la comandă din comuna Cârcea
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Infracţiunile financiare, ţinute sub control de poliţiştii doljeni
» Craiova: Sute de locuri de muncă au fost create cu sprijinul OTIMMC
» Dolj: 52 de angajatori, sancţionaţi pentru muncă la negru
» Craiova: Program de prevenire a violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive
» Facultatea de Teologie din Craiova își sărbătorește Ocrotitorii spirituali

Gorj

» Vehicul de intervenţie pe șenile pentru Rânca
» Bătaie pe locurile de muncă de la Bursa căpşunarilor
» Operele lui Brâncuşi, promovate la mall
» Peste 500 de mineri au protestat împotriva conducerii CEO
» Afaceristul Ion Rădulescu, reţinut pentru evaziune fiscală
» Gorj: Adolescentă de 17 ani, dată dispărută
» Gorj: Peste 500 de mineri protestează în centrul municipiului Târgu Jiu
» Sentinţă în pronunţare pentru Surupăceanu, fostul deputat de Gorj

Sport

» „Punem preţ pe Cupa Ligii“
» De ce le-a fost frică nu au scăpat
» Handbalistele de la SCM, fără punct în trei meciuri
» Craiova a trecut la nivelul următor în Liga Balcanică
» Fotbal – Burlacu şi Marcu vor merge în cantonamentul CSU din Antalya
» Volei (m): SCM-U Craiova a învins CSM Bucureşti în Cupă
» Tenis – Halep, Begu, Niculescu și Dulgheru, în echipa de Fed Cup a României pentru întâlnirea cu Spania
» Fotbal – Cristian Dulca, noul selecționer al reprezentativei Under 21
» Fotbal – Vâlcenii s-au impus la Piteşti
» Fotbal – Luis Figo şi-a anunţat candidatura la preşedinţia FIFA
» Fotbal – FRF a dezafiliat cluburile Gloria Bistriţa şi UTA Arad
» Craiova, pe locul doi in Liga Balcanica

Bani & Afaceri

» Șocul francului elvețian și falimentul personal
» Gorj: Sute de femei speră să prindă un loc la cules de căpşuni în Spania

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top