13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictoria cu Steaua îi apropie pe craioveni de Dinamo

Victoria cu Steaua îi apropie pe craioveni de Dinamo

Vlado Milev (la minge) şi colegii săi au avut un meci mai greu decât se aşteptau cu Steaua (Foto: Lucian Anghel)
Vlado Milev (la minge) şi colegii săi au avut un meci mai greu decât se aşteptau cu Steaua (Foto: Lucian Anghel)

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova au obținut duminică a zecea victorie din acest sezon al Diviziei A1, trecând, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (25-17, 25-23, 23-25, 25-21), de ultima clasată, Steaua București.
Oltenii au oprit acasă toate cele trei puncte puse în joc, chiar dacă au avut ceva emoții în seturile doi, trei și patru, când formația bucureșteană a ținut aproape pe tabela de marcaj și chiar și-a adjudecat setul al treilea, spre surprinderea spectatorilor care se pregăteau să părăsească sala, crezând că favoriții lor vor câștiga cu 3-0.

Dudaș spera la punct(e)

Mircea Dudaș, antrenorul formației Steaua, a spus la finalul partidei că nici nu se aștepta ca echipa sa să nu ia măcar un punct din Bănie: „Noi luptăm la fiecare meci să câștigăm puncte. Sincer, nu mă așteptam să luăm punct din meciul cu Craiova. Aveam speranțe la play-off înainte de meciul acesta. Acum va fi mai greu, dar nici nu se pune problema să nu ne salvăm de la retrogradare. Este un campionat mult mai echilibrat, dovadă fiind meciul nostru cu Craiova, dar și cel cu Zalău, de acum două etape, când am luat două seturi. Acum vom avea un meci greu acasă cu Dinamo, care contează foarte mult din punct de vedere al rivalității dintre cele două cluburi“.

Pascu: În stilul nostru caracteristic, ne-am relaxat

În etapa disputată la sfârșitul săptămânii trecute, Dinamo București, echipă clasată pe locul trei, a cedat două seturi în confruntarea de pe teren propriu, cu Unirea Dej, scor care i-a apropiat pe voleibaliștii craioveni la doar un punct de Dinamo.
Tocmai din acest motiv, chiar dacă a fost supărat pe prestația echipei, antrenorul SCM-U Craiova crede că victoria cu Steaua a fost de aur. „Am obținut o victorie chinuită. Am jucat la valoarea noastră primul set, după care am desconsiderat adversarul, am intrat în jocul lor. S-au anunțat de la început periculoși, au venit cu gălăgie multă, motivați. Au vrut să facă o surpriză și, în stilul nostru caracteristic, ne-am relaxat, le-am dat posibilitatea să intre în joc și după aceea ne-am chinuit și am reușit foarte greu să câștigăm. Până la urmă, trebuie să recunosc că aceste trei puncte sunt „aur“ pentru noi, pentru că lupta pentru primele patru locuri se încinge. Vin puternic din urmă și Galațiul, și CSM București, și tocmai de aceea trebuie să fim mai serioși la meciurile următoare și să nu mai ratăm asemenea ocazii.“.

Ene: Îi simțim cum ne suflă în ceafă

Și jucătorul Bogdan Ene a mărturisit că pentru a se menține pe locul patru în clasament el și colegii săi trebuie să lupte pentru fiecare punct. „A fost greu, dar ne bucurăm că am scos-o la capăt și am obținut trei puncte care ne ajută foarte mult pentru moral și pentru continuitate în lupta pentru a rămâne în primele patru. Îi simțim cum ne suflă în ceafă pe cei de la CSM București și Arcada Galați, care vin din spate“, a spus Ene. Acesta se aștepta la un joc greu cu Steaua, „lanterna roșie“ a campionatului: „Chiar ne așteptam la un meci greu. Steaua nu arată deloc cum arăta la începutul campionatului. Au un antrenor nou, doi jucători noi, altă tactică, altă pregătire. Noi veneam și după confruntarea cu Trentino, deplasare, avioane, într-un timp foarte scurt“.

Mâine joacă cu CSM, sâmbătă cu Zalău

În următoarele zile, alb-albaștrii vor susține două partide. Mâine, de la ora 17.00, vor primi vizita formației CSM București, în Cupa României, iar sâmbătă (ora 17.00) vor evolua în campionat, în deplasare, cu ACSVM Zalău.
Și echipa feminină de volei SCM-U Craiova a întâlnit în weekend o echipă bucureșteană, dar oltencele au fost învinse cu 3-0 (25-19, 25-19, 25-20), în deplasare, de Dinamo București.

Clasament Divizia A1 masculin

1. Constanța – 37p, 2. Zalău – 32, 3. Dinamo – 28, 4. Craiova – 27, 5. CSM București – 20, 6. Galați – 19, 7. Baia Mare – 15, 8. Piatra Neamț – 14, 9. Dej – 14, 10. Șimleul Silvaniei – 12, 11. Caransebeș – 10, Steaua – 6.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS