11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGata cantonamentul, iată și bilanțul

Gata cantonamentul, iată și bilanțul

Emil Săndoi s-a declarat mulţumit după primul antrenament din Antalya (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Emil Săndoi s-a declarat mulţumit după primul antrenament din Antalya (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a încheiat duminică seară primul stagiu de pregătire din Antalya, cantonament pe care l-a desfăşurat în stațiunea Belek, la resortul „Papillon“, care a fost destinat mai mult acumulărilor fizice. Alb-albaștrii au susținut și trei partide de verificare, înregistrând, în ordinea disputelor, un egal, 1-1 cu Genclerbirligi, o victorie, 3-0 cu Khazar Lankaran, și o înfrângere, 0-1 cu Anji Mahacikala. GdS a vorbit cu antrenorul principal al grupării din Bănie, Emil Săndoi, despre cum a decurs pregătirea, despre problemele medicale apărute, despre rezultatele înregistrate și despre evoluția tinerilor din lot. Tehnicianul craiovean a dezvăluit și planul echipei din al doilea cantonament din Antalya, programat în perioada 29 ianuarie – 12 februarie, la „Kaya Palazzo“ din Belek.
GdS: Cum a fost acest prim stagiu de pregătire?
Emil Săndoi: Băieții s-au pregătit foarte bine. Toți, fără excepții. Am avut foarte puține accidentări, cu toate că efortul a fost foarte mare și chiar suntem mulțumiți de modul în care s-a implicat
fiecare jucător. Este o perioadă mai grea, dar sunt conștienți că trebuie să treacă și prin asta pentru a le fi mai ușor în campionat.
GdS: Ați spus că au fost și câteva probleme medicale. Cum staţi acum la acest capitol?
E.S.: A apărut accidentarea lui Andrei Sin, care a suferit o fractură de piramidă nazală, Avrămia iarăși e posibil să aibă ceva pe la ligamente, la genunchiul drept… Ei doi sunt mai grav, restul problemelor medicale sunt ceva mai ușoare. La ultimul meci, Vătăjelu nu a putut să joace pentru că a acuzat niște dureri la tendonul lui Ahile, iar Herghelegiu s-a accidentat pe parcursul partidei. Din fericire, s-a dovedit că este vorba doar de o contuzie la genunchi. Mai sunt și alte probleme, dar se rezolvă relativ repede.

„Trebuie să existe și un pic de respect între jucători în amicale“

GdS: Au fost și trei jocuri amicale, în care am „gustat“ o înfrângere, un egal și o victorie. Mulțumit de cum s-a mișcat echipa?
E.S.: Câte puțin din fiecare. După cum ați văzut, noi am vrut să dăm șansă fiecărui jucător pe care l-am avut în pregătire, cu excepția celor foarte tineri, de asta am și făcut două echipe, pentru că avem încredere în ei. Echipele le-am schimbat de la un meci la altul pentru a crea și o omogenitate în cadrul grupului, pentru a câștiga ceva și în plan tehnico-tactic și până la urmă au fost jocuri de pregătire, în care trebuie să încercăm mai multe formule. Mai puțin importante sunt rezultatele acum, dar asta nu înseamnă că nu ne interesează. Este foarte important ca fiecare jucător să aibă șansa să joace și efortul să fie bine împărțit. Spun asta pentru că în fiecare zi de meci au avut câte un antrenament de dimineață, destul de greu, și automat efortul trebuia bine împărțit.
GdS: Echipa a părut un pic nervoasă pe acest final de prim cantonament. S-a simțit asta și la Sorin Cârțu, care a avut acea ieșire în amicalul cu Anji Mahacikala…
E.S.: Da, puțin, dar după aceste câteva zile libere toți vor reveni la normal. Referitor la ce s-a întâmplat cu Anji, trebuie să existe și un pic de respect între jucători în aceste jocuri amicale. Dacă ei nu se protejează, încerci tu, ca antrenor, să-i temperezi, dar a fost cam târzie intervenția celor din staff-ul lui Anji. Fiecare cu caracteristicile jocului echipei și ale campionatului în care joacă, unii se bazează mai mult pe forță, pe un joc fizic mai dur, alții încearcă mai mult să paseze, să aibă o posesie prelungită. Bine că nu a fost, Doamne ferește, mai rău! Sper să nu mai apară astfel de probleme în jocurile din al doilea stagiu, pentru că o să ne aștepte o serie de meciuri cu echipe foarte puternice.

Mulțumit de juniori

GdS: Ce ne puteți spune despre juniorii din lot, dar și despre mai tinerii Andrei Ivan și Adrian Cârstea, care au bifat multe minute în jocurile de verificare?
E.S.: Cârstea și Ivan s-au implicat bine în pregătire. Cârstea s-a integrat în linia de mijloc, indiferent că a jucat alături de Brandan sau Madson, este un jucător care va crește. Ivan, la fel. A avut evoluții bune în ultimele două jocuri. Cu Anji a fost unul dintre cei mai buni jucători ai noștri, nu întâmplător a și avut câteva ocazii bune de gol și a fost tot timpul prezent în combinații, fiind periculos pentru adversari. Și pe ceilalți îi pot remarca din punct de vedere al pregătirii. Manea a jucat mai mult și chiar a făcut-o bine în primul și al doilea amical, mai puțin în meciul cu Anji. Georgescu a jucat destul de puțin, în timp ce Armășelu și Iuga nu au apucat, pentru că noi am încercat să formăm două echipe și în funcție de jucătorii și nevoile pe care le-am avut. Spre exemplu, la partida cu Anji ne-au lipsit un fundaș central și Vătăjelu (fundaş stânga – n.r.), automat am fost obligaţi să-i folosim tot meciul pe Acka și pe Briceag. Nici unul dintre jucătorii tineri pe care-i avem nu putea să joace pe posturile respective. Atâta timp cât intri într-un regim de pregătire cu prima echipă este benefic pentru ei. O să le vină și lor rândul și trebuie să fie pregătiți.
GdS: Din câte am înțeles, juniorii și tinerii echipei au rămas în Antalya, iar restul, majoritatea mai bine spus, au revenit în țară. Le-ați lăsat un program de pregătire?
E.S.: Cu ei, în Antalya, au mai rămas Adrian Popescu, Silviu Lung și Sorin Cârțu. Vor avea un program mai lejer, dar cu siguranță că vor face antrenamente de menținere cu Adrian Popescu.

Erikson și Kevin rămân în atenția antrenorilor

GdS: Cum i-ați simțit pe cei doi nou-veniți, Briceag și Dumitraș? Au intrat cu bine în „familia“ Craiovei?
E.S.: Da, ei au fost bine primiți de grup. Sunt doi băieți educați, deci nu au fost probleme. Au și jucat în amicale bine, au demonstrat din nou că sunt doi jucători cu calități și e clar că ne putem baza pe ei în retur.
GdS: În cel de-al doilea stagiu este posibil să mai apară la echipă și alți jucători în probe, cum a fost cazul lui Erikson și Kevin? Cei doi africani mai rămân la echipă?
E.S.: Nu putem să tragem linie după un joc. Dacă vor mai veni fotbaliști pe care noi să-i avem sub observație rămâne de văzut. Ca idee, porțile echipei sunt deschise pentru orice fotbalist de valoare. Cei doi jucători din Insulele Capului Verde, Erikson și Kevin, vor fi testați și în al doilea stagiu. Ei au rămas și acum în Antalya și vor intra într-un program de pregătire cu Adrian Popescu, iar Sorin Cârțu îi va superviza.
GdS: În țară au rămas Costin Curelea și Viorel Ferfelea. Este posibil să se ajungă la un numitor comun și să-i vedem și pe ei alături de dumneavoastră în cel de-al doilea stagiu?
E.S.: Orice este posibil. Depinde și de ce s-a întâmplă cu ei din punct de vedere medical în această perioadă, dacă și-au rezolvat problemele…

De joi, înapoi la treabă

GdS: Va fi mai mult tehnico-tactic acest al doilea stagiu?
E.S.: Da, dar nu vom neglija partea fizică. Vom trece la mai multe jocuri și poate că, odată cu înaintarea în cantonament, unii jucători vor fi folosiți mai mult decât în unele meciuri, pentru că vom încerca să pregătim unsprezecele de bază, fiindcă se apropie cu pași repezi reluarea campionatului.
GdS: Se vorbește de convocarea a patru dintre fotbaliștii CSU pentru turneul de pregătire al naționalei României din Antalya (3-15 februarie). Nu pică prea bine pentru noi, nu?
E.S.: Nu știm exact câți vor fi convocați acum. În discuție ar fi Bălgrădean, Vătăjelu, Mateiu și Dumitraș. Ne-ar da puțin peste cap calculele, dar haideți să vorbim despre asta când avem ceva concret.
GdS: Când veţi relua pregătirile?
E.S.: Joi vom reveni cu toții la treabă, o să avem primul antrenament după-amiază, dar acum trebuie să profităm de timpul liber.

Amicalele din primul stagiu

CSU Craiova – Genclerbirligi 1-1
Au marcat: Herghelegiu (’37) / Kaya (’20).
CSU Craiova, repriza 1: Bălgrădean (’33, Straton) – Dumitraş, Frăsinescu, Avrămia, Vătăjelu – Sin, Brandan, Cârstea, Varga – Bawab, Herghelegiu.
CSU Craiova, repriza 2: Straton (’62, Brac) – Dumitraş (’73, Cârstea), Acka, Izvoranu, Briceag – Manea, Madson – Băluţă, Mateiu, Târnăcop – Ivan.

CSU Craiova – Khazar Lankaran 3-0
Au marcat: Târnăcop (’2), Herghelegiu (’59, ’82).
CSU Craiova, repriza 1: Bălgrădean – Achim, Izvoranu, Frăsinescu, Briceag – Târnăcop, Cârstea, Brandan, Varga – Bawab, Ivan.
CSU Craiova, repriza 2: Straton – Dumitraş, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Manea, Madson – Briceag (’84, Georgescu), Mateiu, Băluţă – Herghelegiu.

CSU Craiova – Anji Mahacikala 0-1
A marcat: Maksim Andreev (’61).
CSU Craiova, repriza 1: Bălgrădean – Dumitraş, Acka, Izvoranu, Briceag – Târnăcop, Madson, Cârstea, Erikson – Băluţă, Herghelegiu (’39, Ivan).
CSU Craiova, repriza 2: Brac (’62, Straton) – Achim, Acka, Frăsinescu, Briceag – Manea, Mateiu, Brandan, Varga – Bawab, Ivan.

Programul amicalelor din stagiul 2

31 ianuarie / Pogon (Polonia, Liga I, locul 7);
1 februarie / Kuban Krasnodar (Rusia, Liga I, locul 8);
4 februarie / FC Shanghai East Asia (China, Liga I, locul 5);
6 februarie / Jagiellonia (Polonia, Liga I, locul 5);
8 februarie / Wisla Cracovia (Polonia, Liga I, locul 3);
9 februarie / Pakhtakor (Uzbekistan, campioana en-titre);
11 februarie / Sheriff Tiraspol (Moldova, Liga I, locul 3).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS