17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCare este miza meciului cu Mornar

Care este miza meciului cu Mornar

DSC_0008

Baschetbaliștii de la SCM-U Craiova întâlnesc astăzi (ora 19.00), pe teren propriu, formația muntenegreană Mornar, în ultimul meci din grupa B a Ligii Balcanice. Ambele echipe sunt deja calificate în faza următoare a competiției, Top 8, iar în urma rezultatului înregistrat în partida din Polivalentă, Craiova va afla dacă încheie grupa pe locul patru, trei sau doi. În prezent, elevii lui Andelko Mandic se află pe locul patru, cu zece puncte, iar Mornar ocupă locul trei, cu 11 puncte. Dacă bat în Bănie, muntenegrenii vor încheia grupa pe locul trei.
Dacă SCM-U Craiova se impune, poate încheia grupa pe locul trei (dacă obține o victorie la o diferență între 1 și 5 puncte) sau locul doi (dacă va învinge la o diferență mai mare de șase puncte). Partida tur, disputată în luna noiembrie, a fost câștigată de echipa din Muntenegru, cu scorul de 84-81.
Pentru craioveni este foarte important să câștige jocul cu Mornar, deoarece în faza următoare, unde va merge și KK Kozuv, liderul seriei, vor conta punctele obținute în meciuri directe din grupă, iar macedonenii au două victorii în fața craiovenilor.
În faza a doua a Ligii Balcanice se vor face alte două grupe, de câte patru echipe. Din grupa C vor face parte echipele clasate pe locurile 1 și 4 în grupa A, alături de cele clasate pe locurile 2-3 în grupa B, iar în grupa D vor fi repartizate ocupantele locurilor 1-4 din grupa B, alături de echipele clasate pe locurile 2-3 în grupa A. Primele două clasate în grupa C și D vor juca în Final-Four-ul competiției.
Clasament grupa A: 1. Peja (12p), 2. Rilskisportist (11p), 3. Kumanovo (11p), 4. Sutjeska (10p), 5. Teodo (10p). Astăzi au loc partidele: Teodo – Sutjeska și Rilskisportist – Kumanovo.
Clasament grupa B. 1. Kozuv (14 p), 3. Priștina (12p), 3. Mornar  – (11p), 4. SCM-U Craiova (10p), 5. Vllaznia – 0p. Tot astăzi, Kozuv joacă cu Vllaznia.
SCM U Craiova a evoluat prima dată în Liga Balcanică în sezonul 2013-2014, dar a ratat calificarea în play-off, încheind cu un bilanţ de şase victorii şi zece înfrângeri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS