5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNicolae Zamfir: „Din orice joc înveţi, indiferent că-l câştigi sau că-l pierzi“

Nicolae Zamfir: „Din orice joc înveţi, indiferent că-l câştigi sau că-l pierzi“

Ştefan Stancu (dreapta, în portocaliu) a evoluat foarte bine în amicalul cu ACSVM Craiova (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Ştefan Stancu (dreapta, în portocaliu) a evoluat foarte bine în amicalul cu ACSVM Craiova (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Liderul Ligii a IV-a Dolj, CS Universitatea II Craiova, a debutat cu stângul în seria partidelor amicale din această iarnă. Pe o ploaie măruntă și rece, trupa lui Nicolae Zamfir şi Daniel Mogoşanu, compusă în majoritate de juniori născuţi în 1997, a pierdut sâmbătă, scor 1-2, amicalul disputat pe nămoalele stadionului „Aripile“ în faţa divizionarei C ACS Viitorul Municipal Craiova, aflată şi ea tot la primul test din 2015.
Alb-albaştrii au deschis scorul prin Puţintelu (’10), printr-un şut-centrare dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri, care a prins pământul şi l-a păcălit pe portarul Tomşa, colegul său de la CSU testat de „municipali“. La pauză a fost 1-1, gruparea adoptată de comuna Işalniţa a restabilit egalitatea în urma unui autogol al lui Luică (’40), apoi a punctat prin Sârmon (’68).
CSU II Craiova: Popescu – Marcu, Dicu, Luică, Nicolae – Petre, Gârbiţă, Puţintelu, Drăghici – Burlacu, Şt. Stancu. Au mai intrat: Nica – Lisandru, Căpăţână, Hreniuc, Ghincea, Branişte, Cârstoiu, Cebuc, Buzărnescu. Antrenori: Nicolae Zamfir, Daniel Mogoşanu.
ACSVM Craiova: Tomşa – C. Ciurea, D. Mihai, B. Nedelea, A. Stomcea – C. Nuţă, Ţenovici, D. Stancu, I. Stancu – L. Scarlat, C. Scarlat. Au mai intrat: Marica, C. Popescu – Istudor, Poenaru, Bălosu, Chircan, Sârmon, Petrică Romeo, Florescu. Antrenori: Alin Gavrilă, Nicu Năstăsie.

Ștefan Stancu, of-ul lui „Țâcă“

Directorul tehnic al CS Universitatea II Craiova, Nicolae Zamfir, a afirmat că acest test a fost benefic pentru jucătorii săi, pentru că le-au fost testate calitățile fizice cu ajutorul vremii și al terenului greu, remarcându-l pe atacantul Ștefan Stancu, fostul jucător al Școlii de Fotbal „Gică Popescu“. „A fost un meci solicitant din punct de vedere fizic, în care s-au văzut calităţile de luptător care sunt indispensabile. Unii joacă bine tactic la antrenamente şi la unele meciuri, dar când dau de un teren greu îi vezi imediat care sunt cocoşii şi găinuşele. Fiecare joc are caracteristicile lui. L-aţi văzut pe Ştefan Stancu, a rezistat 90 de minute şi la sfârşit a jucat foarte bine, pentru că are calităţi, rezistenţă şi joc foarte bune, dar nu le foloseşte că nu ştie. El nu e conştient de calităţile lui. Eu şi preparatorul fizic ne-am dat seama de el, dacă mai pune şase kilograme de muşchi ar deveni un jucător bunicel. În rest, am mai avut şi nişte băieţi noi şi le spun decât că e greu să vii la CS Universitatea Craiova. Când a venit Gică Popescu la mine, nu a jucat în primele şase săptămâni nici un minut. Zicea taică-său, Costică, Dumnezeu să-l odihească: «Domnule profesor, ce facem, că la mine, la Calafat, juca, iar aici nu a făcut-o deloc?!». I-am zis: «Nea Costică, aici e Oxford, iar el a venit de la o şcoală mai joasă». Aşa e şi cu băieţii ăia care au venit azi (sâmbătă – n.r.). Nu poţi să faci aprecieri pe un asemenea teren. A fost o provocare psihologică, cine rezistă la ploaie, la frig și vânt e bine… Aici se văd caracterele tari. Din orice joc înveţi, indiferent că-l câştigi sau că-l pierzi“, a spus „Țâcă“ Zamfir, pentru GdS.
Antrenorul emerit a dezvăluit și următorii pași din pregătirea tinerilor jucători de la „satelitul“ CSU: „Săptămâna asta o să facem antrenamente fizice, iar sâmbătă o să susținem un amical în deplasare, cu Știința Turceni, de la ora 14.00, apoi miercurea cealaltă o să mergem să jucăm la Calafat. Vom susţine amicale mai mult în deplasare pentru că oraşul Craiova duce lipsă de terenuri sintetice de antrenament şi joc, iar asta ar trebui să atragă atenţia autorităţilor locale. Piteştiul are patru terenuri mari cu gazon artificial, Viitorul are la fel, în străinătate nu mai vorbesc. Nu avem condiţii, iar nepăsarea asta nu duce la nimic bun“.

Firu, mulțumit

De partea cealaltă, președintele ACS Viitorul Municipal Craiova, Dumitru Firu, s-a declarat mulțumit de evoluția elevilor lui Alin Gavrilă. „S-au mişcat bine băieţii, cel puţin în repriza a doua, când au intrat şi jucătorii mai vechi. În prima repriză au evoluat tinerii care au venit acum şi s-a simţit în joc, mai ales că terenul a fost foarte greu. Suntem abia la începutul pregătirilor și se vede asta“, a declarat Dumitru Firu, pentru GdS.
Pentru ACSVM Craiova, următorul joc amical va avea loc mâine, de la ora 15.00, pe terenul secund al bazei sportive din Işalniţa, contra juniorilor A de la CSS Craiova. Conducerea „municipalilor“ a fixat pentru 4 februarie data plecării în cantonamentul de la Băile Felix, durata stagiului fiind de zece zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS