11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHalep, de neoprit la Melbourne

Halep, de neoprit la Melbourne

După victoria cu Wickmayer, Simona Halep rămâne pe podiumul clasamentului WTA
După victoria cu Wickmayer, Simona Halep rămâne pe podiumul clasamentului WTA

Simona Halep a continuat ieri parcursul excelent de la Australian Open și s-a calificat în sferturile de finală, după victoria în faţa belgiencei Yanina Wickmayer, scor 6-4, 6-2. Chiar dacă nu mai câştigase în precedentele trei întâlniri cu Wickmayer, Halep nu a simţit nici o presiune de această dată şi a jucat la fel de bine ca în primele tururi de la Melbourne. Cu un joc solid şi puţine greşeli neforţate, a treia jucătoare a lumii a preluat rapid controlul partidei şi s-a desprins în primul set, scor 4-1. Belgianca a avut o singură tresărire când s-a apropiat la 4-3, dar Halep a apăsat din nou pe acceleraţie şi şi-a asigurat manşa cu 6-4. Setul secund nu a avut istoric, mai ales că Wickmayer a făcut din ce în ce mai multe erori neforţate. Constănţeanca a făcut din nou break repede, iar belgianca a părut resemnată. Românca a jucat din ce în ce mai bine, a lovit decisiv de multe ori şi Wickmayer nu a avut nici o replică, fiind învinsă cu 6-2.

„Halep a rupt vraja“

Sportiva noastră consideră că a jucat la cel mai înalt nivel în meciul cu Wickmayer și explică cum a reușit să o învingă pe belgiancă. „Sunt mulțumită de nivelul meu de joc. Cred că mi-am luat revanșa, după ce Wickmayer m-a bătut de câteva ori. Am putut să joc cel mai bun tenis al meu, sunt fericită că sunt iar în sferturile de finală la Australian Open și pot să mă bucur de meciuri. Spre deosebire de celelalte meciuri cu Wickmayer, eu mi-am îmbunătățit mult jocul în ultimii doi ani, când nu am mai jucat cu ea. Am servit mai bine, am fost agresivă, am deschis bine terenul și m-am descurcat foarte bine la toate capitolele“, a spus românca. „Simona Halep a rupt vraja meciurilor pierdute împotriva belgiencei Yanina Wickmayer şi a navigat spre sferturile de finală de la Australian Open“, a titrat Reuters.

Makarova joacă agresiv

În sferturile de la Melbourne, Simona Halep o va întâlni mâine dimineaţă pe Ekaterina Makarova (Rusia, cap de serie numărul 10). Anul trecut, Halep ajungea pentru prima oară în această fază la Melbourne. Makarova a intrat la finalul anului trecut pentru prima dată în top 10 WTA, iar la această ediţie de la Melbourne a jucat excelent. Ieri-dimineaţă a trecut categoric de Julia Goerges, scor 6-3, 6-2.
„O ştiu pe Makarova. Am jucat de câteva ori împotriva ei. Serveşte destul de bine, se mişcă bine, joacă agresiv. Eu am şansa mea. Trebuie să îmi impun jocul, să fiu agresivă şi să servesc bine, ca astăzi (ieri – n.r.)“, a spus Halep, pentru site-ul oficial al turneului.

Nu a cedat nici un set

Simona Halep se mai află în acest moment într-un top inedit, al jucătoarelor care nu au pierdut set la Melbourne. Pe lângă Simona, această performanţă a mai fost reuşită chiar de adversara din sferturi, Ekaterina Makarova. De asemenea, Radwanska şi Azarenka, calificate în optimi, s-au mai impus fără să piardă vreun set.
„Am avut meciuri bune în prima săptămână şi sunt foarte bucuroasă că voi juca în a doua săptămână, ca anul trecut. Aici am început să joc cel mai bun tenis al meu la nivel de Grand Slam. Înseamnă mult pentru mine“, a punctat românca.

Nu pierde locul trei

Calificarea în sferturile de finală de la Australian îi asigură Simonei Halep menţinerea pe locul trei în clasamentul WTA. Simona ar fi fost depăşită de Petra Kvitova dacă ar fi pierdut împotriva lui Wickmayer. Halep are încă şanse să urce şi pe prima poziţie, cu o singură condiţie: Serena Williams să piardă împotriva ibericei Garbine Muguruza.

Begu, învinsă greu de Bouchard

Tot ieri-dimineaţă, Irina Begu (42 WTA) a pierdut meciul cu Eugenie Bouchard (Canada), favorita 7, 1-6, 7-5, 2-6, după două ore şi zece minute de joc. Prezenţa în optimi la Australian Open a reprezentat cea mai bună performanţă din cariera româncei. Bouchard, semifinalistă anul trecut la Melbourne, va juca în sferturi cu Maria Şarapova (Rusia/N. 2).
Alt român prezent la Australian Open, Horia Tecău, a fost eliminat la dublu mixt, unde a făcut pereche cu Lucie Hradecka. Cei doi au fost eliminaţi în primul tur de perechea Andreja Klepac/ Chris Guccione cu 6-1, 7-5.
Astăzi, Horia joacă la dublu masculin, alături de Roger, în optimile de finală, avându-i ca adversari pe Butorac şi Groth. În aceeaşi fază a competiţiei, olteanul Florin Mergea şi partenerul său, Denis Inglot, vor întâlni perechea americană alcătuită din gemenii americani Bob şi Mike Bryan.

…..

UPDATE ora 07.37

Florin Mergea a obţinut în această dimineaţă cea mai importantă victorie a carierei, la dublu. Olteanul şi partenerul său, Denis Inglot, au învins perechea americană alcătuită din gemenii Bob şi Mike Bryan, cu 7-6, 6-3.

Aceasta este prima victorie a jucătorului român în faţa liderilor clasamentului mondial la dublu şi vine chiar în ziua în care Mergea împlineşte 30 de ani.

În sferturile de finală, Mergea şi Inglot îi vor întâlni pe Horia Tecău şi Jean Julien Rojer, favoriții 6 ai competiției. Tecău şi Roger s-au impus în optimi cu scorul de 6-3, 7-5, 7-6, în faţa cuplului Butorac – Groth.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS