21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Un miliardar chinez a cumpărat 20% din acțiunile Atletico Madrid

Fotbal – Un miliardar chinez a cumpărat 20% din acțiunile Atletico Madrid

Miliardarul chinez Wang Jianlin a devenit acționar la Atletico Madrid
Miliardarul chinez Wang Jianlin a devenit acționar la Atletico Madrid

Miliardarul chinez Wang Jianlin, proprietarul conglomeratului de companii Wanda considerat unul dintre cei mai bogați oameni din China, a cumpărat 20% din acțiunile clubului de fotbal spaniol Atletico Madrid pentru 45 de milioane de euro, devenind primul investitor chinez care intră în acționariatul unui mare club de fotbal european, informează Agerpres.
„Dalian Wanda Group a ajuns la un acord cu acționarii majoritari ai Club Atletico de Madrid, Miguel Angel Gil Marin și Enrique Cerezo Torres, pentru a participa la capitalul social al clubului”, a notat Atletico Madrid într-un comunicat de presă, precizând că investiția se ridică la 45 de milioane de euro.
Tranzacția este o veste bună pentru Atletico Madrid, care a acumulat datorii de peste 500 de milioane de euro, în condițiile în care va ajuta la introducerea clubului către noii suporteri și sponsori din China. Pentru Dalian Wanda această achiziție face parte din strategia sa de a-și diversifica afacerile. În 2012, Dalian Wanda a cumpărat lanțul american de cinematografe AMC Entertainment Holdings Inc. în condițiile în care este deja acționarul principal la cel mai mare lanț de cinematografe din China, Wanda Cinema Line Corp.
Wang Jianlin a dezvăluit că grupul Wanda ar putea să continue să investească în cluburile de fotbal din Europa. „Vrem să oferim tinerilor chinezi talentați mai multe oportunități pentru a juca la nivel internațional”, a declarat Wang Jianlin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS