11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Juventus şi Livorno au câştigat la TAS litigiul cu FIFA în cazul Adrian Mutu

Fotbal – Juventus şi Livorno au câştigat la TAS litigiul cu FIFA în cazul Adrian Mutu

Adrian Mutu a primit, în sfârșit, o veste bună
Adrian Mutu a primit, în sfârșit, o veste bună

Cluburile italiene Juventus Torino şi Livorno au câştigat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv litigiul cu FIFA care le obliga la plata a 22 de milioane de euro către gruparea engleză Chelsea Londra, în cazul achiziţionării atacantului Adrian Mutu, a anunţat, astăzi, Corriere dello Sport, citat de Mediafax. Juventus şi Livorno au făcut recurs la TAS în cazul deciziei FIFA şi au fost reprezentate de avocatul Mattia Grassani. TAS a mai decis ca gruparea Chelsea Londra să plătească 20.000 de franci elveţieni, cheltuieli de judecată.
Iniţial, suma de aproximativ 22 de milioane de euro ar fi trebuit să fie plătită de Mutu, acum liber de contract, dar Chelsea s-a îndreptat spre cele două grupări italiene după ce nu a obţinut banii de la român. Suma datorată englezilor este de 17,7 milioane de euro, la care se adaugă dobânda, rezultând aproximativ 22 de milioane de euro.
Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping. Mutu a fost suspendat şapte luni de Federaţia Engleză (FA) pentru consum de cocaină. Clubul englez susţine că, prin comportamentul său, Adrian Mutu a provocat grupării o pierdere de 13 milioane de lire sterline.
Jucătorul român a ajuns în 2005, liber de contract, la Juventus, prin intermediul clubului Livorno. Juventus nu avea loc liber pentru un extracomunitar cum era Mutu atunci, astfel că atacantul român a fost achiziţionat de Livorno şi apoi împrumnutat la echipa torineză. Mutu a semnat un contract cu Juventus la 12 ianuarie 2005, când încă era suspendat. El a putut să evolueze pentru Juventus din 18 mai 2005, când i-a exprirat suspendarea.
În campionatul 2005/2006, Mutu a jucat 33 de partide pentru formaţia din Torino, marcând şapte goluri. La finalul sezonului, el a fost vândut la Fiorentina pentru opt milioane de euro.
Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai 2008, că Mutu trebuie să plătească fostului său club Chelsea despăgubiri în valoare de 17.173.990 de euro, pentru încălcarea contractului. Internaţionalul român a cerut TAS să anuleze hotărârea FIFA şi să stabilească faptul că nu trebuie plătită nicio compensaţie.
Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, la 31 iulie 2009, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA. În 14 septembrie 2009, Mutu a înaintat la Tribunalul Federal Elveţian, recursul la decizia TAS, dar acesta a fost de asemenea respins, în iunie 2010.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS