8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDrum liber spre semifinale pentru Halep

Drum liber spre semifinale pentru Halep

Tennis: BNP Paribas Open-Halep v Bouchard

Prima zi de la Australian Open, primul turneu de mare șlem al anului, a fost una de coșmar pentru opt din cele 32 de favorite de pe tabloul principal.
Simona Halep, favorita 3, s-a calificat fără emoţii în turul doi (6-3, 6-2 cu Karin Knapp), iar traseul româncei a devenit mult mai facil după eşecurile celorlalţi capi de serie. Ivanovic, Lisicki, posibila adversară din turul trei, Bencic şi Pavlyuchenkova se aflau pe sfertul de tablou al lui Halep. În manşa a doua, Simona o va întâlni pe australianca Jarmila Gajdosova (62 WTA), cea care a învins-o în turul
inaugural pe Alexandra Dulgheru (87 WTA), scor 6-3, 6-4. Acum, cele mai periculoase adversare ale româncei până în semifinale, acolo unde ar putea să o înfrunte pe Maria Șarapova, au rămas Ekaterina Makarova (cap de serie nr.10) şi Sarra Errani (cap de serie nr.14).
Altă româncă prezentă la Melbourne, Irina Begu (42 WTA), a produs o mare surpriză, eliminând-o pe nemţoaica Angelique Kerber (favorita 9), cu scorul de 6-4, 0-6, 6-1. Begu va juca în turul al doilea împotriva Katerinei Siniakova (Cehia, locul 81 WTA).
Șocul primei zile l-a reprezentat eliminarea sârboaicei Ana Ivanovic (favorita 5), care a fost învinsă de Lucie Hradecka (Cehia), a 142-a jucătoare a lumii, scor 1-6, 6-3, 6-2. Pe lângă Kerber și Ivanovic, ceilalți șase capi de serie care au părăsit competiția după turul inaugural sunt: Belinda Bencic (Elveţia, cap de serie numărul 32), Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia, cap de serie numărul 23), Sabine Lisicki (Germania, cap de serie numărul 28), Svetlana Kuznețova (Rusia, cap de serie numărul 27), Carla Suarez Navarro (Spania, cap de serie numărul 17). Tot ieri, Sorana Cârstea a fost învinsă de rusoaica Alexandra Panova, jucătoare venită din calificări, scor 7-5, 6-0.
Alți doi români vor juca astăzi: Marius Copil cu Pablo Andujar, iar Monica Niculescu în compania localnicei Samantha Stosur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS